• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: E. S.

08.03.2023

09:33

PIKSI NEPRIJATNO IZNENADIO KRALJA: Gde su Urošević, Marković, Baždar?

Starsportphoto

Partizan

PIKSI NEPRIJATNO IZNENADIO KRALJA: Gde su Urošević, Marković, Baždar?

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak od 36 fudbalera na koje računa za uvodne mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a na njemu nema nijednog fudbalera Partizana.

"Orlovi" će kvalifikacije za turnir u Nemačkoj početi 24. marta utakmicom protiv Litvanije u Beogradu, a tri dana kasnije (27. marta) gostovaće u Podgorici protiv Crne Gore.

Uz činjenicu da je spisak nikad duži, ono što dodatno bode oči ljudima kluba iz Humske i navijačima crno-belih jeste da su poverenje selektora dobila čak šestorica igrača iz Superlige.

Forma i talenat

Urošević je godinu dana u konstantno dobroj formi, imamo Svetozara Markovića, kao i Baždara, koji je veliki talenat srpskog fudbala
Ivica Kralj

Poštuju selektora

To su golman Radničkog iz Niša Dragan Rosić, štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković i njegov klupski kolega, ofanzivni vezista Stefan Mitrović, defanzivac TSC Nemanja Stojić, vezista Čukaričkog Vladimir Lučić i fudbaler Vojvodine Veljko Simić.

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj poručio je da su u klubu iz Humske neprijatno iznenađeni spiskom selektora Stojkovića, ali da poštuju njegovu odluku.

- Ovaj spisak nas je neprijatno iznenadio jer smatramo da je neko od naših igrača apsolutno zaslužio da se nađe na njemu. Pogotovo ako se uzme u obzir koliko ima fudbalera iz domaće lige. Ali dobro, kao klub poštujemo stav selektora iako se s njim ne slažemo. Moralo je bar jedno ime iz Partizana da se nađe na spisku - rekao je Kralj za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

Na spisku 25 od 26 fudbalera iz Katara

Selektor Dragan Stojković Piksi opredelio se da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počne sa proverenim snagama koje je vodio i na Mundijal u Kataru. Tako se na njegovom spisku nalazi čak 25 od 26 igrača koji su išli na Svetsko prvenstvo, a jedino ime koje nedostaje jeste štoper Hetafea Stefan Mitrović. Njemu je 33 godine, a od početka godine izgubio je poverenje trenera Kikea Sančesa Floresa. Mitrović je poslednji meč za Hetafe odigrao 30. decembra prošle godine i na terenu je tada protiv Majorke proveo svega šest minuta.


Na konkretno pitanje koji su igrači crno-belih zaslužili da se nađu u nacionalnom timu, Kralj je naveo nekoliko imena.

- Slobodan Urošević je već godinu dana u konstantno dobroj formi i jedan je od najboljih u ligi. Tu je i Svetozar Marković, a imamo i Sameda Baždara, koji je veliki talenat srpskog fudbala - izjavio je sportski direktor Partizana.

Foto: Starsportphoto©

 

Nagrada za trud

S druge strane, bivši fudbaler kluba iz Humske, a sada pomoćni trener u stručnom štabu Dragana Stojkovića, Ljubinko Drulović, smatra da se na spisku nalaze najbolji fudbaleri koje Srbija ima.

- Drago mi je što na spisku ima toliko igrača iz domaće lige. Sve ih pratimo, a selektor je odlučio da ih nagradi za trud i dobre igre. Verujem da je to najbolje što Srbija ima u ovom trenutku. To su proverene snage, uz dodatak nekih novih imena koja su zaslužila poziv. Kad je reč o igračima Partizana, nema tu mnogo kandidata za reprezentaciju. Napred uglavnom igraju stranci, tako da ostaju bek Slobodan Urošević i štoper Svetozar Marković - rekao je Drulović za naš list.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kdrk

pre 1 godinu

gde njih da zove oni hodati neznaju!!! Pa gledali smo Urosevica u ligi konferencija pa on je bio 12 igrac protivnicke ekipe!!

ratko

pre 1 godinu

da li si ti Icvice normalna ili dal bi zeleo da budes normalan ,ni blizu nisu reprezentacije ,niti u bilo kakvoj formi . prestani da brukas Partizan zajedno sa onim olosom

Iznogud

pre 1 godinu

Trebao jeda sačeka utakmicu protiv Kolubare, pa ne bi ništa ni izjavio

Ratko

pre 1 godinu

msajmune jedan koji Urosevic koji Bazdar koji Markovic kad igraju ko nda ne kazem sta . daj goni se 9i mars iz Partizana klosarcino jedna zajedno sa ona da debila Vazurom Vucelicem . vidim ja da cemo vas morati na glavu izbaciti iz Partiana .......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija