• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2023

16:50

GROBARI UJEDINJENI U NEVOLJI! Klub objavio LISTU donatora! Navijači DONIRAJU kako bi OTPLATILI dug PARTIZANA!

Starsportphoto

Partizan

GROBARI UJEDINJENI U NEVOLJI! Klub objavio LISTU donatora! Navijači DONIRAJU kako bi OTPLATILI dug PARTIZANA!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan objavio je listu donatora koji su uplatili sredstva na račun crno-belih kako bi se otplatio poreski dug.

Ulaze košarkaši Partizana u pakleni deo sezone u kom će se boriti za plasman na završni turnir Evrolige. Uspeli su crno-beli da se ujedine, navijači su nikada bliži klubu, a novi dokaz za to stigao je danas kada je na zvaničnom sajtu objavljena lista donatora koji su pomogli da se otplati poresko dugovanje. 

Na sajtu je ažurirana lista donatora, koja je, na prvi pogled, podugačka i čini se da su se navijači još jednom ujedinili kako bi pomogli crno-belima. Čim je akcija krenula počele su masovne uplate, a predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je tokom gostovanja u jutarnjem programu RTS-a, da je posle dva dana akcije skupljeno neverovatnih 500.000 evra.

Najviše novca uplatio je Upravni odbor koji je u tri navrata donirao po deset hiljada evra. Sledi anonimni donator koji je uložio 500.000 dinara u otplatu dugovanja. Navijači su najčešće uplaćivali po 12.000 dinara, odnosno 100 evra!

Donatorima su zauzvrat obezbeđene nagrade, potpisane Partizanove majice od strane svih igrača i trenera Željka Obradovića za svaku donaciju veću od 3.000 dinara, 1992 navijača sa najvećim donacijama dobiće ugravirano svoje ime na parket u Areni za novu sezonu, dok će navijač sa najvećom donacijom dobiti doživotno mesto pored terena za utakmice Partizana.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Danas je predsednik Partizana Ostoja Mijailović gostovao na RTS gde je analizirao dosadašnje rezultate, a tom prilikom pokrenuo je priču i o akciji otplate poreskog duga! 

- U sredu je bio prvi dan uplaćivanja novca i reći ću da smo za prvi dan prikupili oko 500.000 evra! Akciju je pokrenulo oko 2.000 navijača, bio sam skeptičan po pitanju toga da li treba da uđemo u to, jer je ovo pitanje kluba, ne navijača. Ali mi smo kao klub ušli u brojne akcije, humanitarnog i drugih karaktera, pa smo na kraju prihvatili da uđemo i u ovu akciju. Pohvalio bih većinu članova Upravnog odbora. Svako od nas ko može, a sedi u Upravnom odboru bespovratno će uplatiti po 100.000 evra za vraćanje poreskog duga. Unutar kluba prikupićemo više od milion evra i o tome ćemo da obavestimo javnost. Moram da se zahvalim državi što je pristala da nas čeka. Plaćanje poreza je jako bitna stvar, ako nešto tražimo od države, moramo i da joj vratimo. Otkako smo došli u klub imali smo listu prioriteta šta moramo sve da plaćamo. Imali smo toliko dugova i stvari koje je trebalo da vratimo, bili smo pod blokadama od strane kreditora, napravili smo reprogram u trajanju od pet godina koji ističe ove i više nemamo nikakav dug osim poreskog. Cilj nam je da poreski dug do početka naredne sezone vratimo najveći deo, ako ne i ceo poreski dug državi, da postanemo stabilan klub koji može da troši svoj budžet. Nije lako kada vraćate tolike dugove, a treba da zadržite visoke takmičarske ambicije. Nama je korona zbog toga što nismo prodavali karte odnela četiri-pet miliona evra, a to je gotovo kompletna glavnica poreskog duga - rekao je Ostoja Mijailović u RTS-u. 

Foto: Starsportphoto

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija