• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

12:53 >> 13:07

PETRIĆ SUROVO ISKREN: ZVEZDA OČIGLEDNO IMA NEKU POMOĆ! Ekipa niti smrdi, niti miriše!

Starsportphoto©

Partizan

PETRIĆ SUROVO ISKREN: ZVEZDA OČIGLEDNO IMA NEKU POMOĆ! Ekipa niti smrdi, niti miriše!

Podeli vest

Sumirao je trener Partizana Gordan Petrić period od kada je on na klupi crno-belih i otkrio koliko je zadovoljan postignutim

Jesenji deo fudbalske sezone Superlige Srbije je završen, a raspoloženje u taboru večitih rivala je različito. Partizan je na drugoj poziciji sa 43 boda na 19 utakmica, 10 manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

- Za ova tri meseca, ekipa niti smrdi niti miriše. Mislim da smo kogli višenu prvenstvu, izgubili smo 7 bodova. Pre svega 2 boda protiv Zvezde, dva protiv Javora i 3 protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor. Nezadovoljan sam jer smo mirali više bodova da uzmemo. U Evropi sko ostvarili cilj. Mogli smo da budemo prvi, ali nismo uspeli da izbegnemo taj prvi meč. U Kupu smo migli bolje, ali ušli smo u neku nervozu, igrači koji imaju dobru nogu su promašili četiri vezana penala. Ali generalno, zadovoljan sam što se tiče se Evrope, a nezadovoljan što se tiče prvenstva- rekao je Gordan Petrić.

Da li je umor stigao igrače?

- Oni su imali energiju, jer se to vidi po pretrčanim kilometrima. Ali na treninzima ih ja vidim svakog dana i osetio se umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima

Foto: Starsportphoto©

 

Pojačanja?

- Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun mesec, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru za jun mesec. Sada trenutno je možda potrebno da imam dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija. Potrebno nam je više različitih igrača. Na sredini imamo nekoliko sporih igrača Fejsa, Traore, Natho, koji imaju svoju ulogu. Potrebno je i na bočnim pozicijama

Mladi igrači?

- Ušli smo u ritam da moramo da dovijemo svaki meč. Mladi igrači traže šansu, ali nekada izgore u utakmici koja je takmičarska, puna fizike. Tu prednost su pre svega imali Belić i Baždar. Sve je proces, sigurno će svi mladi igrači dobiti šansu, a videćemo da li će to biti odmah u narednim mečevima i da ćemo spustiti tempo ili kasnije

O suđenju?

- Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. U ovom trenutku Zvezda očigledno ima neku pomoć. Rekao sam to da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da je se navlačilo za Zvezdu. Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, to se vidi da s pomaže Zvezdi. I u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru. Sada u Surdulici ste svi videli. Da se to dešavali na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost. To je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se o sudijskoj naklonosti na strani Zvezde. Ne bi trebalo tako da bude, ja sam duže igrao u Britaniji nego u Srbiji, da se tako nešto dešavalo, verovatno bi neko reagovao. Ja ne ulazim u to, svestan sam o čemu se radi, nemam nijedan problem s tim, samo da ne bude toliko bukvalno i da ti se neko smeje na te situacije. Što se tiče naših utakmica, bilo je grešaka i sa jedne i sa druge strane. Kada je Menig povukao igrača, rekao sam sudiji da da žuti karton mom igraču, ljudski je pogrešiti, nema nikakvih problema.

Foto: Starsportphoto©

 

Otkrio je šef struke Partizana koju utakmicu bi izdvojio kao recept ove polusezone?

- Keln ovde u Beogradu je pravi recept. Ali mi nemamo način da igramo tsko uveky pošto Keln igra otvoreno, a na poluvrmeenu kada smo vodili smo pričali između sebe da ne smemo da se povučemo, već da ih napadnemo jer ćemo u suprotnom pasti. Voleo bih da uvek igramo tako, kao recimo i protiv Nice, ali ne možemo uvek tako. Igrač uvek mora da bude spreman, ali kada dođu teške utakmice dođe do zamora materijala. Imate i velike igrače koji su vrhunski spremni, pa su se povredili za SP. Potreban je bolji pas, više hrabrosti u situacijama jedan na jedan. Verujem da će Partizan posle odrađenih priprema biti bolji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boba

pre 1 godinu

Baš lepo,nije naveo Niš gde im je dosuđen smešan penal u 97. minutu,pa gol u 95. protiv Mladosti u Novom Sadu,penal za Javor,penal u derbiju na JNA,ima još toga,provlačili se u početku sezone zahvaljujući sudijama,razlika bi bila mnogo veća,na proleće će biti svesni svoje nesvesti,TSC bi bio drugi da nije bilo navlačenja

jovandeka

pre 1 godinu

Zasto skoro svi nasi treneri kukaju i traže pojačanje? Zasto ne pojačaju treninge i prenos svog znanja na igrače? Zasto nasi treneri ne prave više svetskih zvezda?

Zoran

pre 1 godinu

Zaboraviste da je Partizan osvajao titulu u 97-8 minutu. Brzo zaboraviste. Pa penali u slicnim minutima i sl. Ne kazem i Zvezdi se desavalo ali cutite isti ste.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija