• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2023

09:12

HRVATI U NEVERICI! Nisu mogli da veruju šta su doživeli na meču Partizana i Reala! Nije važno da li ste iz Zagreba, Splita ili Sarajeva...

Starsportphoto

Partizan

HRVATI U NEVERICI! Nisu mogli da veruju šta su doživeli na meču Partizana i Reala! Nije važno da li ste iz Zagreba, Splita ili Sarajeva...

Podeli vest

U spektakularnoj atmosferi u utorak uveče košarkaši Partizana su poraženi u dramatičnom finišu od Real Madrida (80:82), a susret je pratilo 20.091 ljudi, što je novi rekord elitnog takmičenja.

Mediji u Hrvatskoj nisu mogli da veruju kakvu atmosferu su napravili navijači crno-belih, a oni koju su prisustvovali utakmici nisu mogli da pronađu dovoljno reči hvale za srpske navijače.

Tamošnji "Index" je bio na licu mesta, a izveštač koji je pratio susret u Beogradskoj areni slikovito je opisao šta je doživeo u prestonici Srbije. 

"Buka uoči starta utakmice zaglušujuća je do granice boli. Iza jednog koša je ogroman portret velikog Željka Obradovića uz njegovu izjavu "Idemo tamo gde treba da završimo". 

Autor teksta sedeo je u "Sky box", loži za koju karta košta 300 eura i koja se kupuje na upit. Hrvatski novinar je bio oduševljen atmosferom koju su "grobari" doveli do usijanja.

Foto: Starsportphoto

 

"U loži su bile majke sa decom, žensko društvo, starije gospođe i gospoda, ali to je bilo potpuno nebitno. Svi, od prvog do poslednjeg, u glas su pevali Partizanovu himnu pre utakmice, a u trenutku podbacivanja atmosfera je na vrhuncu. Energija koju Obradovićeva ekipa u tom trenutku crpi sa tribina je neverovatna i Real uopšte ne zna odakle "crno-beli" udaraju".

Podsetio je novinar "Indexa" i na reči slavnog Dejana Bodiroge uoči meča:

"U toj atmosferi kada izađeš kao gost na parket, gubiš deset razlike" .

Bodirogine reči u tom trenutku kao da odzvanjaju u glavama igrača Reala jer Džana Musa, kojeg je više od 20.000 "grobara" brutalno izvređalo na zagrevanju, u šestoj sekundi utakmice pravi faul u napadu.

Koliko je Hrvat bio opčinjen svime što je video u Beogradu, govore i sledeće reči:

"Nije u tom trenutku zaista važno jeste li iz Zagreba, Splita ili Sarajeva niti za koga navijate. Kao što ni košarkaškim fanovima u Zagrebu, Splitu ili Sarajevu nije bitno odakle je Željko Obradović kad ga dočekaju aplauzom u svojim dvoranama. Atmosfera u Beogradskoj areni nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i nije čudo da se Evroliga i čitava Evropa čude i dive snimcima koji dolaze iz Beograda. Tribine su u tom trenutku i šesti i sedmi igrač i Obradovićevi igrači drobe Real Madrid baš kao što su ove sezone u svojoj dvorani drobili Žalgiris, Efes, Olimpijakos i ostale evropske velike ekipe"  piše između ostalog hrvatski portal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 1 godinu

Partizanski košarkaši izgubili od španskih boraca !

TADIJA ZEMUN

pre 1 godinu

eto opet se sve lepo vidi i cuje,da se ustase,balije i ostali SRBOMRSCI osecaju lepo gledajuci,mali nebitni jsd klub,koji je naravno osnovan u zagrebu(a onda volsebno napisali da je osnovan u Beogradu)od strane istih tih,koji SRBE mrze vise od bilo cega na svetu....e zato VOLIM ZVEZDU,jer takvima nije mesto da nas gledaju,a kamoli da igraju za nas.....IDEEEMOOO ZVEZDA....

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija