• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2023

12:20

DULJAJ BRUTALAN PRED VEČITI DERBI: Teško je onima što rade u rudniku i pekari, onome što ga otac pita da li ima nešto da se jede! Budi pošten prema svetinji!

Starsportphoto©

Partizan

DULJAJ BRUTALAN PRED VEČITI DERBI: Teško je onima što rade u rudniku i pekari, onome što ga otac pita da li ima nešto da se jede! Budi pošten prema svetinji!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana dočekuju u sredu od 18.30 časova ekipu Crvene zvezde u 2. kolu plej-ofa Superlige Srbije

Najveći rivali će odigrati 170. "večiti" derbi pred praznim tribinama, što će biti drugi put da se najveća utakmica srpskog fudbala igra bez prisustva publike.

Trener Partizana kaže da Kristijan Belić neće igrati zbog "bonusa", nije siguran na koga će moći da računa, jer su povređeni Andrade, Fejsa... Žali trener crno-belih što neće biti navijača u Humskoj.

Maksimum na treningu

Kad gledam treninge, daju maksimum, kad bi se to prenelo na utakmicu, ne bi bilo problema.  Ne mogu da im uđem u glavu,
Igor Duljaj, trener Partizana

- Zvezda je šampion i ne dolazi da odradi posao, nego će biti motivisani. Nema smisla da se derbi igra bez publike. Fudbal se igra zbog publike. Biće mrtva atmosfera, koga ćeš da čuješ - trenere i saigrače? Mi moramo da damo sve od nas da se izvučemo od novonastale situacije. Teška je situacija i ne možemo da je izbegnemo. Možemo samo da pokažemo karakter, ako ga imamo. A verujem da ga imamo - rekao je Igor Duljaj na konferenciji za medije pred 170. večiti derbi.

Crno-beli su u izuzetno teškoj situaciji, od borbe za titulu tokom sezone došli su do toga da se sada bore za mesto koje će im naredne sezone obezbediti takmičenje u Evropi.

- Kada primate i primate udarce u jednom trenutku morate da uzvratite. Moja leđa mogu da podnesu veliki teret. Rekao sam igračima, bio bih najsrećniji da mogu njihov teret da prihvatim na leđa. Moraju i oni da pomognu. Na terenu je deset na deset, to je jedino merilo ko koliko vredi. Sve ostalo što se priča, to mora da se poništi, nema izgovora. Te nije plata, te nije ovo... Ko poštuje dres Partizana mora da opravda zašto je u Partizanu, uključujući i mene.

Duljaj potresen zbog smrti fudbalera

Trener Partizana Igor Duljaj izjavi je saučešće porodici preminulog fudbalera Igora Kalabe.

- Želeo bih da izjavim duboko saučešće porodici Kalaba. To je igrač koji je igrao u Zvezdi, prošao celu omladinsku školu. Ta vest me je duboko potresla jer sam ga video pre mesec dana. Jedna od najpopštenijih i najtalentovanijih momaka. Duboko saučešće porodici Kalaba - rekao je Duljaj.

Duljaj je nedavno rekao da najteži teg nije u nogama nego u glavi i da igrači moraju da budu pošteni prema sebi i klubu.

- Naravno da je teško, možete da puštate filmove, puštali su Gladijator i Spartu, ali to su gluposti. Poenta je da sebe motivišeš i budeš pošten prema sebi. Kad ustaneš ujutru i kažeš dao si sve od sebe, ako su bolji pružiš ruku. Svako mora da pođe od sebe. Nekada imate lošu situaciju i manje lošu. Derbi treba da bude najveći motiv svakom igraču. Da li su moji igrači pošteni prema klubu? Morate to njih da pitate. Kad gledam treninge, daju maksimum, kad bi se to prenelo na utakmicu, ne bi bilo problema.  Ne mogu da im uđem u glavu. Imam problem jer nekada želim da se identifikuju sa mnom kada sam ja igrao, sada su to druga vremena. Teška je situacija i imate raznih priča. Teško je onima što rade u rudniku i pekari. Teško je onome što ga otac pita da li ima nešto da se jede. Mi smo plaćeni za ovo! Budi pošten prema sebi, klubu i svetinji koju predstavljaš. 

Foto: Starsportphoto

 

Na pitanje da li je razmišljao da rasformira ekipu i igra sa omladincima, Daljaj je rekao:

 

- Nemam ja tu moć, malo je težak termin da nekoga oterate. Treba da se završi sezona na pošten način i da se onda podvuče crta. Najlakše je sa mladim igračima praviti alibi. Šta ćemo time dobiti? Ubićemo i tog mladog igrača jer će ući u tešku situaciju. Treba da raste uz dobar ambijent, barem sam ja tako rastao - poručio je trener Partizana Igor Duljaj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00