• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2023

20:23 >> 20:24

PARTIZAN - TIM ZA 170. VEČITI DERBI! Pakleno težak zadatak za DULJAJA! Velika šansa za BAŽDARA! Dijabate dobija "POMILOVANJE"!

Prntscreen

Partizan

PARTIZAN - TIM ZA 170. VEČITI DERBI! Pakleno težak zadatak za DULJAJA! Velika šansa za BAŽDARA! Dijabate dobija "POMILOVANJE"!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana u sredu dočekuju Crvenu zvezdu u 170. večitom derbiju.

Postalo je bespotrebno pričati o tome u kakvoj krizi se nalazi Partizan u 2023. godini, a crno-bele već sutra očekuje pakleno težak zadatak. Velikan iz Humske tokom proleća upisao je samo pet pobeda u svim takmičenjima, od toga svega jeadn u Humskoj gde će u okviru 170. večitog derbija u sredu od 18:00 dočekati Crvenu zvezdu...

Partizan je vezao dva poraza, oba od Čukaričkog, a crno-beli nisu uspeli da postignu gol više od 180 minuta u susretima sa Brđanima. Na sve to nadovezala se i kriza oko stadiona, navijači već neko vreme ne stoje uz svoje miljenike, a sutra će 170. večiti derbi proći u pozorišnoj atmosferi budući da je Partizan kažnjen te da će stadion biti prazan! 

Jasno je da će sve to uticati na već slaba izdanja Partizana koji bi, u slučaju lošeg rezultata protiv crveno-belih, mogao da padne na peto mesto i zakomplikuje borbu za evropska takmičenja budući da je drugo mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, u ovom momentu - nemoguća misija.

Foto: Starsportphoto©

Imaće Igor Duljaj pakleno težak zadatak da sklopi tim za sutra budući da su crno-beli u nokdaunu. I oni najbolji su daleko od prepoznatljive forme i sve to dodatno komplikuje situaciju treneru Partizana. 

Sklapanje tima počinje od golmana, a već tu Igor Duljaj ima nezahvalan zadatak. Dobio je Nemanja Stevanović prednost u odnosu na Aleksandra Popovića na prethodna dva meča i, najblaže rečeno, nije oduševio. Bio je golman Partizana direktan krivac za gol Čukaričkog u nedelju, ali se očekuje da sutra dobije prednost, ako ništa - zbog iskustva. I vredi pomenuti da je Stevanović uvek silno motivisan kada je rival Crvena zvezda, svi se sećaju njegove parade u finalu Kupa kada je zaustavio udarac Nenada Milijaša. 

Neće imati Duljaj mnogo prostora za manevar u poslednjoj liniji. Kapiten Slobodan Urošević i Aleksandar Filipović će dejstvovati po bokovima, dok će mesta štopera pripasti Igoru Vujačiću i Svetozaru Markoviću. Pokušao je strateg crno-belih sa Sinšom Saničaninom, ali taj "eksperiment" nije dao željene rezultate protiv Čukaričkog zbog čega se očekuje povratak Svete u startnu postavu. 

Baš kao i kolega Milojević, Duljaj će najveći prostor za taktička iznenađenja imati na sredini terena. Da je potpuno spreman jesno je da bi se Kristijan Belić našao u stratnoj postavi, ovako će trener Partizana morati da improvizuje. Ljubomir Fejsa pokazao se kao dobar izbog protiv Čukaričkog, a društvo na sredini terena mogao bi da mu pravi Bibras Natho kako bi crno-beli dobili na kreaciji. 

Foto: Starsportphoto

Kada je reč o ofanzivnom delu tima jasno je da bez Fusenija Dijabatea Partizan nema "oštrinu". Zbog toga se očekuje da reprezentativac Malija sutra bude "pomilovan" i vraćen u startnu postavu. Pored njega u timu bi mogao da bude Kvinsi Menig, a najveću glavobolju Duljaju zadaje "bonus" igrač. 

Nemanja Jović jedan je od retkih koji održava dobru formu tokom 2023. godine, slična je situacija sa Danilom Pantićem, ali bi mesto iza napadača moglo da pripadne Samedu Baždaru. Već dugo vreme je omladinski reprezentativac Srbije glavni projekat u Humskoj i utisak je da bolju priliku za dokazivanje od sutrašnjeg 170. večitog derbija neće imati. 

Za kraj, jasno je da će najistureniji biti Rikardo Gomeš. 

Potencijalni sastav Partizana za 170. večiti derbi: Stevanović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Natho, Fejsa - Menig, Baždar, Dijabate - Gomeš. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Ovo je novi predsednik Irana! Moćni svetski lider mu prvi čestitao!
Planeta

Ovo je novi predsednik Irana! Moćni svetski lider mu prvi čestitao!

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora, koji je održan juče, pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija osvojivši 53,3 odsto glasova, dok je Džalili osvojio osvojio 44,3, odsto, prenosi agencija Tasnim.

06.07.2024

10:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija