• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2023

12:29

PARTIZANE, SADA SE POKAŽI! Posle brodoloma u Superligi, PARNI VALJAK izlazi na megdan Šerifu u EVROPI!

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZANE, SADA SE POKAŽI! Posle brodoloma u Superligi, PARNI VALJAK izlazi na megdan Šerifu u EVROPI!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana igraju večeras od 21.00 u Kišinjevu prvu utakmicu plej-ofa Lige konferencija protiv moldavskog Šerifa.

Najprijatnije iznenađenja prethodne sezone Lige šampiona naredni je rival crno-belih!

Zbog blizine Tiraspolja ratom zahvaćenoj Ukrajini, ali i spornog Pridnjestrovlja, oblasti u Moldaviji koja je proglasila samostalnost, a u kojoj se grad nalazi, Uefa je još u junu prošle godine odlučila da Šerif ne igra međunarodne utakmice na svom stadionu, pa će i Partizan dočekati u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije. Po nalogu Bezbednosnih službi Moldavije, utakmica će biti odigrana bez prisustva navijača.

Foto: Starsportphoto

 
NOVI TIM NAPADA "PARNI VALJAK"

Šerif će napasti srpski tim sa novim trenerom i tri zimska pojačanja! Za razliku od crno-belih, među koje je tokom zimske pauze stigao samo Andres Kolorado iz Kolumbije, uz odlazak mladog Nikole Terzića u tursku Bandirmu, ekipa Šerifa je prošla kroz renoviranje tima i stručnog štaba! Hrvatski stručnjak Stjepan Tomas dobio je u oktobru otkaz nakon prvog i jedinog poraza u nacionalnom šampiotanu od Petrokuba (0:1), a početkom januara angažovan je Italijan Roberto Bordin (58). Otkako je Italijan na klupi, Šerif je ostao bez Emanuela Ada (prešao u subotički Spartak), Stiva Ambrija, Felipea Vizeua, Regija Luškje, Čarlsa Petra i Aleksandra Belusova, a priliku da zvanično debituju protiv Partizana dobiće napadač Abdul Tapsoba, vezista Amin Talal i defanzivac Munaše Garananga.

Foto: Starsportphoto

 
NEMCI DELE PRAVDU, POMAŽE IM VAR

Duel u Kišinjevu će suditi arbitri iz Nemačke na čelu sa Harmom Osmersom, a UEFA je odlučila  da će na svim mečevima nokaut faze Lige konferencija, uključujući meč Partizana i Šerifa, prvi put u ovom takmičenju biti u upotrebi VAR tehnologija.

Foto: Starsportphoto

 

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je uoči meča u Moldaviji da je najvažnije da njegovi igrači daju svoj maksimum i da neće biti velikih promena u timu, uprkos debaklu protv Mladosti GAT minulog vikenda. Mladost je uzdrmala crno-bele, ali je Šerif od novembra bez takmičarske utakmice. Naš tim  je pretpreo težak poraz od Mladosti GAT iz Novog Sada, koja je u utakmici 21. kola Superlige Srbije ponizila crno-bele pobedivši ih u Humskoj rezultatom 4:0.

PARTIZANOV PUT DO MOLDAVSKOG PREDSTAVNIKA

Crno-beli su do plej-ofa Lige konferencija stigli kroz izuzetno tešku grupu sa protivnicima zavidnog renoma. Osvojili su drugo mesto, sa istim brojem bodova kao Nica, dok su iza sebe ostavili nemački Keln i češko Slovacko. Ekipa Gordana Petrića upisala je dva trijumfa - oba protiv Kelna, tri remija i samo jedan poraz na gostovanju u Nici. Sa druge strame, Šerif je tekuću evrosezonu otpočeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Moldavci su izbacili Zrinjski ukupnim rezultatom 1:0, a u drugom kolu bili su bolji od Maribora, takođe zahvaljujući samo jednom golu u dva meča. Na trećoj prepreci izgubili su od Viktorije iz Plzenja.

 

 

U plej-ofu Lige Evrope Moldavci su savladali Pjunik i to nakon penal serije, budući da je rezultat u dvomeču bio nerešen, i to bez golova. U grupnoj fazi ovog evropskog takmičenja savladali su dva puta Omoniju, a po dva puta izgubili od Real Sosijedada i Mančester junajteda, što im je bilo dovoljno za treće mesto u Grupi E i selidbu u Ligu konferencija.

 

 

ZVEZDA I DINAMO OSETILI MOĆ ŠERIFA

Ovaj klub je prvi moldavski tim koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona u sezoni 2021/2022, nakon što je u kvalifikacijama izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba. Te sezone protivnici u Grupi D bili su Real Madrid, Inter i Šahtjor, a Moldavci su zasenili sve i naterali svet da o njima priča sa poštovanjem! Istorijski uspeh napravili su  u Madridu, savladvši Real 2:1. Kod kuće su bili bolji od Šahtjora sa 2:1. Sa šest bodova zauzeli su treće mesto u grupi i takmičenje nastavili u Ligi Evrope, ali su u baražu za eliminacionu fazu ispali su od Brage nakon što su Portugalci bolje izvodili penale. Ipak, u timu Šerifa koji će se suprotstaviti Partizanu su samo centralni bek iz Travnika Stjepan Radeljić i golmani Dmitrij Čeljadnik i Sergej Paščenko. Tadašnji trener Šerifa Jurij Vernidub na početku sukoba u Ukrajini otišao je u rat i pridužio se ukrajinskoj vojsci. 

 

 

18.45 Bodo Glimt - Leh Poznanj
18.45 Karabag - Gent
18.45 Trabzonspor - Bazel
18.45 Braga - Fjorentina
21.00 Lacio - Kluž
21.00 AEK Larnaka - Dnjepar-1
21.00 Šerif - Partizan
21.00 Ludogorec - Anderleht

Dake, Partizan će se u dvomeču sa Šerifom iz Tiraspolja boriti za plasman u osminu finala Lige konferencija - trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja, gde su crno-beli prošle sezone u plej-ofu izbacili Spartu iz Praga, pre nego što ih je zaustavio Fejnord. Pobednike u osmini finala već čekaju timovi koji su prvu fazu takmičenja završili na prvom mestu u svojim grupama: Bašakšehir, Vest Hem, Viljareal, Nica, AZ Alkmar, Đurgarden, Sivas i Slovan.

Revanš u Beogradu zakazan je za 23. februar od 18.45.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija