• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2023

13:11 >> 14:50

JAD I ČEMER CRNO-BELIH! Vidosavljevićeva GOLČINA produbila AGONIJU Partizana! Katastrofalna NAJAVA 169. Večitog derbija!

Starsportphoto

Partizan

JAD I ČEMER CRNO-BELIH! Vidosavljevićeva GOLČINA produbila AGONIJU Partizana! Katastrofalna NAJAVA 169. Večitog derbija!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana remizirali su sa kragujevačkim Radnički 1923 rezultatom 1:1 (1:0) u poslednjem meču 23. kola Superlige Srbije.

Niko nije očekivao ovakav epilog posle ranog vođstva crno-belih golom Meniga I “umrtvljene utakmice”, u kojoj je Partizan čuvao stečenu prednost, ali ih je trenutak nepažnje koštao pobede pred 169. Večiti derbi na Marakani.

Početak utakmice pripao je gostima. Radnički je prvi pripretio, preko Evandra već posle 120 sekundi igre, Brazilac je šutirao sa 15 metara, ali je Popović odlično intervenisao.

Partizan je do vođstva došao u 12. minutu. Debitant u timu crno-belih Anders poslao je sjajnu loptu ka Kvinsiju Menigu, a Holanđanin rutinski savladao golman Kragujevčana Raičevića.

Ubrzo su crno-beli stigli i do drugog gola preko Rikarda, ali je napadač crno-belih bio u nedozvoljenoj poziciji.

Foto: Starsportphoto

 

Tražili su gosti penal u 36. minutu posle starta Živkovića nad Evandrom, međutim, sudija Pavle Tomić je nakon intervencije iz VAR sobe odgledao snimak i pokazao da nema najstrože kazne.

Mučio se „parni valjak“ na početku drugog poluvremena, tražeći rešenje da ugrozi gol gostiju. Kragujevčani su strpljivo držali posed i čekali šansu da iz kontri ugroze Aleksandra Popovića.

Pokušao je Petrić da unese živost u igri uvođenjem Natha i Jovića. Nije, međutim, Partizan uspevao da stvori ozbiljniju priliku.

 

I kada se najmanje očekivalo, usledio je „hladan tuš“ za odbranu domaćih. Odapeo  je strelu Milutin Vidosavljević u 80. Minutu koja je iznenadila sve, precizan i prelep udarac završio je pod prečku iza leđa nemoćnog golmana Popovića – 1:1.

Pokušao je Partizan da dođe do pobede, stvorio nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije promenio.

Loše, očajno izdanje, pred gostovanje Crvenoj zvezdi u 169. Večitom derbiju, koja u njega ulazi sa ogromnih 13 bodova prednosti.

PARTIZAN - RADNIČKI 1923 1:1 (1:0)

Strelci: Menig 12 - Vidosavljević 80. 

Stadion: FK Partizan. Sudija: Pavle Tomić. Žuti kartoni: Živković, Ilić (Partizan), Čolović (Radnički)

PARTIZAN: Popović, Živković, Vujačić, Ilić, Urošević, Kolorado (78. Fejsa), Traore, Dijabate (60. Jović), Pantić (60. Natho), Menig, Gomeš (78. Pavlović).

RADNIČKI 1923: Raičević, Čolović (90. Krajišnik), Evandro (75. Maksimović), Miličić, Milunović (75. Đurić), Mitrović, Pecelj, Vidosavljević (90. Vidović), Vidović, Vlajković, Zorić.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice! Radnički je ostao neporažen u Humskoj 1:1.

96. minut - Vidović je na terenu umesto strelca Vidosavljevića.

94. minut - Čolović izlazi, Damjan Krajišnik će malo "ukrasti" vreme. Žuti karton za Vidosavljevića.

92. minut - Lažnjak Jovića i dva sjajna driblinga u šesnaestercu, pa očajna reakcija i centaršut ka Baždaru, koji nije prošao.

90. minut - Igraće se još pet minuta u nadoknadi vremena.

88. minut - Napad Partizana po krilu preko Meniga, ali je Holanđanin poslao blag centaršut i lako je uhvatio Raičević. U narednom napadu Kvinsi je centrirao ka Pavloviću, golman Radničkog je bio brži od rezerviste crno-belih.

84. minut - Kakva šansa za Radnički da dođe do preokreta, Maksimović je u šesnaestercu šutirao po zemlji, a Popović intervenisao krajnjim naporom. Velika prilika za goste!

83. minut - Traore je napustio teren, igraće Samed Baždar.

80. minut - GOOOOOL!!!! Radnički izjednačuje golom Milutina Vidosavljevića 1:1.

Sada se čuju i zvižduci malobrojne publike sa tribina u Humskoj, namenjene igračima Partizana.

78. minut - Nova dvostruka promena u Partizanu. Debitant Andres Kolorado je završio meč, umesto njega igraće Ljubomir Fejsa, Rikarda Gomeša je zamenio Andrija Pavlović.

77. minut - Tek što je ušao u igru, Vasilije Đurić je opalio "strelu", siloviti udarac je krajnjim naporom odbranio Popović, potom je centrirao Stefan Čolović ka istom igraču, ali je poslao prebrzu loptu.

75. minut - Dvostruka promena u timu Kragujevčana. Evandro je izašao, umesto njega igraće Đorđe Maksimović, dok je Luku Milunovića zamenio Vasilije Đurić.

74. minut - Nova šansa za crno-bele, Živković je centrirao, Jović pokušao efektno da "makazicama" zahvati loptu, ali mu je ona pobegla i prilika da se ugrozi Raičević je propala.

Foto: Starsportphoto

 

73. minut - Evandro je poslao po zemlji pas u kazneni prostor srpskog vicepraka, ali je lopta otiška u prazno.

69. minut - Čolović je uputio centaršut u šesnaesterac domaćih, Igor Vujačić je bio na mestu i rutinski izbacio u korner. Potom je centrirao Vlajković, Popović je krenuo, pa stao, na kraju je lopta završila u njegovom naručju.

68. minut - Nema prevelikih uzbuđenja ni šansi na terenu, fudbaleri Partizana kao da jedva čekaju kraj utakmice.

64. minut - Korner za Radnički, loš centaršut, Živković je lako intervenisao glavom na prvoj stativi.

62. minut - Šut Uroševića desnicom, odbrana Radničkog je bila dobro postavljena, pa potom prekršaj Jovića u napadu.

Foto: Starsportphoto

 

60. minut - Petrić pravi dvostruku promenu. Meč je završio Fuseni Dijabate zameniće ga Nemanja Jović, umesto Danila Pantića je na terenu oporavljeni Bibras Natho. U međuvremenu, centaršut Meniga pokupio je Raičević.

58. minut - Evo prve iole ozbiljnije šanse da Partizan ugrozi Raičevića, Menig je povukao u kontri pokušao da šutira, ali je bio izblokiran.

57. minut - Prekršaj Traorea na sredini terena, Radnički kreće u novu akciju. Prošao je vezista crno-belih bez javne opomena.

55. minut - Muče se crno-beli i dalje ne mogu da pređu na protivničku polovinu. Kragujevčani drže loptu u posedu.

Foto: Starsportphoto

 

52. minut - Centaršut Čolovića na mestu je bio mladi Mihailo Ilić i otklonio opasnost. Radnički konkretniji na startu drugog dela.

47. minut - Nema promena u obe ekipe, treneri su se odlučili da nastave sa istom jedanaestoricom koji su počeli utakmicu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

 

 

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade vremena! 

39. minut - Sudar Evandra i Vujačića, završili su na travi jedan i drugi! Vujačić je dobio ozbiljan udarac. Posle ukazane pomoći nastavljaju meč.

36. minut - Evandro je pao posle kontakta sa Živkovićem, a gosti traže penal, sudija odmahuje rukom! Ni glavni arbitar, ni sudije u VAR sobi, nisu duel okarakterisali kao prekršaj.

33. minut - Aplauzi malobrojnih navijača u Humskoj nakon pokušaja Kolorada. Umalo da posle asistencije postigne Kolumbijac i gol, ali ništa od toga. 

26. minut - Nevozni su crno-beli. Dva žuta kartona za dva igrača Partizana za samo nekoliko minuta. Žute kartone su dobili Živković i Ilić.

20. minut -  Napad Radničkog, Evandro je uposlio Stefana Čolovića koji je izašao sam pred Popoivća, savladao ga, ali pogodio stativu. Sudije su pokazale da je Čolović bio u ofsajdu, mada to snimak nije potvrdio.

Foto: Starsportphoto

 

18. minut - Postiže Partizan još jedan gol, strelac je bio Rikardo, ali je poništen zbog ofsajda.

12. minut - GOOOOL! Menig donosi Partizanu prednost od 1:0! Kolorado je debitovao i odmah spakovao pogodak. Poslao je dubok pas, mladi Miličić loše procenio let lopte, a Menig je spakovao loptu u mrežu za prednost crno-beli.

6. minut - Dobar napad Meniga, ali su gosti na vremen sasekli tu akciju crno-belih. 

3. minut - Prvi žuti karton na meču. Krilni fudbaler gostiju Stefan Čolović faulom je zaustavio pokušaj kontre crno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

2. minut - Odmah prete Kragujevčani! Evandro je pokušao sa oko 15 metara, ali odlična reakcija Popovića, koji nije dozvolio šok na startu meča.

1. minut - Meč je počeo!

13.55 - Prazne tribine u Humskoj! Najavili su najvatreniji navijači da se neće pojaviti na utakmici protiv Radničkog, jer smatraju da je odluka o pomeranju meča doneta da se ne bi čuo glas protiv čelnika kluba. To se i dogodilo! Grobari su pred meč protiv Šerifa održali veliki prostest protiv uprave uz parolu "Uprava napolje".

13.11 - Partizan posle eliminacije čeka ovaj meč, pa će pokušati pobedom da najavi 169. večiti derbi koji je na programu u petak (19.00) na Marakani.

13.10 - Andres Kolorado,  jedino zimsko pojačanje Partizana debituje danaa u crno-belom dresu.

 

 

13.10 - Glavni sudija je Pavle Tomić, sa pomoćnicima Milojem Milićevićem i Nikolom Antićem. Jelena Cvetković je VAR.

13.09 - Ovako danas izgleda teren u Humskoj!

Foto: informer

 

13.05 - Meč je prvobitno trebalo da se igra u nedelju, ali je zbog snega  pomeren za ponedeljak od 14 časova.

13.10 - Dobro došli na blog posvećen praćenju utakmice 23. kola Superlige, Partizan – Radnički 1923. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija