• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2022

22:03

OBRADOVIĆ HVALI POSLE STOTKE! Njih dvojica će IGRATI SVE VIŠE, ako OVAKO nastave!

Starsportphoto

Partizan

OBRADOVIĆ HVALI POSLE STOTKE! Njih dvojica će IGRATI SVE VIŠE, ako OVAKO nastave!

Podeli vest

Košarkaši Partizana deklasirali su Budućnost u derbiju devetog kola ABA lige i zadržali lidersku poziciju na tabeli regionalnog takmičenja

Trener crno-belih Željko Obradović bio je zadovoljan izdanjem svog tima, a naročito učinkom u fazi odbrane.

- Počeli smo agresivno utakmicu i držali smo je tokom cele utakmice. Znali smo da nam je ova utakmica mnogo važna, s obzirom na seriju loših rezultata koja je iza nas. Čestitam igračima, jer smo odigrali veoma, veoma agresivno protiv vrlo dobre Budućnosti - rekao je Obradović i nastavio:

- Naravno, zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže, pogotovo mlađe igrače jer sam siguran da ih ta podrška dodatno motiviše. Neka nastave da ih podržavaju. Budućnosti sve najbolje želim, pre svega u Evropi.

VUKČEVIĆ I TRIFUNOVIĆ ĆE IGRATI VIŠE AKO NASTAVE OVAKO

Sjajne partije pružili su Uroš Trifunović i Tristan Vukčević, dok je na pitanje o tome da njih dvojica ove sezone nisu igrali ovoliko, Obradović uzvratio:

- Što se tiče konkretno Uroša i Tristana, obojica su promenili način treniranja i radili mnogo bolje. Ali, podatak da nisu ranije igrali ovoliko nije tačan. Može lepo da se pogleda minutaža igrača Partizan Mozzart Beta u ABA ligi. Sa ovom utakmicom nijedan igrač nema prosek veći od 20 minuta. Svi su između 14 i 20, to lako može da se proveri. Večeras su obojica igrali jako dobro, pogotovo Trifunović, Tristan je praktično bio bez promašaja u napadu, ali je imao neke propuste u odbrani. Važno je da su promenili način treniranja i rekao sam im da će dobijati sve veću minutažu ako tako nastave. Trening je ono što određuje ko će i koliko da igra.

Foto: Starsportphoto

 

Osvrnuo se najtrofejniji evropski stručnjak na to da li je ovakvu igru doneo rad na treninzima ili psihološka snaga.

 

- Radili smo video analizu utakmice sa Valensijom. Sami sebe smo doveli u situaciju da izgubi utakmicu. Pričali smo o svemu, o mnogim detaljima u odbrani. Sve je to lakše kada se pogleda video i izađe na teren, jer može da se radi na tim detaljima. Zadovoljan sam kako je to izgledalo večeras. Bilo je nekih trenutaka gde smo igrali dobro, bilo je i nekih kada smo primali lake poene. To je dovelo do toga da Budućnost u poslednja tri minuta ima rezultat 10:2. Sve su to stvari koje su za analizu i kada se izgubi i kada se dobije. Imamo o čemu da pričamo.

PLEJMEJKERI MORAJU DA DRŽE IGRU

Za razliku od večitog derbija i duela sa Valensijom, crno-beli su mnogo manje grešili.

- Plejmejkeri su prvi koji moraju da drže kontrolu igre. Pričao sam o tome sa Jamom i Danteom. Moraju i ostali da znaju ulogu plejmejkera. To najbolje mogu da osete na treningu, kada ih staviš da igraju tu ulogu, pa vide koliko je teško. Treba da razmišljaš za sve ostale, pozivaš napade i dosta toga... Imaš u utakmicama kritičan period, izgubiš nesrećno loptu, napraviš grešku i onda moraš da staneš na loptu. Tu možemo dosta da napredujemo... Ima stvari koje ponavljamo iz dana u dan, igrači reaguju kako reaguju. Drugačije je svakako nego na početku sezone - istakao je Obradović.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

bravo momci pustite vi ove klosare sto kritikuju i nista drugo ne znaju ,njima nista ne valja . idemo dalje sad za evropsko pociinju kvalifikacije treba se uigrati sto bolje

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija