• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2022

13:41

OBRT! NOVO SAOPŠTENJE PARTIZANA PRED DERBI: Mali deo tribine na Nivou 400 za pristalice gostujućeg tima! "Bezbednost gledalaca, odbrana ugleda, instrukcije za simpatizere Zvezde"

Starsportphoto©

Partizan

OBRT! NOVO SAOPŠTENJE PARTIZANA PRED DERBI: Mali deo tribine na Nivou 400 za pristalice gostujućeg tima! "Bezbednost gledalaca, odbrana ugleda, instrukcije za simpatizere Zvezde"

Podeli vest

Mogu navijači Zvezde na večiti derbi u Evroligi, ne, ne mogu, prepucavali su se Partizan i Crvena zvezda saopštenjima pred meč u četvrtak (20.30), a novim se Partizan oglasio na dan meča

Danima traje drama oko ulaznica, oglašavali su se i Zvezda i Partizan, koji je nekoliko sati pre utakmice poručio da će deo tribine na Nivou 400 u Štark areni biti odvojen za sve one pristalice večitog rivala.

- Nakon serije sastanaka i konsultacija sa pripadnicima bezbednosnih službi, KK Partizan je u skladu sa preporukama baziranim na operativnim podacima doneo odluku o odvajanju malog dela tribine na Nivou 400 u Štark areni, za sve one pristalice gostujućeg tima koje su došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu - navodi se u saopštenju Partizana i dodaje:

Nivo 400 za navijače Zvezde

Bilo kroz slobodnu prodaju, bilo kroz distribuciju karata za sponzore, mali broj pristalica rivalskog kluba će ući u dvoranu i radi lakše i bezbednije organizacije meča, mali deo tribine na Nivou 400 će biti odvojen za njih. Na raspolaganju će im biti sektori od ulaza 411 do 413. Izvan toga, biće po jedan sektor tampon zone koji će razdvajati navijače. Simpatizeri Crvene zvezde će moći da uđu na ulaz sa istočne strane, odakle će ih službe bezbednosti ispratiti na Nivo 400.

Takođe, operativni podaci bezbednosnih službi ukazuju na moguće provokacije zlonamernih pojedinaca koji navijaju za rivalski klub, sa ciljem da se nanese šteta Partizanu Mozzart Bet. Ovim putem, Klub skreće pažnju gledaocima da nekome može pasti na pamet da u dvoranu uđe noseći obeležja Partizana, dok bi ispod njih nosili obeležja Crvene zvezde. Ti provokatori će imati cilj da ubacivanjem predmeta u teren izazovu nemire i incidente kako bi u očima Evrolige i čitave Evrope prikazali Partizan u lošem svetlu i doveli do velikih kazni za naš klub.

Službe zadužene za bezbednost će sve učiniti da takve provokacije koje mogu dovesti do ozbiljnih problema u dvorani sa blizu 18.000 ljudi, spreče. Ovim putem Partizan Mozzart Bet upozorava sve u dvorani da će bezbednosne kamere, kao i pripadnici služba bezbednosti snimati svaki incident i da će snimci vinovnika incidenata po potrebi biti javno prikazani. Pozivamo i sve dobronamerne navijače Partizana da u slučaju bilo kakvih ubacivanja na teren snimaju incidente i javno ih objavljuju na društvenim mrežama.

Foto: Starsportphoto©

 

Večerašnji meč u hali gde se očekuje još jedna rekordna poseta u Evroligi predstavlja ozbiljan bezbednosni izazov. Za razliku od drugih klubova koji imaju problema da napune trostruko manje dvorane i imaju puno mesta da po potrebi odvajaju sektore, Partizan Mozzart Bet ima 11.500 vlasnika sezonskih ulaznica i gotovo punu Štark arenu na svakoj evroligaškoj utakmici. Samim tim, odvajanje sektora za malu grupu pristalica gostujućeg tima se mora uraditi pažljivo, kako ne bi bila naneta šteta vlasnicima naših sezonskih ulaznica.

 

Podsećamo, unošenje čvrstih predmeta nije dozvoljeno i pozivamo navijače da ne donose ni metalni novac, ni upaljače, telefoni starije generacije koji nisu “Smart Phone” ni IQOS aparate jer će im sve biti na ulazu oduzeto.

Zbog svega navedenog, ulaz u dvoranu će biti otvoren u 17:30 a pregledi će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan. Za svaki eventualni incident i najmanje prirode, sektori će biti pražnjeni.

Još jednom, Partizan poziva sve navijače da srčano bodre crno-bele i da se suzdrže od bilo kakvih uvredljivih skandiranja ili ubacivanja bilo čega u teren. Pokažimo zrelost, pokažimo da u svakom smislu pripadamo eliti evropskih klubova!

INSTRUKCIJE ZA SIMPATIZERE CRVENE ZVEZDE

Foto: Starsportphoto©

 

Obezbeđena su dva sektora na Nivou 400, na istočnoj strani. Simpatizeri Crvene zvezde MTS na raspolaganju imaju maksimalno 600 mesta. Izvan toga, nalaziće se tampon zone koje će razdvajati navijače gostujućeg tima i navijače Partizana. Ukupno, u svrhu bezbednosti navijača Crvene zvezde MTS I opšte bezbednosti svih u hali, odvojeno je četiri sektora u kojima neće biti navijača Partizana Mozzart Bet.

Ulaz na istočnoj strani za gostujuće navijače će biti otvoren u 17:30 i nakon 19 časova ulaz neće više biti moguć.

Zabranjeno je unošenje transparenata i obeležja gostujućeg tima.

Zabranjeno je unošenje kovanog novca, upaljača i drugih čvrstih predmeta koji će na ulazu biti oduzeti.

Foto: Starsportphoto©

 

Pregledi na ulazu će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan.

Pozivamo KK Crvena zvezd  da apeluje na svoje simpatizere da poštuju ove instrukcije i da večerašnji meč protekne u najboljem mogućem redu.

Napomena: Ukoliko nekome bude ostala neiskorišćena karta i zbog bezbednosne procene ne bude mogao da uđe u dvoranu, novac za kartu će biti refundiran.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59