• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

19:22

PARTIZANOVA SEDMA U NIZU! Crno-beli dozvolili Splitu da se RAZMAHNE, pa POČISTILI Hrvate u drugom poluvremenu! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZANOVA SEDMA U NIZU! Crno-beli dozvolili Splitu da se RAZMAHNE, pa POČISTILI Hrvate u drugom poluvremenu! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su u 7. kolu ABA lige ekipu Splita rezultatom 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17) i zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju

Posle pobede nad Makabijem u Evroligi, trener Obradović je odmorio najjače adute i u prvoj četvrtini nije bilo na parketu Zeka Ledeja, dok je kapiten Panter zbog prenatrpanog rasporeda propustio meč.

Hrabri gosti pokazali su „zube“ crno-belima u uvodnoj deonici i zahvaljujući Šorteru držali rezultatsku neizvesnost. Kada je Split serijama pokušavao da preuzme vođstvo, na isti način im je odgovarao raspoloženi Danilo Anđušić i držao svoj tim u prednosti.

U drugoj četvrtini, Partizan je preko raspoloženog Smailagića uspeo ponovo da se odlepi na šest koševa viška, međutim, uporni gosti su svaki put kad je domaćin pravio osetniju zalihu, odgovarali trojkama preko Šortera i Runjića.

Foto: Starsportphoto

 

Meč je prelomljen u trećem kvartalu, koji su crno-beli dobili sa ubedljivih 14 poena razlike. Shvatili su Obradovićevi izabranici da je „vrag odneo šalu“, zategli su odbranu i u napadu preko Nanelija, Ledeja i Papapterua stvorili osetniju prednost

PARTIZAN - SPLIT 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17)

Štark arena. Sudije: Nedović, Peić, Milojević.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 14, Smailagić 8, Papapetru 10, Egzum 6, Brodzijanski 4, Naneli 13, Glas, Lesor 2, Trifunović 11, Anđušić 11, Madar 10.

SPLIT: Saliven 2, Gizdavčić 2, Kalajdžić, Runjić 6, Šorter 23, Jukić, Perkušić 3, Dubravčić 2, Nelson 10, Mavra 18, Šarić 4.

Poslednja deonica bila je rutinsko odrađeivanje posla, pa je Partizan i posle sedmog Jadranske lige zadržao oreol nepobedivosti.

Partizan je do sedme uzastopne pobede vodio Zek Ledej koji je bio najefikasniji kod domaćih sa 14 poena, Džejms Naneli je dodao 13 koševa, Trifunović i Anđušić po 11, a dvocifreni su još bili Papapteru i Madar sa po 10 poena.

Splitu nisu pomogla ni 23 koša Šenona Šrotera, najefikasnijeg igrača meča. Pomoć je imao samo u Mavri koji je duel završio sa 18 poena, dok je prelaznu ocenu zaslužio samo još Nelson sa 10 koševa.

ABA LIGA, 7. kolo

Nedelja

Partizan - Split 89:70

Mornar - Mega 85:101

Subota

Crvena zvezda - Cibona 92:53

Zadar - Budućnost 103:104

Igokea - Cedevita Olimpija 74;85

Petak

FMP - MZT Skoplje 10:97

Studentski centar - Borac 93:84 

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA


ČETVRTA ČETVRTINA

U poslednjih deset minuta Partizan je odradio posao do kraja i preko Trifunovića, Madara i ostalih igrača samo još više povećao zalihu na maksimanih +23 (87:64), dokle je išla prednost crno-belih.

Uspeli su Splićani da iskoriste nonšalantnost u igri domaćih, kada je sve bilo gotovo i u finišu serijom 0:7 smanje ubedljiv poraz, ali bodovi su prema očekivanju pripali izabranicima Željka Obradovića.

TREĆA ČETVRTINA

Kao i prethodna, i treća četvrtina je počela koševima Papapetrua, da bi Split mini serijom 0:4 stigao do novog vođstva (41:42), koje im je trojkom ekspresno oduzeo Džejms Naneli.

 

 

Jam Madar pobrinuo se za drugu uzastopnu trojku crno-belih koji su otišli na vođstvo 47:42, a serijom 8:0 Joanis Papapteru je sa penala“ odveo Partizan na sedam poena viška (49:42) u 14. minutu.

Do prve dvocifrene prednosti, Parni valjak je došao trojkom Nanelija u 16. minutu, kada je poveo 56:45, pa je isti igrač i u narednom napadu sa iste pozicije ponovo pocepao mrežicu (59:47).

Kako se meč bližio kraju, rasla je i prednost evroligaša. Drhtala je ruka najboljim igračima Splita, što je koristio Partizan u napadu i preko raspoloženog Nanalija i Ledeja došao do najvećih 17 koševa razlike (64:47).

Serijom 19:7 Partizan je prelomio ovu četvrtinu, koju je dobio rezultatom 29:15 i učinio da poslednjih deset minuta budu odrađivanje rutinskog posla.

DRUGA ČETVRTINA

Nakon minuta bez postignutog koša, prve poene u drugoj četvrtini dao je Papapetru za Partizan (22:19), da bi trojkom Egzuma domaćin prvi put otišao na +6 (25:19), ali samo na kratko jer su trojkama Mavra i Šroter brzim i preciznim koševima van linije 6,75 doneli prvo vođstvo gostima na utakmici (25:26).

 

 

Seriju Splita 0:7 prekinuo je Alen Smailagić, vrativši vođstvo na stranu evroligaša, iako je promašio dodatno bacanje (27:26). Neprecizan šut za tri Runjića u 15. minutu kaznio je ponovo Smailagić novim uzastopnim poenima (29:26), primoravši Srđana Subotića na tajm-aut.

Rezultiralo je to trojkom Damira Mavre (29:29), međutim Obradović je odgovorio uvođenjem Ledeja. Dobra odbrana na Mavri koji je pogodio za tri na isteku napada, urodila je plodom za Partizan, jer je sjajan poen gostujućeg košarkaša poništen zbog šuta posle sirene.

Neuhvatljivi Šorter nastavio je da puni obruč domaćina, a na drugoj strani razigrao se Zek Ledej (33:31). Sigurni „penali“ Smailagića odveli su Parni valjak na četiri razlike (35:31), međutim, gosti se nisu predavali i preko Runjića su držali rezultatsku neizvesnost (35:33).

Foto: Starsportphoto

trener Partizana Željko Obradović

Novom serijom preko Ledeja i Smailagića, Partizan je pobegao na šest poena viška (39:35), pa su gosti samo do poluvremena smanjili preko Runjića i trojkom Šortera na 39:38.

PRVA ČETVRTINA 

Split je bolje ušao u utakmicu, iako je Partizan poveo sa 3:2, gosti su serijom 0:4 prešli u vođstvo (3:6). Ipak, izjednačio je trojkom Anđušić, da bi Šorter uzvratio na isti način dva puta zaredom, državši hrvatski tim u prednosti (6:12).

 

 

Posle Obradovićevog tajm-auta, prve poene u crno-belom dresu upisao je Vladimir Brodzijanski, da bi Mavra povećao na 11:14. Usledila je onda serija 6:0 evroligaša. Proradio je zatim ponovo Danilo Anđušić i sa dve uzastopne trojke doneo najpre još jedno izjednačenje domaćem timu (14:14), a potom i vođstvo na dva minuta pre kraja prvog kvartala (17:14).

Do kraja uvodnog perioda, Splićani su iskoristili promašaj Lesora i neprecizno dodavanje Brodzijanskog i posle lepe kombinacije izjednačili preko Šrotera (17:17). Trojkom Papapetrua, Partizan je na prvu pauzu otišao ipak sa vođstvom od 20:19, jer je Šarić postigao poslednje poene za goste.

Dobrodošli na blog utakmice 7. kola ABA lige u kojoj se sastaju Partizan - Split.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!
Društvo

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik" i tom prilikom je poručio da Srbija visoko ceni vredne i motivisane ljude koji ulažu u svoje znanje i obrazovanje da bi svojoj otadžbini služili bolje i marljivije, saopštilo je Ministarstvo odbrane

05.07.2024

15:50

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase
Društvo

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

05.07.2024

15:10

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija