• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2023

14:00

PARTIZAN TRAŽI 7.000.000 ZA BAŽDARA! Crno-beli na mukama! Fiorentina poslala zvaničnu ponudu, zainteresovani su Hofenhajm, Fenerbahče i Bešiktaš

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN TRAŽI 7.000.000 ZA BAŽDARA! Crno-beli na mukama! Fiorentina poslala zvaničnu ponudu, zainteresovani su Hofenhajm, Fenerbahče i Bešiktaš

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan dobio je ove zime nekoliko ponuda za mladog napadača Sameda Baždara (18), ali su u Humskoj za sad samo rešeni da ga ne prodaju za manje od sedam miliona evra, saznaje Informer

Poslednja u nizu javila se Fiorentina, navodno sa konkretnom ponudom, mada u Humskoj drže u strogoj tajnosti koliko su "ljubičasti" spremni da plate za novi biser iz crno-belog tabora.

Italijanski klub uključio se u trku sa nemačkim Hofenhajmom i turskim velikanima Fenerbahčeom i Bešiktašem, koji su već zagrizli za ofanzivnog fudbalera.

Ugovor do 2026.

Nemci konkretni

Hofenhajm je spreman da odmah plati tri ili najviše četiri miliona evra, dok turski klubovi za sad ne mogu da isprate takvu ponudu
Izvor Informera

Baždar ima ugovor do leta 2026. godine, njegovo vreme tek dolazi i zato se čelnicima Partizana ne žuri da ga prodaju ovog januara. S pravom se u Humskoj nadaju da će Samedu cena samo da raste, ali ako neko ponudi sedam miliona evra, mogao bi da ga odvede odmah.

- Baždar spada među igrače za koje se evropski klubovi konstantno interesuju. Odavno je na oku skautima, jer je mlad i talentovan. Kod trenera Petrića je nagovestio da može mnogo i tek se očekuje da zablista. Partizan je prošle godine odbio ponudu Juventusa za Sameda, raspitivao se jedno vreme i Bešiktaš. Rukovodioci kluba su složni u stavu da ga neće pustiti za manje od sedam miliona evra - rečeno je Informeru iz kluba.

Foto: Starsportphoto

Samed Baždar ne može da ide iz Partizana  za manje od sedam miliona evra


Baždar je ove sezone dobio šansu na 22 utakmice u svim takmičenjima i dao je četiri gola uz jednu asistenciju. Nemački Hofenhajm je bio prvi koji je u zimskom prelaznom roku pokušao da dođe do omladinskog reprezentativca Srbije.

Petrić: Lep, plav, ostavlja utisak

Trener Partizana Gordan Petrić od početka mandata u Humskoj veruje u mladog Baždara i dao mu je šansu da igra i u domaćim takmičenjima, ali i u evrokupovima. Na konstataciju da mladi napadač očigledno privlači pažnju skauta brojnih evropskih klubova, Petrić je imao, u svom stilu, šaljiv komentar.

- Jeste, Samed ostavlja dobar utisak, jer je visok dečko, ovako lepuškast i plavušan - našalio se trener crno-belih.

 


- Hofenhajm je i dalje spreman da izdvoji oko tri, a najviše četiri miliona evra za obeštećenje za Baždara. Nemci više od toga neće ponuditi i sad je na Partizanu da odluči. Međutim, logično je da Baždar privlači pažnju i da će mnogi menadžeri sad pokušati da donesu crno-belima što bolju ponudu. Fenerbahče i Bešiktaš za sad ne nude više od Hofenhajma, ali videćemo šta će biti s Fiorentinom. Italijani navodno ne bi mogli odmah da ga registruju za prvi tim jer su ispunili kvotu sa igračima van Evropske unije, ali lako bi tu mogao da se nađe kompromis s Partizanom - kaže naš izvor blizak samom igraču.

Odlična saradnja

Italijanski "Skaj sport" takođe naglašava da su u Fiorentini spremni da pronađu rešenje kojim bi bili zadovoljni i Baždar i Partizan, jer su do sada imali sreće sa igračima iz Humske. Iz redova crno-belih u Firencu selili su se Nikola Gulan, Matija Nastasić, Stevan Jovetić, Adem Ljajić, Nikola Milenković i Dušan Vlahović, pa se "ljubičasti" nadaju da bi i sa Baždarom dobro prošli.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban

pre 1 godinu

Dečko je među 20 najtalentovanijih igrača u svetu, cena će mu rasti, a prodati ga za sitan novac, to je da klub nema novca, pa rodaje svoju decu za sitne novce, dečko vredi najmanje sada 10.000.000 evra, pa će mu i cena rasti, kada Pavlović i Stevanović, su plaćeni preko 8.000.000 evra, zašto dečko koji je među 20 najboljih igrača se prodao za manju cenu, pored 10.000.000 evra najmanje 20 procenta od dalje prodaje treba klub da dobije.

teodor

pre 1 godinu

koji q tera novinare da se izlajavaju o ceni i ovkvim glupim istrcavajima koja stete Klub? Partizan treba da zauzme stav da ne prodaje Bazdara i samo izuzetna cena bi mogla da izmeni taj stav. A prvo treba fiksirati jednu bitnu, jako bitnu stvar,a to je da u oviru uslova ev. transfera bude obavezna klauzula za najperspektivnije igrace od min 15, ev 20 posto. Naravno, tu treba biti "pametan", prvo izdefinisati visoku osnovnu cenu transfera , pa tek na to kao krajnji i ultimatni uslov postaviti tu klauzulu! Uvek je u pitanju nacin, strategija pregovaranja. Mozda je neki poboljsani model prodaje Kalabe uzor za pregovaracku strategiju. Bazdar je izuzetno perspektivan mladi igrac i ako bi ostao jednu godinu ,uz diskretno forsiranje njegove minutaze, Partizan bi mogao da trostruko vise zaradi. Treba biti pametan a ne istrcavati, a mediji ne mogu tu da se ponasaju neodgovorno. Moram da kazem da su nekad mediji gotovo namerno bussili i Partizan i Zvezdu, narocito Partizan, umanjujuci tako transfernu cenu igraca.Primetno je da ,kad je Zvezda u pitanju mediji naglaseno rade cesce za nju,uvecavajuci cenu njenih igraca.Ponekad se to pokaze krajnje smesnim, nakon sto se sazna cena igraca koja je realizovana. Imamo dosta primera da mediji ustvrde da igrac ide za 5,pa za 3 i na kraju ode za 1,5 mil. evra. I to je jedna ruzna igra koja steti i igracima ali i klubovima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija