• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2022

18:00

PRORADIO NAPAD PARTIZANA! Parni valjak u ČETVRTOJ BRZINI PREGAZIO Nišlije! BUM BUM Rikardo ZAPRETIO Slovačkom! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PRORADIO NAPAD PARTIZANA! Parni valjak u ČETVRTOJ BRZINI PREGAZIO Nišlije! BUM BUM Rikardo ZAPRETIO Slovačkom! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša rezultatom 4:0 (2:0) u 17. kolu Superlige Srbije i prekinuli niz od dva meča bez pobede, a zanimljivo da su sve golove postigli napadači tima iz Humske

Šefa struke Petrića može da raduje podatak pred utakmicu odluke da su Andrija Pavlović, Rikardo Gomeš (dva puta) i Samed Baždar proradili u pravom trenutku, uoči presudnih 90 minuta protiv Slovačkog u Češkoj za četiri dana.

Od starta su crno-beli krenuli sa kidisanjem na gol protivnika i već posle 120 sekundi od prvog sudijskog zvižduka mogli do vođstva. Malo je nedostajalo da Samed Baždar, koji je prvi put startovao u srpskom vicešampionu, postigne gol na debiju u novoj sezoni. Nije imao sreće, jer je njegov pokušaj sa 17 metara završio na stativi.

Što mladom Pazarcu nije pošlo za nogom, ispravio je Andrija Pavlović pet minuta kasnije. Na isteku sedmog minuta, napadač crno-belih je prihvatio poklon od strane Gokua, koji je katastrofalno pogrešio, a zatim sa poprilične udaljenosti naterao Rosića da vadi loptu iz mreže – 1:0.

Samo sedam minuta kasnije, vođstvo je duplirao Rikardo Gomeš. Svemu je prethodio korner u korist Parnog valjka koji je izveo Danilo Pantić, a napadač tima iz Humske preciznim udarcem posio na 2:0.

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 4:0 (2:0)

STADION: U Humskoj. Strelci: Pavlović 7, Rikardo 14, 55, Baždar 83. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: A. Harmat, N. Rijavec. Žuti kartoni: Saničanin, Belić - Savić, Đurišić

PARTIZAN: Popović – Živković (71. Lutovac), Vujačić, Saničanin, Urošević (84. Šehović) – Pantić (66. Terzić), Traore (66. Natho), Belić, Baždar – Rikardo (66. Dijabate), Pavlović.

RADNIČKI: Rosić – Savić, Stajić, Đorđević, Gaku – Đurišić (70. Frej), Mesarović – Jovanović, Dimić (59. Ajdar), Cvetković (59. Petrov) – Štulić (70. Mihajlović).

Imao je i Radnički svojih prilika, pre svih Jovanović i Dimić, ali je u svakom ozbiljnijem pokušaju Nišlija Siniša Saničanin izlazio u blok i sprečavao Nišlije da „zakuvaju“ rezultat.

Standings provided by Sofascore


Do kraja prvog dela, napadači crno-belih su mogli da se proslave. U prvoj situaciji je Rikardo bio sebičan i šutirao preko gola, a u narednoj golgeter sa Zelenortskih Ostrva je asistirao Pavloviću koji je u 38. minutu iz dobre šanse tukao pored Rosićeve stative.

Mirovala je mreža Radničkog svega deset minuta u nastavku igre. Tada je Rikardo Gomeš posle solo akcije, pošto je prevario čuvara, odlučio da šutira i nije pogrešio! Rosić je uspeo da odbrani šut, koji je bio veoma silovit i završio iza leđa golmana Nišlija – 3:0.

Odmah posle toga, gosti su mogli do počasnog gola, ali je udarac Mesarovića zaustavila stativa. Nije imao sreće fudbaler niškog tima, kao ni Baždar na početku meča.

Foto: Starsportphoto

 

Izabranici Gordana Petrića su rutinski priveli posao kraju i postigli još jedan pogodak preko mladog Sameda Baždara, koji je posle pogođene stative, ipak, uspeo da se upiše u strelce. Time je srpski viceprvak zabeležio novi trijumf u prvenstvu, smanjivši zaostatak večitog rivala na sedam bodova.

Partizan je ovom pobedom napravio odličnu uvertiru za meč sezone koji ga čeka u četvrtak, kada će na ovom istom stadionu, ali pred praznim tribinama, ugostiti Slovačko u odlučujućoj utakmici za plasman u šesnaestinu finala Lige Konferencija. Crno-belima će u tom duelu biti dovoljan bod za prolaz, a podršku sa tribina imaće od najmlađih iz škola fudbala.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE! Partizan je pobedio Radnički sa 4:0!

88. minut - Crno-beli rutinski privode utakmicu kraju.

85. minut - Zlatan Šehović je na terenu umesto kapitena Uroševića.

83. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Samed Baždar je strelac!!! Zaslužio je, precizan šut koji je završio iza Rosića - 4:0!!!

80. minut - Terzić je bio u prilici i šutirao, ali ga je odbrana izblokirala.

79. minut - Poslednja izmena u Radničkom, Branislav Tomić je ušao u igru umesto Saše Jovanovića.

77. minut - Kraći prekid, Mesarović je ostao na travi i ukazuje mu se pomoć

74. minut - Žuti karton za Kristijana Belića, posle grubog starta nad Ajdarom.

72. minut - Tek što je ušao Lutovac je bio u prilici, našao se u duelu sa protivničkim igračem i pao u šesnaestercu. Tražili su domaći penal, alli je Minaković samo odmahnuo rukom.

71. minut - Menja i Petrić, pa je na terenu Aleksandar Lutovac, utakmicu je završio Marko Živković.

70. minut - Nove dve promene u Radničkom. Marko Đurišić je napustio teren, ušao je Filip Frej, meč je završen za Nikolu Štulića koga je zamenio Stefan Mihajlović.

68. minut - Ponovo je Petrov bio u prodoru, ali ga je zaustavio Belić.

Foto: Starsportphoto

 

66. minut - Trostruka izmena u domaćem timu. Pantića je zamenio Nikola Terzić, umesto Rikardo igraće Fuseni Dijabate, dok je Birbas Natho na terenu zamenio Hamidua Traorea.

65. minut - Prekršaj Jovanovića nad Uroševićem, lopta priprada Partizanu. Pripremaju se Natho, Dijabate i Terzić da uđu u igru.

60. minut - Pretio je gost preko Petrova dva puta, tek što je ušao rezervista Radničkog je pokušao, ali su ga zaustavili najpre Belić, pa Saničanin.

Foto: Starsportphoto

 

59. minut - Dvostruka izmena u Radničkom, umesto Stefana Cvetkovića igraće Sava Petrov. Pojačava napad Lalatović. Ušao je i Ajdar umesto Stefana Dimića.

57. minut - STATIVA! Najbolja šansa za Nišlije da dođu do gola, posle šuta Mesarovića, čijem se šutu isprečila stativa i spasila već savladanog Popovića!

55. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Partizan vodi 3:0, strelac je Rikardo Gomeš posle solo akcije silovitim šutem je zatresao mrežu.

49. minut - Ništa od opasnosti za Popovića, jer je Mesarović u "živom zidu" pogodio Pavlovića.

48. minut - Oštar prekršaj u napadu Radničkog napravio je Siniša Saničanin odgurnuvši bivšeg igrača Partizana Nikolu Štulića i tom prilikom dobio javnu opomenu, a Nišlije slobodnjak na 18 metara od Popovića.

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Sjajna šansa ponovo za Baždara, izbio je u kontri posle "pete" Rikarda pred Rosića i dobro šutirao, ali je golman Nišlija zaustavio njegov pokušaj i izbio u korner.

U VAR sobi su VAR sudija Milan Mitić i AVAR Nemanja Petrović.

Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Vodi Partizan 2:0.

43. minut - Novi žuti karton za Nišlije dobio je Marko Đurišić, posle prekršaja nad Danilom Pantićem.

40. minut - Stvara Parni valjak šanse, sada će dobiti novi korner. Isti je izveo Pantić, pokušao glavom Rikardo, a odbrana Radničkog uspešno intervenisala.

38. minut - Nova prilika da Partizan stigne do trećeg gola. Sada je Rikardo dodao Pavloviću, čiji je šut sa 15 metara prohujao pored Rosićeve mreže.

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Posle šuta Nikole Stajića ponovo je u blok ušao Saničanin i Radnički će dobiti korner.

35. minut - Radnički je bio u kontri i zapretio preko Dimića, šutirao je sa desne strane unutar šesnaesterca, da bi Saničanin ponovo izblokirao udarac protivnika i sprečio opasnost po Popovića.

31. minut - Šut Rikarda preko gola. Oslobodio se lepo napadač Partizana, ali i bio malo sebičan, jer je na drugoj strani imao samog Baždara, dok je utrčavao i Pavlović, međutim, golgeter sa Zelenortskih Ostrva se odlučio na udarac koji je bio neprecizan.

Foto: Starsportphoto

 

29. minut - Borio se i izborio Belić za šut, tukao sa distance po sredini gola, međutim, Rosić je ovog puta bio na pravom mestu i lako ukrotio njegov udarac.

27. minut - Na drugoj strani Popović se istakao sjajnom odbranom, posle šuta Stefana Cvetkovića.

26. minut - Pavlović je povukao kontru i u želji da uposli Baždara pogrešio, bila je to prilika da crno-beli ponovo zaprete.

22. minut - Konačno jedna prava prilika za Radnički, posle šuta Jovanovića, isprečio se Saničanin i izblokirao da lopta ne uđe u Popovićevu mrežu.

Foto: Starsportphoto

 

20. minut - Prvi žuti karton, kapiten Radničkog Milan Savić je pokupio Kristijana Belića i zaradio javnu opomenu.

18. minut - Mali sukob Saničanina i Saše Jovanovića, defanzivac Partizana se malo poslužio rukama, što je iznerviralo napadača Radničkog. Strasti su se brzo smirile i utakmica je nastavljena.

14. minut - GOOOOOOOOL!!! Partizan udvostručuje prednost golom Rikarda Gomeša, posle centaršuta iz kornera Danila Pantića - 2:0!!!!

12. minut - Prvi korner za Radnički izveo je Saša Jovanović, Urošević je glavom intervenisao, a Nišlije su potom dobile i drugu priliku za udarac iz ugla. Iz drugog puta ponovo je centrirao Jovanović, a Popović sigurno uhvatio loptu.

7. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Partizan golom Andrije Pavlovića. Gruba greška odbrane Radničkog, tačnije Gakua, koju je kaznio Pavlović preciznim udarcem sa distance i savladao Rosića sa 20 metara - 1:0.

5. minut - Partizan konstantno drži loptu u nogama i napada. Sada je pokušao Pantić da umakne odbrani Radničkog, ali je uhvaćen u ofsajdu.

2. minut - STATIVA! Baždar se izborio za udarac sa nekih 17 metara, dobro gađao, ali se isprečila stativa da Partizan već posle 120 sekundi dođe do vođstva. 

1.minut - Na tribinama stadiona u Humskoj nalazi se između 1.500 i 2.000 navijača.

19.00 - Meč je počeo!

18.58 - Utakmica počinje za nekoliko trenutaka. Akteri izlaze na teren.

18.41 - Zanimljivo da je u poslednjoj pobedi Nišlija u Humskoj sedeo upravo sadašnji šef Nenad Lalatović. Bilo je to pre tri godine, Radnički je slavio 6. marta protiv Partizana sa 1:0, a jedini gol postigao je tadašnji prvotimac Nermin Haskić koji danas nastupa za Velež iz Mostara.

18.36 - Partizan je u drugom kolu remizirao na Čairu sa Radničkim (3:3), a oba kluba su od tog meča promenili trenere. Tomislav Sivić nije više u niškom klubu, dok je Ilija Stolica otišao iz Humske. Istovremeno, gostujući kadar napustili su sledeći igrači: Mitrović, Jovanović, Drobnjak, Tolordava, Mlađović, dok je iz tabora crno-belih u moskovski CSKA prešao Saša Zdjelar.

18.32 - U sastavu Partizana nema Bibrasa Natha, Fusenija Dijabatea, Kvinsija Meniga i Svetozara Markovića, koje je trener Petrić odlučio da odmori pred mnogo važniji meč, odlučujući u poslednjem kolu grupne faze Lige Konferencija protiv Slovackog.

18.30 - Trener Nenad Lalatović u večerašnjem meču ne računa na suspendovane Etonga, Jamkama, požutele kapitena Pejovića i Stojanovića, kao i povređene Aksentijevića, Marjanovića i Japanca Mićubućija. 

18.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog "Informera" posvećen utakmici 17. kola Superlige Srbije između Partizana i Radničkog iz Niša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17