• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2023

20:47

(OCENE) SIVILO PARTIZANA U 170. VEČITOM DERBIJU! Plejada PROMAŠAJA i NERVOZE! Natho, Pantić i Dijabate POLOŽILI!

Starsportphoto

Partizan

(OCENE) SIVILO PARTIZANA U 170. VEČITOM DERBIJU! Plejada PROMAŠAJA i NERVOZE! Natho, Pantić i Dijabate POLOŽILI!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras bez golova 0:0 u 170. večitom derbiju u drugom kolu plej-ofa Superlige.

Završen je 170. večiti derbi koji je po svemu bio specifičan. Zvezda je meč u Humskoj dočekala kao novi-stari šampion, utakmica je igrana bez navijača, a Partizan se, umesto za titulu, bori za plasman u evropska takmičenja. 

Crno-beli su imali tri velike šanse, ali je glavni "krivac" što golova nije bilo Milan Borjan. Kapiten Crvene zvezde odbranio je tri stopostotne šanse - Fuseniju Dijabateu u prvom, odnosno Bibrasu Nathu i Nemanji Joviću u drugom poluvremenu.

Ocene: 

Nemanja Stevanović, 7 - Bio je tragičar protiv Čukaričkog, ali je kiks sa Banovog brda uspeo da ispravi već u prvom poluvremenu protiv Crvene zvezde. Bio je golman Partizana glavni "krivac" što su crno-beli imali aktivan rezultat pre odlaska na odmor budući da je skinuo zicer Aleksandru Kataiju, a potom i sa noge skinuo loptu Pešiću nakon centaršuta Gelora Kange posle slobodnog udarca. 

Aleksandar Filipović, 6,5 - Ako je neko danas u Humskoj bio pod prtiskom to je onda Filipović. Konstantno su Rodić, Katai i Ivanić pokušavali na njegovoj strani da naprave višak, uspevalo im je, ali to nije dovelo do gola. Na sreću bivšeg mladog reprezentativca Srbije. 

Foto: Starsportphoto©

Igor Vujačić, 6 - Morao je da pegla sve greške crno-bele odbrane tokom prvog poluvremena, kako je utakmica odmicala bio je sve sigurniji i ulivao samopouzdanje ostatku tima. U drugom poluvremenu dobio je sve duele sa Aleksandrom Pešićem i naterao Miloša Milojevića da iz izgre izvede Šilju. 

Svetozar Marković, 6 - Ušao je u meč sa žutim kartonom pošto je sredinom prvog poluvremena srušio Aleksandra Pešića na sredini terena. Zbog toga je u nastavku igrao mnogo pažljivije pa je umalo skupo koštao crno-bele posle prodora Aleksandra Kataija. Ipak, kako je utakmica odmicala bio je popularni Sveta sve sigurniji. 

Slobodan Urošević, 5,5 - Ponovo je kapiten Partizana prečesto bio nervozan i mnogo više energije utrošio na raspravu sa sudijom i rivalima nego na igru. Slabo napadačko izdanje, ali je to potpuno opravdano budući da je imao mnogo problema sa Vigom i Bukarijem. U finišu meča je ostavio reprezentativca Gane samog kada je ofanzivac Zvezde pogodio samo stativu. 

Andres Kolorado, 6 - Bio je Kolorado taktičko iznenađenje Igora Duljaja. Dobio je Kolumbijac šansu u odnosu na povređenog Belića i Ljubomira Fejsu, a energijom je zaslužio prelaznu ocenu. Evidentno je da u igri jedinog Partizanovog pojačanja ima mnogo "mana" posebno kada se radi o ofanzivnim karakteristikama. 

Danilo Pantić, 6,5 - Trebao je da drži manevar Partizana u rukama, ali za nešto više od 50 minta to mu nije pošlo za rukom. Kada je na teren ušao Bibras Natho prodisao je i bivši vezista Čelsija. Imao je i dva pokušaja sa distance, mora se priznati - katastrofalna. Ipak, bilo ga je na svakom delu terena, pokušavao je i želeo da potezom otvori šansu za ostatak tima.

Fuseni Dijabate, 6,5 - Pomilovanje koje je dobio moglo je da se isplati Partizanu. Ponovo je reprezentativac Malija delovao kao igrač iz prošle sezone, bio je ubedljivo najopasniji fudbaler Partizana u 170. večitom derbiju. Posle dobrog prodora počastio je prvo Bibrasa Natha, a potom i Nemanju Jovića, al je ostao i bez "utešne" asistencije.

Nemanja Jović, 6 - Tragičar... Nije bilo Nemanje Jovića nigde duže od 80, a onda je dobio "poklon" od Fisenija Dijabatea. Ipak, katastrofalno je mladi srpski reprezentativac gađao i znatno olakšao posao Milanu Borjanu. 

Foto: Starsportphoto©

Kvinsi Menig (do 60. minuta), 5 - Delovao je izuzetno dobro početkom 2023. godine, a današnja utakmica je potvrda da se Holanđanin uklopio u sivilo crno-belih. Više od 50 minuta ga nije bilo nigde, usledila je povreda nakon čega je probao da nastavi utakmicu - boljitka nije bilo pa je posle samo pet minuta napustio teren. 

Rikardo Gomeš, 5 - Ponovo je golgeter Partizana bio nevidiljiv u večitom derbiju. Po ko zna koji put Rikardo Gomeš izgubio je sve bitke sa Erakovićem i Dragovićem, pokušavao je momak sa Zelenortskih ostrva, ali nije išlo. Nije pomoglo ni što je danas imao "ispomoć" u vidu Kvinsija Meniga budući da je Duljaj promenio formaciju i zaigrao sa dva napadača. 

Izmene: 

Bibras Natho, (od 60. minuta) 6,5 - Iako je na terenu proveo tek pola sata, Izraelac je uz Dijbatea bio najbolji igrač crno-belih. Posle 10ak sekundi na terenu mogao je da donese vođstvo Partizanu, tada je Borjan sjajnom intervencijom sprečio Natha da postigne gol. 

Janko Jevremović, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija