• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

19:00 >> 22:56

PARTIZAN STRESIRAO DECU! Crno-beli PREŽIVELI DRAMU! Igraće u 1/16 finala Lige konferencija! Tomič i Nica POKVARILI žurku! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN STRESIRAO DECU! Crno-beli PREŽIVELI DRAMU! Igraće u 1/16 finala Lige konferencija! Tomič i Nica POKVARILI žurku! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Slovačkom u poslednjem šestom kolu Lige Konferencija rezultatom 1:1 (1:0) i izborili plasman u šesnaestinu finala najmlađeg UEFA takmičenja

Miris evropskog proleća u Humskoj! Uspeli su izabranici Gordana Petrića da ponove scenario iz prošle sezone i izbore plasman među 32 kluba Lige Konferencija, pa će u zavisnosti od žreba, ove sezone pokušati da naprave iskorak i dođu do četvrtfinala, koje im je lani izmaklo posle dvomeča sa holandskim Fejenordom.

Mučio se vicešampion Srbije u prvom poluvremenu, prepustivši inicijativu gostima u uvodnoj polovini prvog poluvremena. Jednu od boljih prilika nije realizovao Holcer u 19. minutu, kada mu je najveći „grešnik“ iz prvog meča koji je završen remijem (3:3), ušao u šut i izblokirao već viđen pogodak.

Foto: Starsportphoto

 

To kao da je probudilo crno-bele, koji su se trgli i devet minuta kasnije do prve šanse došli preko Dijabatea, kome je asistirao Menig u šesnaestercu, međutim, najbolji strelac ove sezone u Ligi Konferencija (četiri gola) poslao je loptu daleko iznad prečke.

Upravo je sjajni ofanzivac bio kreator najbolje prilike za Parni valjak, koja je ostala neiskorišćena u 35. minutu. Fenomenalan centaršut Fusenija Dijabatea, prihvatio je glavom Rikardo i pošto je nadskočio Hofmana, poslao je pored gola. Ostali su samo uzdasi velikog broja dece okupljene na stadionu u Humskoj, koja su davala vetar u leđa Petrićevim izabranicima.

PARTIZAN - SLOVAČKO 1:1 (1:0)

STADION: Partizana u Humskoj. Strelac: Natho (penal) 41 - Tomič 73. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska). Žuti kartoni: Filipović, Traore, Vujačić - Šimsko, Kalabiška, trener Švedik

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Traore – Dijabate, Natho (90. Saničanin), Menig (89. Lutovac) – Rikardo (89. Baždar). Klupa: Stevanović, Ilić, Saničanin, Šehović, Baždar, Fejsa, M. Živković, Pavlović, Terzić, Pantić, Jović, Lutovac.

Slovačko: Engujen - Holcer (82. Juroška), Hofman (Tomič), Šimko, Kalabiška - Levin, Daniček, Kohut - Brandner, Veheta (62. Havlik), Doski (62. Mihalik). Klupa: Stevanović, Ilić, Saničanin, Šehović, Baždar, Fejsa, M. Živković, Pavlović, Terzić, Pantić, Jović, Lutovac. Klupa: Frištak, Borek, Brečka, Mihalik, Havlik, Šašinka, Juroška, Tomič.

 

Standings provided by Sofascore

 

Sreća i osmesi na njihovim licima usledila su 180 sekundi kasnije, pošto je posle šuta Traorea glavom, Kalabiška loptu zaustavio rukom u šesnaestercu, a poljski arbitar Pavel Račkovski pokazao na 11 metara.

Veća je šansa da svane sunce u ponoć, nego da Natho promaši penal, što je Izraelac potvrdio poslavši Engujena u jednu, a loptu u drugu stranu, za erupciju oduševljenja mališana na tribinama – 1:0!

U nastavku Slovačko je uspelo da izjednači preko rezerviste Mihalika na isteku 73. minuta i unese dramu u ovaj meč, iako ništa nije naslućivalo na to.

Ipak, Partizan je uspeo da sačuva željeni rezultat, uprkos silnim napadima Čeha u poslednjih desetak minuta i propuštenom šansom Tomiča u finišu utakmice, pa su obezbedili nastavak takmičenja u Ligi Konferencija.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice! Partizan je u šesnaestini finala Lige Konferencija! Remizirao je protiv Slovačkog rezultatom 1:1.

90+4. minut - Natho je završio meč, u igru je ušao Siniša Saničanin. Slovačko ima slobodan udarac, priliku da ubaci loptu u šesnaesterac.

90+2. minut - Korner za Slovačko izveo je Marek Havlik, lopta je sve preletela, iako je nakratko pala u šesnaestercu.

90+1. minut - Žuti karton za Igora Vujačića.

90. minut - Igraće se još pet minuta u sudijskoj nadoknadi vremena.

89. minut - Menja Petrić. Menig i Rikardo su završili meč, na terenu su Samed Baždar i Aleksandar Lutovac.

88. minut - KAKVA PRILIKA ZA RIKARDA! Šutirao je glavom napadač sa Zelenortskih ostrva, a Engujen fenomenalno odbranio.

87. minut - Šansa za crno-bele, Daniček u poslednjem trenutku reaguje ispred Rikarda.

86. minut - Umesto Kohuta igraće Šašinka kod Slovačkog.

Foto: Starsportphoto

 

84. minut - AUUUUUUU KAKVA ŠANSA ZA SLOVAČKO! Centrirao je Kalabiška, a Tomič u padu glavom šutirao nekoliko santimetara iznad Popovićeve prečke! Mnogo sreće za Partizan!

82. minut - Juroška ulazi kod Slovačkog umesto Holcera.

80. minut - Sada je pokušao i Filipović silovitim šutem, jako neprecizno, ni blizu opasnosti po Engujena.

78. minut - Još jedan opasan napad Slovačkog, Mihalik je ubacio, ali Marković intervenisao na vreme.

73. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Slovačko stiže do izjednačenja u Humskoj, strelac je Mihal Tomič. Posle ubačene lopte, Popović je izbio, a Tomič tukao i lopta je završila iza golmana crno-belih - 1:1!

72. minut - Posle jednog starta Kristijan Belić je ostao na zemlji. Ne može da nastavi meč i ustupiće mesto Andriji Pavloviću. Aplauzima je ispraćen Belić sa terena, nagrađen za večerašnju požrtvovanost. Partizan nastavlja sa dvojicom napadača.

71. minut - Na drugoj strani napada Partizan, Dijabate je prodao "lažnjak" čuvaru, centrirao, tu su bili Menig i Traore, ali se lopta odbila Uroševiću koji je opalio po njoj i poslao je pored gola!

69. minut - Odlična šansa za Slovačko da stigne do izjednačenja! Mihalik je centirao, a Kohut iz blizine sa samo par metara od Popovića promašio ceo fudbal. Obrukao se bivši igrač AZ Alkmara.

66. minut - Još jedna odlična šansa posle kornera Natha, imao je Vujačić koji je nadskočio Šimka, a onda tukao pored gola!

Foto: Starsportphoto

 

64. minut - Napada Partizan, sada je u prodoru bio Menig, ali ga je zaustavio Tomič tek što je kročio na teren. Korner za crno-bele.

62. minut - Trostruka promena u Slovačkom. Umesto Doskija igraće Mihalik, Hofmana je zamenio Tomič, dok je Marek Havlik ušao umesto Vehete. 

61. minut - Velika šansa za Partizan. Natho je odlično uposlio Rikarda, driblao je napadač crno-belih u šesnaestercu, uspeo da šutira, ali slabo i odbranili su se gosti.

59. minut - Nema mnogo uzbuđenja na startu drugog poluvremena, obe ekipe igraju čvrsto, bez izrazite prilike pred golovima Popovića i Engujena.

57. minut - Slovačko drži loptu u nogama i strpljivo čeka šansu za izjednačenje, međutim, sada je Kohut napravio faul u napadu.

Foto: Starsportphoto

 

55. minut - Daniček je izgubio loptu, ukrao ju je Dijabate krenuo ka golu, ali je zaustavljen od strane istog igrača.

52. minut - Sada Šimko odlično interveniše u odbrani svog gola, posle centaršuta Uroševića.

50. minut - VELIKA ŠANSA za Čehe, šutirao je Šimko, a Popović sjajno odbranio. Maestralna intervencija golmana Partizana.

49. minut - Holcer je bio u naletu, zaustavio ga je kapiten Urošević. Potom Kogut šutira, lopta je pogodila Markovića i otilšla u korner, moglo je mnogo gore da se završi.

Foto: Starsportphoto

Menig i Holcer u duelu

46. minut - Počelo je drugo poluvreme meča Partizan - Slovačko.

Završeno je prvo poluvreme u Humskoj, Partizan vodi protiv Slovačkog rezultatom 2:0.

45. minut - Igraće se još minut sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

43. minut - Prvi žuti karton za Partizan dobio je Aleksandar Filipović, on nema opasnost suspenzije, kao Urošević i Natho.

41. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Nathoooooooooooooo!!!! Partizan vodi protiv Slovačkog, pošto je Izraelac sa "bele tačke" poslao Engujena u jednu, a loptu u drugu stranu - 1:0!

38. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Vujačić je pokušao, potom Traore šutirao glavom, a Kalabiška rukom zaustavio loptu! Šansa da crno beli povedu, a žuti karton za defanzivca Slovačkog.

35. minut - KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Najbolja!!!! Dijabate je centrirao, Rikardo nadskočio Hofmana i odlično šutirao, ali je lopta otišla neposredno pored gola!!! Mogli su crno-beli do vođstva!

34. minut - Žuti karton za trenera Slovačkog Martina Švedika, zbog prigovora mu je Poljak pokazao javnu opomenu.

31. minut - Centaršut Filipovića u šesnaesterac gostiju, Daniček je kratko odbio, lopta je došla do Rikarda koji je, ipak, glavom zahvatio, međutim, ne kako je želeo i Engujen je pokupio.

28. minut - Prva dobra prilika za Partizan, Dijabate je šutirao preko gola, iskosa sa 12 metara. Sve je lepo uradio Menig, Holanđanin je bio u prodoru, ušao u šesnaesterac, lopta se odbila reprezentativcu Malija, koji se odlučio na udarac, ali je bio prilično neprecizan!

Foto: Starsportphoto

 

25. minut - Nije uspeo pas Natha ka Dijabateu, lopta je za Slovačko, a u igru je vraća Kalabiška.

24. minut - Novi korner za Partizan izveo je Natho, a Engujen lako pokupio ubačaj Izraelca, ispred Markovića.

22. minut - Još jedan opasan napad Slovačkog, Partizan deluje dosta stegnuto u prvoj polovini utakmice.

19. minut - AUUUUU KAKVA PRILIKA ZA SLOVAČKO!!! Holcer je šutirao, a u poslednjem momentu se isprečio Belić i izblokirao njegov udarac. Potom je pokušao i Veheta, ali ni izbliza nije mirisalo na gol, kao u prethodnoj situaciji. Mnogo sreće za Partizan!!!

17. minut - Opet preti Slovačko, Doski je uputio centaršut u šesnaesterac Partizana, a Urošević izbacio loptu u korner. Isti je izveo Levin, a Vujačić ponovo izdominirao u kaznenom prostoru, da bi posle toga i kapiten crno-belih Slobodan Urošević još jednom intervenisao.

Foto: Starsportphoto

trener Partizana Gordan Petrić

15. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Patrik Šimko iz redova gostiju.

13. minut - Obećavajući je bio napad Dijabatea, međutim, četvorica fudbalera Slovačkog su bila oko njega i lako mu oduzeli loptu.

11. minut - Nepovezanost u redovima Slovačkog, novi neprecizan pas završio je u autu, ali je i Partizan brzo izgubio loptu.

9. minut - Dijabate je posle sudara sa Doskijem pao i ostao na travi, međutim, ubrzo se pridigao i nastaviće meč.

Foto: Starsportphoto

 

8. minut - Prvi korner za Partizan. Menig je bio u prodoru, ali je Holanđanin zaustavljen. Natho je izveo udarac iz ugla, međutim, bezuspešno, Česi su se odbranili.

6. minut - Evo i prvog ozbiljnog napada Partizana, Rikardo se stuštio po boku, usledila je varka protivničkog igrača, ali golgeter Parnog valjka nije uputio ni šut ni centaršut, lopta je sve preletela i otišla u aut. 

4. minut - Novi napad imalo je Slovačko, Holcer je dodao Branderu u kaznenom prostoru, međutim, crno-beli su bili pribrani i otklonili opasnost.

3. minut - Slovačko je imalo prvi ozbiljniji napad, ali nikakvo uzbuđenje nije dozvolio Igor Vujačić. Crnogorski reprezentativac je intervenisao na vreme i sprečio goste da dođu do šesnaesterca.

Vatromet iznad stadiona u Humskoj, na tribinama prelep ambijent.

1. minut - Utakmica je počela!

TOK MEČA

20:57 - Deca su napunila tribine Humske, sjajna atmosfera pred početak susreta.

Foto: Starsportphoto

 

20:48 - Utakmica u Humskoj uskoro počinje.

20:32 - Kod crno-belih, šansu sa klupe čekaju: golman Stevanović, Mihajlo Ilić, Siniša Saničanin, Zlatan Šehović, Samed Baždar, Ljubomir Fejsa, Marko Živković, Andrija Pavlović, Nikola Terzić, Danilo Pantić, Nemanja Jović i Aleksandar Lutovac.

Foto: Starsportphoto

 

20:02 - Evo šta je trener Partizana Gordan Petrić rekao pred duel sa Slovačkom:

- Izvukli smo pouke i znamo šta možemo da očekujemo od rivala. Česi forsiraju direktan fudbal, nisu nimalo naivni. Bitno je da ih sprečimo da dugim loptama dođu do našeg šesnaesterca. Moramo da budemo agresivniji u bloku, zato će veliki teret pasti na bočne i vezne igrače. Pokazalo se da Partizan može da igra zanimljivo, verujem da smo sposobni da im napravimo veći problem nego u prvom meču - istakao je šef struke crno-belih.

19:56 - Klub iz Humske bi u slučaju trijumfa nad Slovačkom mogao da napuni kasu za 1.150.000 evra, a pritom i osvoji četiri nova boda za klupski koeficijent, odnosno jedan bod za nacionalni koeficijent.

19:45 - Partizan u večerašnjem meču neće imati podršku Grobara, kao u prethodnim utakmicama, zbog kazne od strane UEFA, već će crno-bele bodriti deca iz škola fudbala, uzrasta do 14 godina.

19:11 - Fudbalerima Partizana u određenim situacijama igra i nerešeno protiv Slovačkog, dok bi pobeda protiv češkog predstavnika osigurala crno-belima nokaut fazu Lige konferencija! 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog Informera, posvećen meču Lige konferencija između Partizana i Slovačkog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beki

pre 1 godinu

Igrali su kao zecevi , uzas , partizan je isao samo na neresen rezultat a pobędą im je garantovala prvo mesto , trener nikogo da zamieni da uvede sveze igrace nista i ovo sto ce odigrati jos dvije utakmice na proljece samo neka se zahvale bogu oni momci su igrali bolje i zasluzili su pobedu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija