• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.11.2022

06:59

MEČ ODLUKE U HUMSKOJ, CILJ JE JASAN! PETRIĆ: Idemo na trijumf i prvo mesto!

Tanjug/AP

Partizan

MEČ ODLUKE U HUMSKOJ, CILJ JE JASAN! PETRIĆ: Idemo na trijumf i prvo mesto!

Podeli vest

Partizanu će večeras biti dovoljan bod protiv Slovačkog (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum) da obezbedi proleće u Ligi konferencije, ali trener Gordan Petrić najavljuje pobedu i juriš na prvo mesto, koje vodi pravo u osminu finala ovog takmičenja

Nećemo kalkulisati, idemo punim gasom na pobedu protiv Slovačkog, poručuje Gordan Petrić (53)! Trener fudbalera Partizana ne krije optimizam pred večerašnji odlučujući meč u 6. kolu Lige konferencija (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum), u kojem je njegovom timu dovoljan i remi kako bi obezbedio proleće u Evropi!

Motiv više

Imam malu tremu jer će na tribinama biti oko 18.000 dece i zbog njih želim da ostavimo dobar utisak
Gordan Petrić


Srpski vicešampion trenutno je drugoplasiran, ali je bodovno izjednačen sa Nicom, pa u poslednjoj rundi može čak da se izbori da sa liderske pozicije ode u nokaut fazu. Prvo mesto donosi direktan plasman u osminu finala, čime bi Partizan izbegao da se u baražu sastane sa nekom od ekipa koje su ispale iz Lige Evrope. Da bi se to ostvarilo, neophodno je da "parni valjak" sruši Čehe u Humskoj, kao i da Francuzi ne dobiju Keln u Nemačkoj.

Foto: Tanjug/AP

Gordan Petrić

Izvukli pouke

Ukoliko se desi da "parni valjak" izgubi, onda će morati da se nada da Keln neće savladati Nicu kako bi ostao drugi na tabeli. Kormilar Beograđana tvrdi da će njegov tim igrati maksimalno angažovano.

- Moja želja je bila da već u Francuskoj obezbedimo prolaz. Da smo to uradili prošle nedelje, onda bi protiv Slovačkog šansu dobili svi mlađi i talentovani momci. Izašli smo iz tog filma da kalkulišemo, igraćemo najbolje što možemo. Nekad te i protivnik natera da se braniš, ali to sigurno sad neće biti naša ideja. Idemo punim gasom, jasno je šta hoćemo - kaže Petrić.

PARTIZANOVE KALKULACIJE


IDE U OSMINU FINALA LIGE KONFERENCIJA
* Ako pobedi Slovačko i Nica ne pobedi Keln
IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE KONFERENCIJA
* Ako pobedi Slovačko, a Nica pobedi Keln
* Ako odigra nerešeno sa Slovačkim
* Ako izgubi od Slovačkog, a Keln ne pobedi Nicu



Prvi duel sa Česima u Uherskom Hradištu završen je bez pobednika (3:3), a taj okršaj obeležio je i crveni karton Kristijana Belića u ranoj fazi.

- Izvukli smo pouke i znamo šta možemo da očekujemo od rivala. Česi forsiraju direktan fudbal, nisu nimalo naivni. Bitno je da ih sprečimo da dugim loptama dođu do našeg šesnaesterca. Moramo da budemo agresivniji u bloku, zato će veliki teret pasti na bočne i vezne igrače. Pokazalo se da Partizan može da igra zanimljivo, verujem da smo sposobni da im napravimo veći problem nego u prvom meču - jasan je Petrić.

Ništa nije gotovo

On dodaje i da je ovo idealna prilika za ekipu da kruniše kvalitetne partije na međunarodnoj sceni ove sezone.

- Lepa je ovo šansa za momke, da se malo više prošetamo Evropom i budemo u tom izlogu. Čestitam im na svemu što su uradili dosad, a ovo će im biti utakmica da se dokažu. Jesmo u dobroj situaciji, ali ništa još nije gotovo. I Slovačko dolazi po pobedu, neće nam biti lako - objašnjava Petrić.

Crno-beli će u Humskoj biti lišeni pomoći publike zbog suspenzije UEFA, pa će na tribinama biti samo deca do 14 godina iz škola fudbala širom Srbije i regiona.

- Hvata me mala trema zbog velikog broja mališana koji će doći na utakmicu. Želim da im priredimo lepo iskustvo. Možda će neko od njih jednog dana postati i fudbaler Partizana, a verujem da će mnogi od njih biti verni navijači našeg kluba - zaključuje Petrić.

Foto: Starsportphoto

 

Saničanin: Pritisak nije problem

Defanzivac crno-belih Siniša Saničanin (27) tvrdi da je spreman za borbu sa ofanzivcima Slovačkog.

- Dovoljan nam je i remi, ali mi želimo da ostvarimo još jednu pobedu. Osećamo pritisak, mada smo i navikli na to, jer je svaki meč bitan za Partizan. Česi su čvrsta, kompaktna i fizički jaka ekipa. Imaju neugodne bočne igrače, ali i napadače, tako da moramo da budemo fokusirani na to da zaustavimo sve prilaze našem golu - naglašava Saničanin.

LIGA KONFERENCIJA

6. kolo

Grupa D

Četvrtak

Partizan - Slovačko 21.00
Keln - Nica 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija