• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2023

09:09

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO: I Zvezda je dobila vajld-kard za Evroligu! Partizan će osvojiti ABA ligu!

Partizan

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO: I Zvezda je dobila vajld-kard za Evroligu! Partizan će osvojiti ABA ligu!

Podeli vest

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović kaže da ABA liga nema direktnog predstavnika u Evroligi

Crno-beli su ove sezone dobili specijalnu pozivnicu da zaigraju Evroligu, a prvi čovek Partizana kaže da je i Zvezda dobila vajld-kard za učešće u elitnom takmičenju.

- Ljudi koji su vodili ABA ligu, ćutali su na oduzimanje sigurnih pozicija ABA lige u Evroligi, te pozicije su se topile i došli smo na vajld-kard. Partizan je ove sezone dobio vajld-kard, a dobila ga je i Zvezda. To što postoji nepisano pravilo gde je Evroliga rekla - daćemo vajld-kard prvom u ABA ligi. U redu, ali to je vajld-kard, nema sigurnog plasmana - kazao je Ostoja Mijailović gostujući u podkastu "Kod Luke i Kuzme".

Foto: Starsportphoto

 

 

- Možemo da dođemo u situaciju ove sezone da bez obzira na to ko osvojio ABA ligu ili ko igrao Top 8, otišao na Fajnal-for ili bilo šta, nemate garantovano mesto u Evroligi. I mi i Crvena zvezda dobili smo vajld-kard za ovu takmičarsku godini. Mi smo dobili znamo kako, jer ruski timovi nisu dobili priliku da igraju nažalost zbog situacije zbog koje nam je svima žao. Nikad se nisam radovao što smo dobili taj vajld-kard na način na koji smo dobili. Ali i osvajač ABA lige je dobio vajld-kard - istakao je Mijailović i ponovio da ABA liga nema garantovano mesto u Evroligi: 

Foto: Starsportphoto

 

- Uvek kažu da postoji, ali takva odluka nije stigla i koliko znam nije zasedao Bord. Izvinjavam se javnosti ako nema tu informaciju.

Predsednik crno-belih veruje da će puleni trenera Željka Onradovića doći do trofeja u ABA ligi.

- Mislim da bi bio veliki presedan da Partizan ne igra Evroligu sledeće godine. Prvo mislim da ćemo osvojiti ABA ligu i da kažem to nesigurno mesto koje imamo dobiti da igramo Evroligu. Ili će Evroliga promeniti format ili će se dogoditi nešto da nama otvori neki prostor da možemo da se borimo za rezultate u Evroligi. Boriti se na dva fronta, gde je levi front ABA liga uslovna budućnost u Evroligi, a sa desne strane igrate Evroligu da imaš što bolju poziciju i zbog kluba i nekog eventualnog tofeja, to je nemoguće. Zato planovi zavise od toga da li ćemo igrati Evroligu, u šta kao predsednik Partizana zaista verujem.

Foto: Starsportphoto

 

Približava se i datum kada će se dogovarati novi format Evrolige.

- Mislim, ali nisam siguran da 2025. ističe ugovor za 11 klubova osnivača i kakva će situacija biti gotovo za dve godine? Naš strateški cilj je da do tada budemo sigurni partneri Evrolige i da možemo tako da sednemo za sto. Interes naše košarke je da ima dva predstavnika. Ne kažem samo Partizan, već i Crvena zvezda. To su dva kluba u čije je rivalstvo napravilo ta dva kluba velika i taj zajednički interes treba da bude najvažniji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

RAZLIKA JE VELIKA. ZVEZDA JE DOBILA UČEŠĆE KAO ŠAMPION A VAMA JE DRŽAVA SA POLA MILIONA EVRA KUPILA UČEŠĆE U EVROLIGI. TO NIJE ISTO.

Sasa

pre 1 godinu

AS ti jos imas sta da pises nama neko daje , pa zna se da nam je namjesteno sve . Trebas nekad da pohvalis nije samo da kritikujes .Komentar je sportski da budu oba kluba jaka , jedan da gura drugog i obrnuto . Rezime : covjek govori da nam nije sigurno ucesce kroz ABA ligu u LS .

Željko

pre 1 godinu

Pa kad Zvezda osvoji i ove godine ABA LIGU,videćemo da li će Zvezda ići u Evroligu ili drugi finalista Aba lige. Ove godine možda ne budete igrali Evroligu

miki delija

pre 1 godinu

pa vi ostoja trebate u jednu ruku da ste sretni sto su rusi izbaceni jer nebiste ni videli evro ligu da toga nije bilo zvezda je kao sampion aba lige tu stalni clan godinama o cemu ti pricas bolje ti je da gledas svoja posla i da ne tuzakate sa savicem zajedno i brinete sta zvezda radi i vas niko ne dira mislim da je tako najpostenije

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija