• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2023

19:24 >> 21:06

TRILER U ARENI! PARTIZAN SLOMIO "ZMAJČEKE" U FINIŠU! Crno-beli KIDALI NERVE "grobarima", ali na kraju ipak POBEDILI! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto©

Partizan

TRILER U ARENI! PARTIZAN SLOMIO "ZMAJČEKE" U FINIŠU! Crno-beli KIDALI NERVE "grobarima", ali na kraju ipak POBEDILI! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su večeras Cedevita Olimpiju 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7) u utakmici 23. kola ABA lige

Crno-beli su u punoj Areni, bez suspendovanog Matijasa Lesora, stigli do pobede u samom finišu i sa skorom 20-2 učvrstili se na liderskoj poziciji.

Cedevita Olimpija je bolje počela meč, povela je i sa 12 razlike, 20:8, a Partizan je do sredine druge deonice uspeo da se vrati u meč i preokrene. Crno-beli su imali do tri poena prednosti, ali je ekipa iz Ljubljane preokrenula na 48:44 početkom treće četvrtine.

Ekipe su se posle toga smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije uspela da se odlepi na više od pet poena, koliko je imala Cedevita Olimpija početkom četvrte četvrtine, 69:64.

Partizan je posle toga napravio seriju 7:0 i "trojkom" Janisa Papapetrua poveo sa 71:69, tri i po minuta pre kraja utakmice. Posle toga ušlo se u penal završnicu, a po poen sa linije za slobodna bacanja ubacili su Dante Egzum, Rok Radović i Jogi Ferel za 72:71 za domaće.

PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7)

Beogradska arena. Sudije: Josip Radojković (Hrvatska), Mario Majkić (Slovenija), Denis Hadžić (Hrvatska).

PARTIZAN: Vukčević 4, Ledej 13, Avramović 4, Panter 10, Smailagić 12, Papapetru 14, Egzum 10, Naneli, Trifunović 5, Anđušić 2, Madar 2.

CEDEVITA OLIMPIJA: Rebec 2, Ferel 17, Radović 6, Jeremić 6, Murić 3, Mulalić, Adams 19, Kosi 2, Matković 14, Gnjidić, Dragić 4. 

Nepunih 30 sekundi pre kraja Zek Ledej je oba puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja i doneo tri poena Partizanu.

Posle skoka u napadu Rok Radović je poentirao i ponovo spustio zaostatak na jedan poen, a na drugoj strani Egzum je pogodio oba slobodna bacanja za 76:73. U poslednjem napadu Ferel je u dva navrata pokušao da izbori produžetak, ali je bio neprecizan, pa je Partizan ostvario 20. pobedu u ligi.

Janis Papapetru bio je najefikasniji sa 14 poena, Zek Ledej ubacio je 13, Alen Smailagić 12, a Kevin Panter 10.

Kod gostiju Džošua Adamas ubacio je 19, Kevin Ferel 17, a Karlo Matković 14 poena.

Crno-beli u narednom kolu, 3. aprila, gostuju FMP-u iz Železnika.

 

 

TOK MEČA

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA:

Plus pet za Slovence, Jeremić pogađa trojku - 64:69. Panter sam na trojci, promašuje, ali uzvraća i Matković, hvata loptu Zek Ledej.

Crno-beli su četiri i po minuta bez koša, nisu još poentirali u poslednjoj četvrtini. Led probija Trifunović trojkom na isteku 34. minuta. Promašuje Jeremić za tri poena.

Posle pet minuta rezultat je 3:3 u poslednjoj četvrtini.

U 16. minutu pri rezultatu 68:69 Dragić pravi faul u napadu. Ledej promašuje za tri, Ferel uzima loptu. Murić promašuje za tri.

Papapetru postiže vrlo važnu trojku u 37. minutu. Partizan u vođstvu - 71:69. Težak promašaj Adamsa za tri. 

Drama dostiže vrhunac. Minut i po pre kraja Radović pogađa jedno od dva penala - 72:70. Greše crno-beli, Egzum četvrta lična, Ferel ide na liniju penala. Minut je do kraja. Polovično precizan - 72:71. faul na Ledeju, koji pogađa oba bacanja - 74:71.

Na kraju je Ferel na sekundu pre kraja pokušao za tri, ali bezuspešno. Crno-beli su pobedili.

 

 

TREĆA ČETVRTINA:

Naneli promašuje na startu drugog poluvremena, a Matković na drugoj strani poentira - 44:48. Ledej pogađa trojku sa nekih osam metara - 47:48. 

Sjajan prodor Pantera u 23. minutu za dva plus jedan, crno-beli ponovo vode - 52:50. Matković vraća Slovence u vođstvo - 52:53. 

Problem za crno-bele. U 26. minutu Smailagić dobija četvrtu ličnu. Džoš Adams siguran sa penala - 52:55.

Sredinom ovog dela igre Papapetru je nekako "ćušnuo" loptu u koš, a Adams greši. 

U 27. minutu Ledej poentira, a Partizan ponovo vodi - 56:55. Rebev ne pogađa trojku, Anđušić, takođe, ali Ferel pogađa 56:57.

Novo vođstvo gostiju minut pre kraja treće deonice - 60:61. Anđušić promašuje zicerm a onda Adams, nova dvojka, pa trojka - 62:66. 

 

 

DRUGA ČETVRTINA:

Murić neuspešnim pokušajem za tri poena otvara drugi kvartal. Aleksa Avramović pogađa za dva, ali Marko Jeremić uzvraća trojkom - 19:26.

Kao u petak, Egzum je ponovo podigao Arenu brutalnim zakucavanjem u 12. minutu - 21:26. Rebec pravi ličnu u napadu, crno-beli se dobro brane. 

 

 

Rebec ponovo pravi grešku ispod koša domaćih, stiže Partizan, pogađa Panter za - 25:26. 

U 15. minutu crno-beli vode 28:26, preokret donosi Avramović trojkom, ali na drugoj strani odgovara Dragić 28:29. 

Novi poeni Pantera za 32:29. Pogađaju gosti, a onda Smailagić zakucava. To isto radi na drugoj strani Matković 34:34.

 

 

Serija trojki! papapetru i Smailagić za Partizan, a Ferel za ekipu iz Ljubljane - 40:37. Zek Ledej dva od dva sa penala u 19. minutu - 44:41. Džoš Adams pogađa za 44:43, a onda defanziva Cedevite radi posao, presečena je lopta Panteru, pa Adams pogađa trojku za povratak Ljubljančana u vođstvo - 44:46. Poluvreme.

 

Murić neuspešnim pokušajem za tri poena otvara drugi kvartal.

 

PRVA ČETVRTINA:

Uvodne poene na meču postigli su gosti preko Adamsa - 0:2. U sledećem napadu Smailagić je napravio ličnu u napadu. 

Dosta promašaja na startu sa obe strane, posle dva minuta samo četiri poena i nerešen rezultat - 2:2. Karlo Matković prekida minute bez poena - 2:4. Vukčević siguran sa penala, a onda Ferel pogađa trojku - 4:7. Repriza u sledeća dva napada, Vukčevića i Ferela - 6:13. 

Sredinom uvodne deonice Ljubljančani su se odlepili na plus 9 - 6:15. Najveću razliku gosti stiču posle trojke Adamsa - 6:12. Madar smanjuje.

U 8. minutu - na semaforu je 12:20. Cedevita i dalje u vođstvu, ali Partizan topi razliku trojkom Pantera - 15:20. Papapetru promašuje za tri, a Murić pogađa za tri - 17:23. Kraj prve četvrtine.

UŽIVO

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Partizan - Cedevita na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija