• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2022

18:58 >> 20:54

GAŽENJE - PARTIZAN OSRAMOTIO BUDUĆNOST! Crno-beli "pokvarili" DERBI ABA lige!

Starsportphoto©

Partizan

GAŽENJE - PARTIZAN OSRAMOTIO BUDUĆNOST! Crno-beli "pokvarili" DERBI ABA lige!

Podeli vest

Košarkaši Partizana razbili su Budućnost u derbiju devetog kola ABA lige sa 106:77

Najavljeno kao derbi, završeno kao gaženje! Partizan je sav bes nakon serije loših rezultata iskalio na nemoćnoj Budućnosti koja je u Beogradu doživela nezapamćen debakl! Crno-beli su posle 40 minuta košarke upisali ubedljivu pobedu od gotovo 30 razlike - 106:77!

Sjajno je Partizan otvorio večerašnju utakmicu, to se posebno odnosi na Janisa Papapetrua koji je načeo Budućnost i znatno olakšao posao svojim saigračima. Ipak, Podgoričani su se posle tajm-auta Vladimira Jovanovića potpuno vratili u meč i već do kraja prve deonice sveli prednost crno-belih na minimum. 

Foto: Starsportphoto©

Ipak, usledila je raflna paljba Partizana! Trojke su pogađali Kevin Panter, Jam Madar i Danilo Anđušić, na drugoj strani pokušao je to da vrati Aleksandar Lazić, ali je šuteru Budućnosti ponestalo "goriva". Crno-beli su to imeli da iskoriste i kazne te su već na poluvremenu imali ogromnu prednost i praktično rešili pitanje pobednika - 52:34!

Ništa značajnije se nije promenilo ni početkom drugog poluvremena. Uroš Trifunović je ubacio pet brzih poena, a njegova trojka je donela i 21 poen prednosti. Posle toga se više nije postavljalo pitanje pobednika. Crno-beli su do kraja meča samo dotukli Budućnost i ostavili ih na -29!

Crno-bele je sa 15 poena predvodio Tristan Vukčević, 14 je dodao Jam Madar, a po 12 Matijas Lesor i Uroš Trifunović. Sa druge strane jedini raspoložen za igru bio je Rejnolds sa 16 koševa. 

PARTIZAN - BUDUĆNOST  106:77 (25:23, 28:11, 26:18)

Štark arena, Beograd   Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Tomislav Stapić

Partizan: Vukčević, Ledej, Panter, Papapetru, Egzam, Brodžijanski, Naneli, Glas, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Budućnost: Rejnolds, Bel-Hejs, Šehović, But, Kaba, Lazić, Vajt, Ilić, Jagodić-Kuridža, Drobnjak, Popović

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minuta - KRAJ!

37. minut - I Glas je ušao na parket, tako da su svi igrači Partizan Mozzart Beta odigrali bar minut večeras. U međuvremenu Brodzijanski sa penala dovodi ekipu na 99 poena. Još nešto više od tri minuta do kraja - 99:67!

35. minut - Raspucao se sada i Tristan Vukčević, ne uspeva ništa Podgoričanima u poslednjem periodu - 92:60!

Foto: Starsportphoto©

34. minut - Trojka Buta, pa onda četiri brza poena crno-belih, raste prednost Partizana iz napada u napad! Jasno je sada da će Budućnost doživeti težak debakl!

32. minut - Anđušić je doveo Partizan Mozzart Bet na sada maksimalnih 29 razlike. Budućnost u potpunom rasulu- 84:55.

Treća četvrtina: 

30. minut - Potpuno se raspala igra Budućnosti u finišu treće četvrtine, Partizan ima ogromnu prednost pred poslednjih 10 minuta - 79:52!

29. minut - LEDEEEEJ! Raste prednost Partizana, rešetaju crno-beli ponovo pred kraj četvrtine - 71:46!

28. minut - Serija grešaka na obe strane, opao je malo intenzitet, ali i kvalitet utakmice u finišu trećeg perioda. Čini se da su se obe ekipe pomirile sa činjenicom da je pitanje pobednika davno rešeno - 68:46!

27. minut - Pogodak Aleksandra Lazića sa niskog posta, a nakon toga i velika greška Matijasa Lesora kom su svirane tri sekunde u reketu, imaće Budućnost još jednu šansu da uhvati priključak - 65:46!

26. minut - Nastavlja se mučenje Budućnosti, Partizan sa druge strane igra vrlo sigurno i dominantno - 65:44!

25. minut - Upadaju Plavi u probleme sa faulovima, četiri lične greške imaju Aleksa Ilić i Alfa Kaba, dvojica centara Budućnosti - 63:42!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Jedini raspoložen u taboru Budućnosti je Najdžel Bel-Hejs koji još jednom "upada" u reket crno-belih i poentira pored centara Partizana, vraća to Kevin Panter - 59:42!

23. minut - Nastavlja Partizan da "gazi" Podgoričane! Lake poene upisuje Uroš Trifunović, a potom dobra odbrana crno-belih - 57:38!

21. minut - Serija promašaja na obe strane, ali prekida to Bel Hejs posle prodora i poentira pored Zeka Ledeja - 53:36!

Druga četvrtina: 

20. minut - Seče Aleksa Ilić seriju Partizana pogotkom za dva poena - 51:34!

18. minut - RAFALNA PALJBA CRNO-BELIH! Nova "trica" preko Jama Madara, Partizan ima ogromnu prednost pred kraj prvog poluvremena - 49:32!

17. minut - Evo je još jedna trojka za Partizan! Sada mrežicu cepa Kevin Panter, prednost crno+belih raste iz napada u napad - 45:32!

16. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu reprezentativac Srbije nakon finte šuta i vraća crno-belima 10 poena prednosti - 42:32!

Foto: Starsportphoto©

15. minut - Nova trojka za Budućnost, ponovo je precizan bio Aleksandar Popović, ali na drugoj strani to vraća Jam Madar. Igra se koš za koš u ovim momentima - 39:30!

14. minut - Dobra reakcija Podgoričana posle Jovanovićevog tajm-auta, Aleksandar Lazić trojkom seče seriju domaćij. Sada Željko Obradović traži minut predaha kako se Budućnost ne bi ponovo vratila u utakmicu - 35:28!

13. minut - U listu strelaca upisao se i Vladimir Brodžijanski, a odmah je tajm-autom morao da reaguje Vladimir Jovanović - 33:23!

12. minut - Fantastičan početak druge deonice za crno-bele koji su za samo dva minuta pobegli na 10 poena prednosti na krilima sjajnog Danila Anđušića koji je vezao četiri poena, a nadovezao se Dante Egzum sa tri pogotka sa linije penala - 31:23!

Prva četvrtina:

9. minut - Bio je to samo kratak nalet Budućnosti... Partizan je ponovo uspostavio kontrolu na parketu preko Kevina Pantera i opet došao do maksimalnih osam razlike. Ipak, još jednom su crno-beli pali, a gosti to preko Marka Jagodića-Kuridže i Rejnoldsa umeli da kazne u finišu prve četvrtine - 22:19!

Foto: Starsportphoto©

6. minut - Razbudili su se Podgoričani nakon minuta predaha i dogovora sa Jovanovićem, dominirao je Petar Popović, a potom se priključio i Alfa Kaba. IPak, seriju gostiju koševima su prekinuli Kevin Panter i Matijas Lesor - 16:10! 

3. minut - Furiozno je Partizan preko Janisa Papapetrua otvorio meč i poveo sa 7:0! Grčki košarkaš ubacio je pet poena već u uvodnim minutima utakmice, a potom je posle tehničke siguran sa penala bio Jam Madar. Budućnost se ozbiljno mučila napadački pa je Vladimir Jovanović na startu meča tražio tajm-aut - 9:0!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice devetog kola ABA lige između Partizana i Budućnosti. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija