• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2023

15:00 >> 18:29

PARTIZAN TONE SVE DUBLJE... TEŠKO ĆE CRNO-BELI DO DRUGOG MESTA! Fenjeraš SLAVIO u Humskoj! Pobeda sezone za RADNIK! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN TONE SVE DUBLJE... TEŠKO ĆE CRNO-BELI DO DRUGOG MESTA! Fenjeraš SLAVIO u Humskoj! Pobeda sezone za RADNIK! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri surduličkog Radnika savladali su Partizan sa 1:2 u Humskoj u okviru 27. kola Superlige Srbije.

Šampionska trka je završena, a Partizan je počeo da kaska i u borbi za drugo mesto. Crno-beli su 27. kolo dočekali sa dva boda viška u odnosu na TSC iz Bačke Topole, a ukoliko četa Žarka Lazetića opravda ulogu favorita i na svom terenu savlada Radnik iz Surdulice doći će do rokade na tabeli u Superligi Srbije. 

Partizan je priredio još jedno neprijatno iznenađenje svojim navijačima, kojih je danas bilo za nijansu više nego na prethodnim utakmicama. Radnik je u Humsku stigao sa svega tri pobede u dosadašnjem delu sezone, a četvrtu su upisali danas... Na krilima Andrije Radulovića i Ranka Jokića izabranici Slavoljuba Đorđevića savladali su crno-bele sa 1:2 (0:2).

Foto: Starsportphoto©

Zvuči pomalo nerealno, posebno onima koji nisu bili u prilici da gledaju utakmicu, ipak, Partizan je protiv Radnika odigrao jedno od boljih poluvremena u 2023. godini. Crno-beli su bili konkretniji, ali ne i direktniji rival. Četa Igora Duljaja nizala je šanse pred golom Stefana Ranđelovića, izostao je pogodak, a na drugoj strani su gosti iz Surdulice surovo kaznili sve promašaje. 

Već na startu meča Radnik je pokazao kako će duel u Humskoj izgledati. Partizan je silovito otvorio meč, a onda je kao opomena sevnula kontra Radnika preko Andrije Radulovića koji je izašao sam pred Popovića. Lopta je ostala na slabijoj nozi brzonogog ofanzivca koji je nespretno gađao bliži ugao što je golman Partizana uspeo da iskoristi i sačuva svoju mrežu. Već posle kornera, nekoliko sekundi kasnije, stativa je spasila crno-bele. 

Nastavio je Partizan da igra otvoreno i ofanzivno, kao da nalet Radulovića nije bila dovoljna opomena, a onda... Preslikana situacija. Milan Makarić je izdržao duel sa Svetozarom Markovićem na sredini terena, pod faulom poslao dubinsku loptu, a pozajmljeni fudbaler Zvezde lagano je pogodio malu mrežu za 0:1. 

Crno-beli se nisu predavali nakon šokantnog gola, usledile su šanse preko Uroševića, Filipovića i Rikarda, ali je tri puta stativa stala na put Partizanu. Držali su izabranici Igora Duljaja sve u svojim koncima, a onda je usledio novi šok. 

Foto: Starsportphoto©

Radnik je iznenada došao do kornera, lopta je ubačena na peterac gde je rezervista Ranko Jokić bio najviši u skoku. Šutirao je štoper Surduličana u golmana Popovića koji je katastrofalno reagovao i praktično "ugurao" loptu u gol za velikih 0:2 na poluvremenu. 

Koliko je Partizan u "minus fazi" dovoljno govori podatak da je u 62. minutu Bibras Natho promašio prvi penal u crno-belom dresu. Dobili su domaći fudbaleri "poklon" iz VAR sobe budući da je prekršaj bio u kaznenom prostoru, ali je golman Stefan Ranđelović pročitao iskusnog vezistu i sačuvao vođstvo sojoj ekipi. 

Igra Partizana potpuno se raspala nakon što je Ranđelović osujetio pokušaj Bibrasa Natha. Desetak minuta izabranici Igora Duljaja nisu prišli kaznenom prostoru rivala. Usledile su dve prilike za Rikarda, prvi šut je otišao pored gola, ali je zato drugi pogodio metu. Sjajno se golgeter crno-belih zagradio i matirao Ranđelovića za tračak nade u finišu meča.

PARTIZAN - RADNIK   1:2 (0:2)

Strelci: Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45
Stadion Partizana, Beograd    Sudija: Marković Momčilo

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Belić, Kolorado – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo

Radnik: Ranđelović – Lazić, Stevanović, Abubakar, Stojanović – Bondarenko, Rustemović – Danoski, Duronjić, Radulović – Makarić

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

93. minut - Sopostotna prilika za Radnik, sjajno je Abubakar ubacio loptu na drugu stativu gde je spreman čekao Dražić, ali je izuzetno reagovao Popović i iskupio se za veliku grešku prilikom drugog gola Surduličana, ostaje 1:2!

90. minut - Sevnula je kontra Radnika, Makarić je uposlio Dejana Dražića koji je sjajno trčao, ali je Aleksandar Filipović u poslednjem momentu uspeo da je izbije u aut! Igraće se još pet minuta u Humskoj! 

87. minut - Totalna ofanziva Partizana, ali se Radnik, za sada, dobro brani! 

82. minut - GOOOOOOOL! Partizan smanjuje zaostatak preko Rikarda Gomeša, sjajno se zagradio napadač crno-belih i pogodio između stative i golmana Ranđelovića - 1:2!

78. minut - Još jedna prilika za crno-bele, šutirao je Rikardo Gomeš posle dobrog lažnjaka, ali samo pored gola! 

75. minut - Šansa za Danila Pantića, loše je šutirao vezista Partizana, a njegov udarac iz peterca rutinski je zaustavio Ranđelović!

70.  minut - Čini se da je Partizan potpuno pao nakon promašaja Bibrasa Natha, nemaju crno-beli više igru u svojim "nogama"...

62. minut - BRANI RANĐELOVIĆ! Bibras Natho promašio je prvi penal u dresu Partizana i to u kakvom momentu... Golman Radnika uspeo je da pročita Izrealca, a potom i raščisti opasnost pred svojim golom, ostaje 0:2!

61. minut - PENAL! Nakon što je sudija Momčilo Marković signalizirao faul iz VAR sobe stigla je sugestija da je prekršaj bio u kaznenom prostoru. Loptu je na belu tačku stavio Bibras Natho...

59. minut - Sporna situacija na sredini terena, bili su u duelu Marković i Makarić, sudija nije svirao ništa što je izazvalo reakcije sa obe strane. Ipak, daleko nezadovoljniji bili su na klupi Partizana budući da je Radnik dobio makar aut. 

55. minut - Po ko zna koji put golman gostuju Ranđelović sjajno reaguje posle centaršuta Bibrasa Natha! Ima mnogo posla Surduličanin u Humskoj, ali je za sada izuzetno siguran. U međuvremenu izmena u taboru crno-belih, umesto Dijabatea na terenu je Andrija Pavlović - 0:2!

51. minut - Još jedna šansa za Partizan, šutirao je Samed Baždar, pred golom je reagovao kapiten gostiju Uroš Stojanović. Crno-beli su izuzetno ofanzivno otvorili drugi deo igre budući da im je što pre potreban gol kako bi pojurili preokret u Humskoj! 

49. minut - Uroš Stojanović je oštro startovao, pokosio je sa leđa Fusenija Dijabatea na sredini terena. prošao je bez opomene.

Foto: Starsportphoto©

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

45+5 - Imaće Partizan poslednju šansu u prvom poluvremenu iz kornera, loše je ubacio loptu Natho, a sudija svira kraj prvog dela igre! 

Igraće se još pet minuta u prvom poluvremenu budući da je zbog povreda bilo nekoliko prekida...

45. minut - GOOOOOOOOOL! Ušao je pre 30ak sekundi Ranko Jokić umesto Stevanovića i odmah se upisao u strelce! Sjajno je defanzivac Surduličana skočio, a užasno je reagovao Aleksandar Popović koji je "ugurao" loptu u gol - 0:2!

41. minut - Ponovo je u centru pažnje bio Bibras Natho, šutirao je Izrealac iz neposredne blizine, ali je "pucao" direktno u Ranđelovića - 0:1!

40. minut - Sve manje vremena ima Partizan da nadoknadi zaostatak u prvom poluvremenu, još jednom su pokušali crno-beli dugom loptom koja je na kraju završila u rukama golmana Ranđelovića! 

37. minut - Šutirao je Bibras Natho direktno iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola, ostaje 0:1!

Foto: Starsportphoto

35. minut - Nešto duža pauza u Humskoj nakon što se Rustemnović žalio na povredu tetive. Ipak, čini se da će Nišlija nastaviti duel. Usledio je nalet Partizana, a odmah će crno-beli imati dobru šansu da iz slobodnog udarca ugroze gol Stefana Ranđelovića! 

31. minut - Nepotrebno oštar bio je Kristijan Belić koji je otvorenim đonom srušio Abubakara! Odmah je to sankcionisao sudija Marković i Partizanovom "bonusu" pokazao žuti karton. 

29. minut - Igra Partizan zaista dobro u prvom poluvremenu, ipak, serija promašaja mogla bi skupo da košta crno-bele. Sada je u sjajnoj situaciji bio Slobodan Urošević, ali je kapiten užasno šutirao! 

25. minut - Izuzetno loše je šutirao Fuseni Dijabate iz izgledne pozicije, gađao je reprezentativac Malija dalji ugao, ali je lopta otišla preko gola! 

23. minut - Nestvarne scene u Humskoj... Partizan je za polovinu prvog dela igre uspeo tri puta da pogodi stativu, sada je Rikardo lepo skočio, ali je još jednom okvir gola bio protiv crno-belih, ostaje 0:1!

20. minut - Uspela je odbrana Radnika da uhvati Rikarda Gomeša u ofsajd zamci, imaće priliku gosti da "odahnu" nakon nekoliko minuta Partizanove totalne inicijative! 

Foto: Starsportphoto©

18. minut - Nova stativa u Humskoj, sada je svoj udarac oprobao Aleksandar Filipović koji je šutirao sa distance, ipak, lopta je pogodila spoljni deo okvira gola, ostaje 0:1!

16. minut - Mogao je Partizan posle samo 200 sekundi da dođe do izjednačenja, delovalo je da Kvinsi Menig ne može ništa iz malog ugla. Ipak, Holanđanin je lukavo šutirao u bliži ugao, a stativa je spasila uspavanog Ranđelovića, sreća je ovoga puta bila uz Radnik - 0:1!

13. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Radnik u Humskoj, izdržao je Milan Makarić duel sa Svetozarom Markovićem, pod faulom uposlio Andriju Radulovića koji je sjajno gađao i matirao Aleksandra Popovića - 0:1!

10. minut - Sada preti Partizan, šutirao je Natho, sjajno je reagovao Ranđelović. Lopta je stigla posle odbitka do Rikarda koji pogađa gol Radnika, ali je glavni arbitar Momčilo Marković zbog ofsajda poništio njegov gol! Izuzetan početak utakmice u Humskoj! 

8. minut - STATIVA! Nova šansa za Radnik, Radulović je ubacio loptu na prvu stativu, dobro je glavom gađao Stevanović, ali je lopta udarila u stativu... Malo je falilo da gosti povedu u Humskoj, ostaje 0:0!

7. minut - VELIKA ŠANSA! Sevnula je kontra Radnika, sjajno je povukao Danoski loptu sa centra, proigrao Andriju Radulovića kom je lopta ostala na, slabijoj, desnoj nozi. Šutirao je fudbaler Surduličana u bliži ugao, ali je sjajno reagovao Aleksandar Popović. Od svega "samo" korner za goste - 0:0!

3. minut - Prvi nalet Partizana preko Rikarda, napadač crno-beli prošao je po strani, ubacio loptu u kazneni prostor, ali je dobro reagovao Taras Bondarenko. 

1. minut - Utakmica je počela! 

15:00 - Dobro došli na lajv prenos meča 27. kola Superlige Srbije između Partizana i surduličkog Radnika. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija