• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2023

22:39

SRAMOTA! Navijači Partizana pošli u Moldaviju da gledaju svoj tim, zabranjen im ulazak zato što su Srbi!?

Informer

Partizan

SRAMOTA! Navijači Partizana pošli u Moldaviju da gledaju svoj tim, zabranjen im ulazak zato što su Srbi!?

Podeli vest

Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-belih, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i moldavskog Šerifa

Meč je na programu u četvrtak od 21h, a ova grupa partizanovaca uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišli Kišinjev. Podsećamo, UEFA je predstojeći meč pomerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom. 

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju. Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste. Situacija do objavljivanja ovog teksta nije razrešena, čekanje i razgovori su trajali četiri sata, reagovao je FK Partizan, kao i FK Šerif, čak se i predsednik moldavskog kluba trudi da obezbedi garancije za ulazak partizanovaca, ali za sada ništa ne može da odobrovolji moldavsku policiju da dozvoli ulazak grupi navijača.

Sa lica mesta izjavu nam je poslala Mirjana Radosavljević, 25ogodišnja devojka iz Beograda:

- Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan - istakla je Mirjana.

Poslednja informacija je da će nesrećni partizanovci morati da sačekaju do jutra na konačnu odluku moldavskih vlasti, a u međuvremenu su prebačeni u deo aerodroma predviđen za deportaciju. Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a partizanovci odbijaju da potpišu bilo kakav dokument jer nijedan zakon nisu prekršili. Iščekuju pomoć i reakciju države Srbije i ministarstva spoljnih poslova. Ono što dodatno brine je otvoreno pitanje kakvi problemi se mogu očekivati u narednim danima kada se očekuje dolazak većeg broja navijača, ali i same delegacije FK Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Situacija je razresena. Danas je Moldavija objavila da Rusija uz pomoc Srba i Belorusa planira destabilizaciju Moldavine sa proruskom opozicijom. Eto cena toga sto volimo Rusiju i sto smo ruska gubernija. Uskoro necemo moci izaci iz Srbije kada nam uvedu vize i sankcije.

Kiki

pre 1 godinu

Treba da su zahvalni domacinu jer brinu za njihovu bezbednost. To je zemlja koja je vec 20 godina okupirana od patuljka iz kremlja, i sta cemo mi srbi tamo sem da jedini u svetu klikcemo botkosiranom patuljku i rizikujemo da nas domacini dobro omlate. Bolje da se ne ide tamo. Hvala domacinima.

SEBASTIAN

pre 1 godinu

Nije ovo ništa šta nas čeka. Biće nam gore nego za vreme Slobe Miloševića. Jebaće nam Vučko i Putko nanu naninu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija