• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2023

18:47 >> 20:08

PARTIZAN SPREČIO MEGASENZACIJU NA GRIPAMA!  Naneli trojkom SEKUND I PO PRE KRAJA utišao Split!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN SPREČIO MEGASENZACIJU NA GRIPAMA! Naneli trojkom SEKUND I PO PRE KRAJA utišao Split!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Split - 96:95 u okviru 20. kola ABA lige.

Ovo je bila 18 pobeda Partizana, a crno-beli imaju samo dva poraza, na drugoj strani Split je upisao 12 poraz, a uz to imaju osam pobeda.

Split je bio blizu pobede, pošto je pogotkom za dva poena Mavra na 6,5 sekundi pre kraja doneo prednost Splitu (95:93), ali je sekund i po pre kraja Naneli pogodio trojku i doneo pobedu Partizanu.

SPLIT - PARTIZAN  95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25)

Dvorana: Gripe. Sudije: Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor.

SPLIT: Saliven 15, Gizdavčić 2, Kalajdžić 6, Tišma 1, Šorter 25, Runjić 1, Jukić, Dubravčić, Nelson 22, Mavra 22, Šarić.

PARTIZAN: Vukčević 10, Ledej 10, Avramović 9, Panter 9, Smailagić 13, Papapetru 4, Egzum 15, Naneli 18, Lesor 2, Trifunović 6, Anđušić, Madar.

U ekipi Partizana najefikasniiji je bio junak meča Džejms Naneli koji je upisao 18 poena, Egzum je imao 15, dok je Alen Smailagić dodao 13.

Kod Splita je Šenon Šorter bio najefikasniji sa 25 poena, Mavra je imao dabl dabl učinak sa 22 poena i 13 skokova.

U narednom kolu Partizan će dočekati Crvenu zvezdu, dok će Split gostovati Studentskom centru.

TOK MEČA:

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Dva napada zaredom ne koristi Split, a prve poene u poslednjem kvartalu Partizanu donosi Aleksa Avramović posle asistencije Egzuma - 71:73.

U 23. minutu promašuje Šorter, a Avramović utrčava i lako polaže loptu kroz obruč. Imaće Runjić na drugoj strani dva slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno. 

Split vodi 76:75. Biće drame u "Gripama". Avramović ponovo dovodi crno-bele u vođstvo 76:77. Spetljali su Splićani, ali ispada lopta Smailagiću, Kalajdžić polaže u kontri 78:77. 

Sredinom poslednje deonice Anđušić neočekivano promašuje oba bacanja. Faul na Kalajdžiću koji će imati dva penala. Serija promašaja slobodnih bacanja, prvo Kalajdžić, a onda Egzum pogađa samo jedno - 80:80.

Zek Ledeeeej, vrlo bitna trojka u finišu 80:84.

U 38. minutu Dante Egzum ponovo beleži poene položio je uz faul. 84:90.

Minut i po pre kraja Šorter izjednačuje 90:90. Drama u Splitu! Smailagić promašuje drugo bacanje, ali Ledej hvata loptu i tera Salivena na petu ličnu. Partizan vodi 90:93, ali Mavra na drugoj strani pogađa za dva uz faul. Pogađa i bacanje 93:93. 

Split ima poslednji napad. Mavra pogađa za 95:93, ali Nanelii za triiiiiiii sekund i po pre kraja za 96:95. Probao je Mavra ali vreme je isteklo! Pobeda Partizana 95:96 u Splitu.

 

TREĆA ČETVRTINA

Otvara Split drugo poluvreme poenima Salivena, ali je na drugoj strani Dante Egzum vratio prednost za crno-beli tim - 49:51.

Ovo su momenti Tristana Vukčevića. Partizan se odlepio..

Na drugoj strani u 24. minutu prvu trojku pogađa Kevin Panter - 54:58.

Dante Egzum je pogodio za tri. Split iznudio faul Ledeja, posle kojih je na liniju penala stao Nelson i bio precizan oba puta. 64:67.

U finišu ove deonice Split ponovo vodi poenima Šortera - 71:69. 

Rezultat ove četvrtine 71:71.

 

DRUGA ČETVRTINA

Šorter izjednačuje trojkom 27:27. Tristan Vučkević pogađa, ali odgovara Saliven, novo izjednačenje 29:29. 

Trojkom Salivena u 14. minutu Split dolazi do prvog vođstva 33:32.  U 16. minutu Smailagić je izgradio šput i pogodio 37:40. 

Gledamo pravu rezultatsku klackalicu.

Na drugoj strani Smailagić pravi faul na Nelsonu. Košarkaš Splita oba puta precizan sa penalqa 39:40. 

Nova šansa za vođstvo Splita, Lesor je pogodio, ali iscureo je napad crno-belih. Proćerdali su napšad "žuti", a Avramović pogađa dalekometnu trojku 39:43. 

Lagano poentiranje Nelsona i novo izjednačenje. Ne da se Split.

Mavra diže "Gripe" na noge. Vodi Split 45:43. 

Na poluvremenu Partizan ima milinmalnu prednost 47:48. 

 

PRVA ČETVRTINA

Prvi napad na utakmici ima Partizan, koji počinje meč trojkom Uroša Trifunovića. Promašuju Splićani, a Naneli pogađa još jednu trojku. Odličan početak crno-belih za vođstvo gostiju - 0:6.

Prve poene za Split je postigao Dominik Mavra sa linije penala - 2:6.

U 3. minutu pogađa Naneli za 7:11. Koraci Runjića, novi poeni Nanelija - 7:13. Naneli je raspoložen u ovim trenucima, nova trojka - 11:19.

Kalajdžiić promašuje za tri ali saliven u 6. minutu koristi neopreznost Lesora - 15:19. Greši Naneli, primiču se polako domaći. 

Šorter pogađa sa linije "skraćenog kornera" - 17:20. 

UŽIVO: 

17.55 - Bek Partizana Aleksa Avramović rekao je da Split ima dobru spoljnu liniju na koju moraju da paze.

- Split je sledeća utakmica o kojoj mislimo. Odlična ekipa, igrali su dobro neke utakmice, dobili Zadar, igrali dobro protiv Crvene zvezde. Imaju dobru spoljnu liniju sa Šorterom i Mavrom koji predvode dobru ekipu. Znamo da će Gripe biti pune i jedva čekamo tu utakmicu - istakao je Avramović.

17.50 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo utakmice Split - Partizan na portalu Informer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija