• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Marija Zorić

28.01.2023

18:00

PETRIĆ PODVUKAO CRTU! O nervozi, Zvezdi, OPKLADAMA i ko mu sve DUGUJE... Otkrio da li će OVAJ FUDBALER ostati sa ekipom!

FK Partizan

Partizan

PETRIĆ PODVUKAO CRTU! O nervozi, Zvezdi, OPKLADAMA i ko mu sve DUGUJE... Otkrio da li će OVAJ FUDBALER ostati sa ekipom!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana završili su pripreme u turskom Beleku, a trener Gordan Petrić (53) poručuje da je zadovoljan odrađenim i da će navijači u nastavku sezone sigurno gledati mnogo bolje i spremnije crno-bele

Srpski vicešampion odigrao je u Antaliji sedam kontrolnih utakmica, ostvario samo jednu pobedu (Akhmat 3:1), četiri remija (Univerzitatea 1:1, Mladost Lučani 2:2, TSC 1:1, Austrija 0:0) i dva poraza (Horsens 0:1, CSKA Moskva 1:2), ali šef stručnog štaba nije zabrinut zbog rezultata.

Naprotiv, šef struke crno-belih naglašava da su svi momci maksimalno odradili ono što se od njih tražilo i da već ima iskristalisan sastav za premijeru prolećnog dela Superlige, protiv Napretka u Kruševcu (5. februara).

- U minulih 16 dana u Beleku poslužilo nas je lepo vreme, ne znam da li je ikada bilo ovde ovako u ovom periodu godine. I ponašanje igrača bilo je sjajno, a sve planirano odrađeno je maksimalno. Ako me pitate da li sam zadovoljan - jesam. Spremni smo za nastavak prvenstva, to je sigurno, a najbitnije je da nismo imali ozbiljnih povreda. Znam i kojih 11 će istrčati na teren protiv Napretka, mada to ne znači da će taj isti tim onog tamo vikenda igrati protiv Mladosti iz Novog Sada – kaže Petrić.

NE ZNAM DA LI SMO POGREŠILI

Prvom timu priključeno je i nekoliko omladinaca, a svi su dobili jednaku minutažu da se pokažu i dokažu.

- Ne znam da li su mlađi u prethodnom periodu na nekim pripremama igrali ovoliko kao sad. Svi su imali šansu, često smo kombinovali, ali smo se trudili da ih jednako rasporedimo. Samo su Belić, Ilić i Šehović igrali nešto više od ostalih. Da li smo pogrešili što smo imali po dve utakmice dnevno, to sad ne znam. U rezultatskom smislu nije previše bitno za mene, iako bi bilo lepo da smo pobedili još neki meč. Fizički smo spremni, tu nema problema i sigurno ćemo biti bolji nego jesenas – tvrdi Petrić.

 

MILOŠ JOJIĆ NEĆE OSTATI KOD NAS

Kompletan pripremni period Miloš Jojić (30) je odradio sa crno-belima kako bi ostao u formi. Međutim, dete kluba i iskusni vezista sigurno neće početi treći mandat u Humskoj.

-Želeo sam da Zeka potpiše za nas, jer smo u tom momentu imali problema sa vezistima. Kvalitetan je igrač, lako bi se uklopio u svlačionicu. On je bio izričit da ne nastavi saradnju sa Partizanom, iz njemu znanih razloga. Rekao sam mu da meni ništa nije problem, da mogu sa bilo čim da izađem na kraj, da li su to problemi s navijačima ili bilo kim drugim. Pokazao je da je pravi profesionalac, ali nije realno da ostane. Verujem da će brzo naći novi klub – smatra Petrić.

On dodaje da zna startnu postavu za premijeru proleća, kao i da će požutelog kapitena Slobodana Uroševića na levom beku zameniti Zlatan Šehović.

- Momci moraju da se ponašaju takmičarski, pogotovo u početku sezone, kada se hvata ritam. Nisam krio adute, na prijateljskim duelima sam uklapao tako da svima dam dovoljno minuta i da niko ne može da mi zameri da nije dobio priliku. Bio sam obazriv po tom pitanju. Svi momci koji su bili u Beleku zaslužuju da budu u timu protiv Napretka, ali na nama je da izaberemo 11. Videćemo da li će nam teren u Kruševcu dozvoliti da igramo našu igru, biće to neugodno gostovanje. Za prve mečeve u prvenstvu i Evropi nemamo Uroševića zbog kartona, ali tu je Šehović, odlično je radio i uočljiv je napredak – otkriva trener kluba iz Humske.

Foto: FK Partizan

 

ČEKAJU SE POJAČANJA

„Parni valjak“ još čeka na pojačanja ove zime, dok je ekipu napustio samo Nikola Terzić. U Humskoj se i dalje nadaju dolasku krilnog ofanzivca Doleva Hazize iz Makabi Haife.

- Ne očekujem ništa od prelaznog roka i ne interesuju me pojačanja samo da bi došla. Za Hazizu sam već rekao da je ozbiljan igrač, ulog za naredne dve-tri godine i sigurno bih mu našao mesto u timu. Samo kvalitet nam treba, neko ko je mnogo bolji od onoga što imamo. S ovim momcima koji su sada tu ja mogu da izguram sezonu do kraja, to nije problem. Ako dovodimo nekoga, hoću da on bude mnogo bolji, takav je moj stav. Što ne znači da će se u klubu složiti, jer ima i neko iznad mene – jasan je Petrić.

KRALJ NIJE IMAO ŠANSE U TENISU, DUGUJU MI PET RUČKOVA

Odlična atmosfera vladala je u taboru srpskog viceprvaka tokom priprema u Beleku. Stručni štab i članovi rukovodstva su slobodno vreme iskoristili da odigraju turnir u tenisu, a pobednik je bio upravo Gordan Petrić, koji je u finalu bio bolji od sportskog direktora Ivice Kralja.

- Zanimljivi su bili protivnici. Malo sam baždario, drugačije igrao, da bi mečevi trajali duže. Direktor je visok, interesantan, ali nije imao šanse. Ipak je tu Goran Pandurović učitelj, kao i čika Miša Radaković.

Što se tiče opklada sa bivšim saigračima i prijateljima, među kojima su Zoran Bata Mirković i Ivan Tomić, bivši defanzivac još čeka na isplatu. Za sve duele na kojima su crno-beli jsenas dali četiri ili više golova Petriću sleduje ručak.

- Nisu još platili, ušli su u novu godinu sa dugovima. Ima jedno pet ručkova. Znam da su karakterni momci, počeće da me zovu uskoro da to odrade – kroz osmeh priča Petrić.

Partizan je oduvek bio poznat po afirmaciji talenata iz svoje škole. Među onima od kojih se očekuje da još napreduje je Samed Baždar (18), dok priliku vrebaju i Vanja Vlahović, Mihajlo Ilić, Luka Subotić, Janko Jevremović...

- Nastaviće omladinci da igraju za svoju generaciju, kako bi imali utakmice u nogama, jer imamo prvotimce koji će izneti polusezonu. Da se ne lažemo, odluka kluba treba da bude da u narednom periodu damo mladima veću šansu. A, treba biti svestan da će onda doći i do oscilacija. Imamo talente koji mogu u narednom periodu da budu kostur tima. Odluka je naša da li ćemo to izgurati do kraja i ako tako rešimo, onda navijačima i javnosti treba poslati jasnu poruku – poručuje legendarni as.

Foto: FK Partizan

 

ZADOVOLJSTVO ZBOG STRANACA

Posebna priča su uvek stranci. Srpske pasoše dobili su Rikardo i Natho, koji su se odomaćili u našoj zemlji, Menig je već starosedelac, a odlično su se uklopili Andrade, Traore i Dijabate. Upravo je Fuseni bio posebna tema, s obzirom da na terenu ume često da izgleda kao dete koje se „igra lopte“.

- Drago mi je što i Rikardo sad ima naš pasoš. Stranci uživaju u Beogradu. To je olakšica, ali opet, ima i nekih drugih stvari s kojima treba biti obazriv. Recimo, Dijabate je kasnio na početak priprema. Bio sam izričit da klub mora da obrati pažnju, čak sam u tom trenutka razmišljao da ga možda i sklonim iz tima. Međutim, on nije zlonameran, takav je momak, drugačiji karakter, dobar po duši, ali zaboravlja neke stvari. I često se igra fudbala, mada takvim majstorima nekad to može i da se oprosti. Protiv Zvezde i na jakim mečevima u Evropi pokazao je klasu, da ume da igra na vrhunskom nivou. I ne važi ovo samo za njega, već i za sve ostale. Ponekad se previše igramo, a treba da odradimo posao maksimalno i da mirni idemo kući. Mislim da su tokom ovih priprema momci to shvatili – naglašava Petrić.

U Superligi zaostatak je deset bodova u odnosu na najvećeg rivala, ali nekada sjajni defanzivac ni ne pomišlja na predaju i odustajanje od titule.

- Ne znam da li Zvezda negde može da izgubi bodove, ali to me i ne opterećuje. Znam samo da je pred nama još puno utakmica. U Srbiji ima ekipa koje su iskusne, dobro nameštene i uigrane, kao što su TSC, Vojvodina, Novi Pazar... Mi ćemo ići od meča do meča, da polako stvaramo nešto i spremamo se za jun. Naravno, važan je i derbi, koliko nama, toliko i njima – ne krije Petrić.

Foto: FK Partizan

 

O CRVENOJ ZVEZDI...

Beogradski velikani su i u Turskoj bili u komšiluku, ali to nije mnogo zanimalo stručni štab crno-belih.

- Trenirali su prekoputa nas, mogli smo da se špijuniramo dvogledom. Video sam da imaju problem sa Dragovićem, ali Terza je rekao da je to završio i ja verujem da će tako biti. Ne znam da li je Zvezda jača nego jesenas. Svako nek duva u svoju čorbu, pa ćemo videti dokle ćemo stići. Igraće se fudbal i posle ove sezone – miran je Petrić.

ŠERIF IMA BRZE POJEDINCE

Važan ispit očekuje Partizan i u Evropi, dvomeč protiv Šerifa u šesnaestini finala Lige konferencija (16. i 23. februara)

- Znam da Moldavci stižu u ponedeljak u Antaliju, odigraće ovde i tri utakmice. Otišla su im sedmorica igrača ove zime, od kojih šestorica nisu puno ni igrala, a doveli su dva pojačanja. Imaju brze pojedince, igraju jako u bloku i moraćemo da budemo obazrivi. Verujem da smo dovoljno dobri da prođemo dalje – istakao je Gordan Petrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ma koja pojacanja nemoj da lazessssssssssssssssssssssssssssss zajedno sa stokom onom iz uprave vazure i vucelica ,sram te bilo isti si lazov kao i oni ,a nisi ni trener ozbiljan zato je Partizan u kanalu i sve dublje tone

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59