• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

10:59

KOŠARKAŠI PARTIZANA GOSTUJU PANATINAIKOSU U EVROLIGI! Obradović ponovo na mestu najvećeg uspeha

Starsportphoto©

Partizan

KOŠARKAŠI PARTIZANA GOSTUJU PANATINAIKOSU U EVROLIGI! Obradović ponovo na mestu najvećeg uspeha

Podeli vest

Košarkaši Partizana gostuju večeras od 20:30 časova ekipi Panatinaikosa u šestom kolu Evrolige

Željko Obradović (62) sa Partizanom ide na megdan klubu u kojem se proslavio! Najtrofejniji evropski košarkaški trener večeras (20.30, Sport klub 1) prvi put kao strateg crno-belih u Evroligi gostovaće u Atini ekipi Panatinaikosa. On je vodio "zelene" od 1999. do 2012. godine i sa njima je osvojio čak pet titula šampiona Evrope.

Obradović je sa Atinjanima osvajao Evroligu 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine, a osim toga po jednom je bio šampion sa Partizanom, Huventudom, Real Madridom i Fenerbahčeom. Nije mu prvi put da gostuje u dvorani OAKA, pošto je to bio slučaj dok je bio na klupi Fenerbahčea.

Obradović opet u Atini

"Crno-beli" su na gostovanje otputovali sa dve pobede i tri poraza, dok domaćin ima jednu pobedu posle pet odigranih utakmica.

Partizan i Panatinaikos su do sada u Evroligi odigrali ukupno četiri utakmice i imaju po dve pobede. 
Trener crno-belih Željko Obradović istakao je da grčki tim ima kvalitet i da njegova ekipa mora da zaboravi plasman na tabeli, na kojoj Partizan stoji bolje.

- Verovatno će im igrati i novi igrač, Dvejn Bejkon. Ali to ne znači da se nismo spremali za ostale igrače. Plasman na tabeli ne znači ništa, sve utakmice igrali su u egalu i zaslužuju poštovanje. Moraćemo da odigramo dobar meč ako želimo da budemo na nivou prethodnih igara - izjavio je Obradović na konferenciji za medije pred putovanje za Atinu.

Foto: Starsportphoto©

 



Za Partizan na ovom meču neće igrati Džejms Naneli, uz ranije povređene Aleksu Avramovića i Alena Smailagića.

Utakmicu između Partizana i Panatinaikosa sudiće Miguel Angel (Španija), Fernardo Roća (Portugal) i Saulius Racys (Litvanija).

Foto: printscreen

Dejan Radonjić, trener Panatinaikosa

Trener košarkasa Panatinaikosa Dejan Radonjić izjavio je da njegovu ekipu sutra čeka težak posao protiv Partizana u 6. kolu Evrolige.

- Naš rival je u dobroj formi, dolazi u Atinu posle pobeda nad Virtusom i Žalgirisom. Svesni smo da nas očekuje jako težak posao, a ključ uspeha u duelu koji sledi leži u odbrani i energiji. Defanzivne zadatke moramo da odradimo besprekorno, daleko bolje nego što je to bio slučaj na prethodnim mečevima, ako želimo, a želimo pobedu protiv Partizana - rekao je Radonjić.

 

EVROLIGA

6. kolo

Četvrtak

Baskonija - Makabi 20.15
Bajern - Efes 20.30
Armani - Real M. 20.30
Panatinaikos - Partizan 20.30


Petak

Žalgiris - Alba 19.00
Olimpijakos - Valensija 20.00
Barselona - Fenerbahče 20.30
Monako - Crvena zvezda 21.00
Virtus - Asvel 21.00

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija