• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2023

23:57

PARKER JE POLUDEO... Partizan igra u SLABOM TAKMIČENJU zato je u četvrtfinalu EVROLIGE!

Starsportphoto

Partizan

PARKER JE POLUDEO... Partizan igra u SLABOM TAKMIČENJU zato je u četvrtfinalu EVROLIGE!

Podeli vest

Trener Asvela Ti Džej Parker našao je opravdanje za katastrofalan rezultat svog tima u Evroligi.

Ponovo je Asvel ostao daleko od borbe za četvrtfinale Evrolige, a doigravanje u elitnom takmičenju za klub iz Liona još uvek je san. Jedan od glavnih "krivaca" u očima navijača je trener Ti Džej Parker, ali je on spremio izuzetno opravdanje zbog čega je Asvel ponovo ostao u donjem delu tabele. 

Francuski predstavnik je regularni deo kontinentalnog takmičenja okončao na poslednjem mestu uz 13 uzastopnih utakmica na kojima su poraženi.

- Frustrirajuće je jer smo izgubili mnogo mečeva na par poseda. bilo je teško i nije prijatno završiti sezonu sa 13 poraza. Ali to je Evroliga i kada vidim da je osmoplasirani ostvario 19 pobeda i da Efes i Milan nisu u plej-ofu, kažem sebi da nivo takmičenja nikada nije bio veći - rekao je Ti Džej Parker. 

Foto: Starsportphoto©

Interesovalo je novinare kako je moguće da su Partizan i Žalgiris uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige, a Asvel uprkos sjajnom sastavu ove godine to nije uradio. 

- Veliki broj igrača nije imao iskustva na ovom nivou. Naravno, imali smo Nanda De Koloa i Žofrija Lovernja, ali potonji se rano povredio. Slična situacija je bila i sa Rejmarom Morganom minule sezone i to je ostavilo snažan uticaj na nas. Na kraju, nismo završili sezonu kako smo se nadali. Partizan i Žalgiris imaju igrače koji su navikli na takmičenje i ne igraju u teškim šampionatima kao što je naš - podvukao je Toni Parker. 

Kada je reč o Žalgirisu takvo opravdanje moglo bi da mu pođe za rukom budući da velikan iz Kaunasa već neko vreme dominira u Litvaniji. Sa druge strane, Partizan u ABA ligi ima paklenu konkurenciju u vidu - Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara, Mege, Cedevita Olimpije i ostalih... 

Utisak je da se Ti Džej Parker "malo" zaleteo sa izjavom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Jeste baš zato, kako da ne.? Evropljani najčešće nemaju trunke poštovanja i to za one koji su u poslednjih 100 godina u nečemu pojam pojmova, nedostižni san. To što je košarka na ovim prostorima bila i trenutno jeste je nešto što Francuska nikada neće imati. Da trenutno imaju malo jaču ligu i to je pod znakom pitanja i zavisi od sezone do sezone. Naravno na delo je i tipično izvrtanje činjenica onako kako degenerični Zapadni svet to radi već jako dugo. Sa aspekta prohodnosti u Evro ligu važnije takmičenjeje ABA liga, jer je prvak taj koji će izboriti mesto i u EL. Ostali je igraju na osnovu vajld karti i licenci. Uopšte nije bitno ko će biti prvak Francuske, zna se koji klubovi će nastupati u EL i sledeće godine. Francuzi su do pre neku godinu kukali kako su oni u košarkaškom razvoju i na osnovu toga im se obilato izlazilo u susret, i tada su znali da potkače ovaj prostor i Srbiju komentarima kako se kod nas košarka igra 100 godina, kako je imala nenormlane uspehe i fenomenalne igrače i trenere, kako je faktički sport broj jedanu zemlji... pa eto zbog toga više treba pomoći francuskoj košarci kako bi se razvila. Imate za sve ovo što govorim crno na belo dokaze na internetu pa čak i u audio-vizuelnoj formi. Jednom rečju stoka bez repa. Kako su radili tako i prolaze a tek će.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija