• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

27.04.2023

15:45

SRPSKI KOŠARKAŠKI STRUČNJAK NIJE ZA STRANCA U REPREZENTACIJI! Bolje bronza nego zlato sa Panterom!

Starsportphoto©

Partizan

SRPSKI KOŠARKAŠKI STRUČNJAK NIJE ZA STRANCA U REPREZENTACIJI! Bolje bronza nego zlato sa Panterom!

Podeli vest

Miroslav Muta Nikolić, nekadašnji pomoćnik selektora Srbije Saše Đorđevića, kaže da našem nacionalnom timu nije potreban stranac, pa makar to bio i Partizanov Kevin Panter.

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije ne treba stranac, bolje je osvojiti bronzu sa domaćima nego zlato sa Kevinom Panterom (30) u timu, kaže poznati košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić.

Popularni Muta bio je pomoćnik selektora Aleksandra Saše Đorđevića od 2014. do 2019. Osvajali su srebrne medalje na najvećim takmičenjima, a govora o strancima u reprezentaciji tada nije bilo.

Amerikanac iz Bronksa je taj koji se često pominje kao potencijalno pojačanje "orlova".

Španci podigli prašinu

Srpski pasoš ima od februara 2020. jer je Zvezda predala papire kako bi mogao da zaigra u Kupu Radivoja Koraća, takmičenju u kojem je ograničen broj stranaca u ekipi. Pred početak ove sezone sa Partizanom rekao je da voli Srbiju, te da je otvoren za dolazak u nacionalni tim ukoliko ga pozovu.

3 GODINE 

 KEVIN PANTER IMA SRPSKI PASOŠ

Do danas ga niko nije pozvao, ali je novinar čuvenog španskog sportskog lista "Marka" Eugenio Munjoz Fernandez podgrejao priče nakon što je Panter dao trojku Realu u poslednjoj sekundi prvog meča u 1. meč u plej-ofa Evrolige. On smatra da Panter može da promeni istoriju srpske košarke, ali sa njim Muta Nikolić nije saglasan.

- Generalno nam nisu potrebni stranci, ne mislim da nam ne treba konkretno Panter. Da ne nabrajam sad sve igrače, ali imamo strašan tim. Pa šta hoćete više? Pa šta sad, treba da se rastura reprezentacija i poremeti atmosfera dolaskom stranca? Ti stranci nemaju emociju kao što je mi imamo. Bronza je mnogo slađa nego zlato sa strancem. Oni uzmu pare i odu kući - naglašava Nikolić za Informer.

Foto: Starsportphoto

Miroslav Muta Nikolić

On dodaje da igrači treba da se stvaraju, te da ne mogu "orlovi" na svakom takmičenju uzeti zlato.

- Nama je na Evrobasketu prošle godine falio samo povređeni Bogdan Bogdanović. Mi treba da stvaramo igrače i dalje, mi imamo reprezentaciju za medalju, za prva tri mesta. Imamo mi svoju školu košarke, a i ne moramo svake godine da uzmemo zlato. Imamo talente, samo sa njima mora da se radi. Nismo Poljska, pa da kažeš da nikad ništa nismo osvojili, pa da dovedeš strance. Ne treba nam stranac i ne zanima me, onda mogu da stave i Marsovca da igra - dodaje Nikolić.

Niko kao Panter

Sa njim je donekle saglasan Dragan Šakota, nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore, ali za ovu priču je mnogo važnije to što je otkrio Kevina Pantera. Sa njim je radio u AEK-u, doveo ga u Zvezdu i kaže da je subjektivan kad o njemu priča.

Foto: Starsportphoto

Dragan Šakota



- Nisam za to da dovodimo strance u reprezentaciju. Međutim, vi me pitate za Kevina Pantera i pre nego što kažem šta mislim o njegovom igranju za Srbiju, moram da naglasim da sam subjektivan. Ja na njega gledam kao na člana porodice. Znamo svi da je sjajan igrač, ali je i sjajna osoba i znam da je pre svega lojalan. Kada je on u pitanju, mislim da ima mesta za njega u timu. Kada su stranci duže tu, kada zavole našu zemlju kao što je Panter voli, onda nemam ništa protiv. Podvlačim - subjektivan sam. Glupo je samo dovoditi nekog po svaku cenu jer nam potencijalno treba igrač na određenoj poziciji - zaključuje Šakota za Informer.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 1 godinu

Tako je, imamo mi Srbi svoje Srbe pa makar bili i zadnji.

Baki

pre 1 godinu

Nažalost nemamo bolje rešenje od trija Gudurić , Bogdanović i Panter !!!! Tako dobijamo naj jači trio u Evropi i drugi u Svetu !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija