• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2023

20:00 >> 22:54

STOTKAAAA! PARTIZAN TROJKAMA SAMLEO "KNEŽEVE" U POSLEDNJOJ ČETVRTINI! Arena ključala, pao je i Monako, lider Evrolige! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

STOTKAAAA! PARTIZAN TROJKAMA SAMLEO "KNEŽEVE" U POSLEDNJOJ ČETVRTINI! Arena ključala, pao je i Monako, lider Evrolige! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana u 17. kolu Evrolige u Beogradskoj Areni pobedili su lidera takmičenja, francuski Monako - 100:80.

Crno-beli su sporije počeli, na startu je francuski tim poveo 5:0, ali onda se Partizanova mašina upalila i krenula je moćna serija 19:2, kojom su domaći preuzeli vođstvo i držali ga tokom cele prve četvrtine. Kapten panter i Madar su trojkaam dizali Arenu na noge, a rival u tim trenucima nije imao rešenja za njih dvojicu. Stigli su crno-beli do plus 11, ali onda je razlika počela da se topi.

PARTIZAN - MONAKO 100:80 (26:17, 22:30, 21:21, 31:12)

Beogradska arena. Sudije: Hirezuelo, Sukis , Lezcano.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar.

MONAKO: Braun, Okobo, Blosomgejm, Dijalo, Moerman, Motijunas, Ouatara, Strazel, Hol, Džejms, Donta.

U drugoj četvrtini Monako je nastavio da spušta razliku, igrači Partizana su počeli da greše, i prednost je brzo anulirana. Usledili su minuti rezultatske klackalice, a fenomenalni Panter i Lesor su posle kratkotrajne prednosti gostiju vratili prednost crno-belima, a na odmor se otišlo minimalnom prednosšću domaćih.

Tokom cele treće četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu. Bolje je počeo Monako i poveo sa 48:51, a zatim Partizan uzvraća i dolazi do prednosti trojkama Pantera i Danila Anđušića.

Standings provided by Sofascore

 

Posle novih preokreta na obe strane treća deonica je završena sa 69:68 za crno-bele.

Ledej je košem uz faul počeo poslednju četvrtinu, a potom sledi i trojka Anđušića za sedam poena razlike (75:68). Nije se tu zaustavila domaća ekipa koja sa četiri vezana poena Lesora dolazi do 11 poena razlike (79:68).

Crno-beli su utakmicu prelomili pet i po minuta pre kraja, nakon što je novu trojku postigao Anđušić za 85:73.

Partizan je manje od tri minuta do kraja trojkom Papapetrua povećao na 90:75 i zatim bez većih problema sačuvao prednost.

U narednom kolu Partizan gostuje Makabiju, a Monako dočekuje Olimpijakos.

TOK MEČA:

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAAAAAJ - Nova pobeda Partizana u Evroligi! Pao je i Monako u grotlu Arene, do večeras lider takmičenja - 100:80.

40. minut - Egzum precizan sa bacanja, greše gosti, a onda Ledeeeej u kontri zakucava 98:79! Stotku je rasitnio Lesor sa penala u poslednjim sekundama.

39. minut - Sve gotovo, pobednik je pozbat čeka se kraj, Monako u napadu, papapetru ni sad ne da Džejmsu oka da otvori. Džejms promašuje 2 od 12 kakva katastrofalna utakmica za njega! Prozivaju ga i Grobari...

38. minut - Papapetru, pa sjajnoooo! Tri poena - 90:75!!!!

37. minut - Okobo promašuje za tri, crno-beli sve bleže pobedi.  Greše crno-beli, pa novi promašaj Džejmsa.

36. minut - Džejms poentira, ali Dante Egzuuum 87:75.

Foto: Starsportphoto

35. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIĆ - četvrta trojka iz četiri pokušaja - 85:73, a onda Džejms pravi faul u napadu!

34. minut - Egzuuum pogađa uz faul - 82:71! Gosti koriste napad 82:73, greše crno-beli. 

33. minut - Jokićevski poen Lesora - 79:68! Plus 11! Blosomgejm pogađa.

32. minut - Anđušiiiić nova trojkaaaa odslepio se Partizan - 75:68. Nova greška gostiju, a na drugoj strani Lesoooor sa istekom napada pogađa! Sudije većaju gledaju snimak i koš jeeee - 77:68. Crno-beli na plus 9!

31. minut - Ledej pogađa uz faul ispred Blosomgejma! Novi poeni Ledeja - 72:68. Sjajni Ledeeeeej sad, faul Dijaloa u napadu! 

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Lesor je precizan, Partizan vodi 68:66. Treći faul Ledeja, Okobo je na liniji penala. Precizan oba puta - 68:68. Rezultat posle treće četvrtine 69:68.

29. minut - Pogađa Dijalo 66:66 - nerešeno je u krcatoj Areni! 

28. minut - Outaru za tri, pa greška igrača Partizana, koju koristi isti igrač - 63:64. 

Foto: Starsportphoto©

27. minut - Papapetru za triiiiiiiii - Sad ulazi! 61:59. Greše Francuzi, Madar pogađa na drugoj strani - 63:59. 

26. minut - Dijalo promašuje za tri, Partizan gubi loptu u napadu, pa se Dijalo izvadio za promašaj u prethodnom napadu - 58:57.

25. minut - Četvrta trojka Kevina Pantera, pa sjajnooo! Partizan ponovo vodi 55:53. Motijunas kako težak šut, ali pogađa - 55:55. I Anđušić pogađa za triiiiii - 58:55!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Druga lična za Džejmsa na Smailagiću. Promašuje prvo, a pogađa drugo bacanje 52:53. 

23. minut - Madaaaar za tri! Okobo uzvraća sa dva poena 51:53. Panter protiv Okoboa, težak šut promašaj.  

22. minut - Okobo promašuje za tri, sreća za Partizan, ali nova greška crno-belih u napadu. Motijunas promašuje za tri, ali Džon Braun prikucava - 48:51.

21. minut - Džon Braun postiže prve poene za Monako u nastavku - 48:49. Vode gosti. Ledej sam na trojci i umesto da šutira pravi faul u napadu. 

 

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Madar promašuje, ali faul je na Lesoru. Pogađa Lesor oba bacanja, 14 poena za centra crno-belih 48:43. Motijunas pogađa uz faul Papapetrua. zatrčao se Papapetru, štetaaa, Anđušić se baca za loptu, ipak aut, lopta za goste. Faul Pantera. Mark Džejms pogađa oba puta - 48:47 - rezultat poluvremena.

19. minut - Panter i Lesor pogađaju, 6:0 serija Partizana za 46:43. Odlična odbrana Pantera, faul Lesora na Džejmsu, koji promašuje oba bacanja. 

18. minut - Faul na Madaru koji je precizan sa linije penala - 42:43. faul u napadu - Dijalo! 

17. minut - Okobo pogađa za 40:39, crno-beli ne koriste napad, poenima Dijala vodi Monako 40:41. Madar ima problema sa loptom, loše dodavanje, lopta za goste. Motijunas pogađa 40:43.

 

Foto: Starsportphoto

16. minut - Treća trojka Pantera, tri razlike za crno-bele 38:35.

15. minut - Panteeeeeer za triiiii - 35:33! Sada je neređeno - Hol pogađa za 35:33

14. minut - Lesor dva puta precizan sa penala - 32:28. Outara pogađa za tri - 32:31. Vukčević promašuje, ali i gosti gube loptu.

Foto: Starsportphoto

13. minut - Donta precizan sa penala, a onda se Ledej fintom odlično snašao i pogodio 30:26. Dialo smanjuje - 30:28.

12. minut - Posle tajm-auta Lesor pogađa - 28:22. Dialo precizan, dva poena - 28:24. 

11. minut - Donta i Okobo poenima tope Partizanovu razliku na startu druge deonice - 26:22.

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Istekao je napad Monaka. Novi napad za crno-bele u finišu prve deonice. Lesor pogađa - 26:15. Džon Braun pogađa, a naneli je u poslednjoj sekundi bio blizu - 26:17. Kraj prve četvrtine. Madar je najefikasniji sa osam poena, a  crno-beli su napravili strašnui seriju 19:2. 

9. minut - Kontru za Monako završava Braun. 

8. minut - Hol prekida seriju Partizana 14:0, a onda Madaaaaaaar nova trojka - 22:11. sada sve ide od ruke domaćima, Lesor poentira, strašna atmosfera u Areni. 

Foto: Starsportphoto©

7. minut - Prenizak pas Hola, lopta za ekipu Željka Obradovića. Madar promašuje za tri. Greška Džejmsa, lopta direktno u ruke panteru, a napad poenom završava Madar - 19:9. 

6. minut - Defanzivni skok Lesora, pa panter promašuje za za tri! Monako ponovo gubi loptu. Nova trojkaaaaaa Madaaaaaar - 17:9 za crno-bele. Serija Partizana 12:0!

5. minut - Panter fauliran na šutu za tri poena. Tri penala! Precizan je kapiten sva tri puta, Partizan prvi put u vođstvu. Sjajna odbrana Smailagića. papapetru je sam za tri, ide trojkaaaaaaaa - 14:9.

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Panter promašuje, a onda polaže Blosomgejm - 5:9. Panter za triiiiii - 8:9.  Promašuje Džejms, skače Ledej, faul! Lopta za crno-bele.

3. minut - Ledeeeej za tri - izjednačenje 5:5, ali Blosomgejm pogađa na drugoj strani 5:7.

2. minut - Ledej promašuje za tri, a onda Mark Džejms pogađa za tri - 0:5. Težak šut za Smailagića, ali pogađa preko Blosomgejma.

1. minut - Partizan ima prvi napad na meču ima Partizan. madar gubi loptu. Džejms postiže prve poene na meču za Monako.

UŽIVO:

20.52 - U toku je predstavljanje igrača, sledi himna Evrolige, pa početak meča.

20.43. - Navijači Partizana srdačno dočekali Sašu Obradovića, a vređaju Nebojšu Čovića.

 

 

20.42 - Igrači oba tima se zagrevaju pred početak utakmice.

 

20.38 - Saša Obradović je na pres konferenciji dan uoči meča rekao:

- Nosimo se dobro, zasad smo u obe lige prvi. Znamo da to sada nije važno jer je to promenljivo. Ekipe, pogotovo u Evroligi, koje su sad počele da igraju bolje sigurno će dići formu kao i Partizan koji je mogao da bude u drugačijoj poziciji na tabeli. Zadovoljan sam postignutim, ali to je uvek osetljivo da se izgovori jer sada kada je prošao period upoznavanja, ali po meni sigurno najzanimljivija Evroliga i rezultatski i takmičarski - kaže Saša Obradović.

20.31 - Trener Partizana Željko Obradović u najavi meča je rekao:

- Nekako nam se stalno dešava da igramo protiv najboljih timova, ali to je Evroliga. Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou. Sada igramo protiv Monaka koji je još prošle sezone ušao u Top 8 i ispali su praktično na jednu loptu protiv Olimpijakosa za Fajnal for. Ove sezone pružaju još više, izuzetno su vođeni od strane Saše Obradovića i ovog puta mu čestitam zbog svega što radi sa klubom. Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele.

20.05 - Za meč sa Monakom Partizan je spremio posebnu koreografiju. Na svakom sedištu nalaze se majice u crnoj i beloj boji.

 

20.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča košarkaške Evrolige između partizana i Monaka na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija