• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

06:37

PAKLEN MART ČEKA PARTIZAN! Kalkulacije! Šta je crno-belima potrebno za TOP 8?

Starsportphoto

Partizan

PAKLEN MART ČEKA PARTIZAN! Kalkulacije! Šta je crno-belima potrebno za TOP 8?

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Virtus u Bolonji (88:79) u 27. kolu Evrolige, upisali 15. trijumf u Evroligi i sada su nadomak plasmana u TOP 8 fazu takmičenja.

Do kraja regularnog dela takmičenja ostalo je još sedam utakmica, a tokom prethodnih sezona za plasman u društvo TOP 8 bilo je potrebno 17 pobeda.

Videćemo da li će Partizanu biti dovoljne još dve pobede do cilja ili će morati malo više da se pomuči, ali su puleni Željka Obradovića svakako na korak da se nađu među osam najboljih ekipa u Evropi. 

Košarci su potrebe ovakve utakmice i sa ovakvom atmosferom. Ovo što su uradili navijači Virtusa i Partizana je nešto nevoerovatno i sjajno za Evroligu. Mi uvek u Beogradu imamo oko 20.000 navijača, a na sve to imamo i navijače i na gostovanjima. Iskren da budem, nemam reči kojima bih opisao sve ovo - bio je oduševljen Željko Obradović posle pobede u Italiji.

Foto: Starsportphoto

 

Posle sjajno odrađenog posla u Bolonji, pred crno-belima je meč protiv Milana, koji ima šest uzastopnih pobeda. Potom, Partizanu sledi i težak meč sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, a posle toga duel sa Efesom. Paklen mart je pred crno-belima, jer igraju i derbi protiv Budućnosti u Podgorici, a potom sledi duel sa Olimpijakosom kod kuće, a onda su na programu poslastice - Barselona i Real Madrid. U aprilu će igrati protiv Monaka na njihovom terenu, a u poslednjem kolu Evrolige protiv Panatinaikosa u Beogradu.

Moraju crno-beli da prate i rezultate konkurenata. Na ruku im idu međusobni skorovi, pa tako timovi poput Baskonije, Žalgirisa, Virtusa... moraju da imaju po pobedu više, ako žele da zaobiđu crno-bele na tabeli.

Žalgiris drži korak za Partizanom i Baskonijom. Litvanski klub ima 14 pobeda, ali Partizan ima bolji međusobni skor od Žalgirisa. Partizanu bi odgovarala i eventualna pobeda Crvene zvezde nad Efesom, kako bi aktuelni šampion Evrope ostao na 13 pobeda, s tim da Turci imaju i meč manje.

Protiv Makabija, koji je trenutno 10, Partizan ima pobedu i poraz, ''Ponos Izraela' u sredu igra sa Fenerbahčeom, za koji će crno-beli sigurno navijati. U tom slučaju bi Makabi ostao na dve pobde manje od Partizana. Što se tiče Valensije, vezala je tri poraza, pa sada Partizan ima dve pobede više od ekipe koja ga je oba puta savladala ove sezone.

Foto: Starsportphoto

 


Kako izgleda taj raspored? Gostovanje Armaniju u Milanu, pa dueli sa Olimpijakosom, Barselonom i Realom u Beogradu, gostovanje Monaku i duel sa Panatinaikosom u Beogradu.

Gde bi mogle da se ostvare dve ili tri pobede? Da ne trčimo pred rudu, trijumfom u Milanu bi Partizan verovatno već jednom nogom bio u TOP8.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija