• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2023

07:45

BIVŠI AS PARTIZANA SAVETUJE - Kako razbiti ZONU REALA, kako zaustaviti TAVARESA i šta donosi povratak LESORA!

Starsportphoto

Partizan

BIVŠI AS PARTIZANA SAVETUJE - Kako razbiti ZONU REALA, kako zaustaviti TAVARESA i šta donosi povratak LESORA!

Podeli vest

Nekadašnji plejmejker KK Partizan Vukašin Vule Avdalović analizirao je za Informer poraz crno-belih od Reala u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige (82:80) i izneo mišljenje o narednom meču.

Ekipa Željka Obradovića propustila je prvu meč loptu u "Areni" i priliku da nokautira "kraljevski klub", ali će već sutra u 20.30 imati novu šansu da se plasira na fajnal-for elitnog takmičenja.

Foto: Starsportphoto©

Vule Avdalović

Za početak, crno-beli će biti jači za Matijasa Lesora, a njegov povratak na parket Avdalović smatra ključnim za ishod serije.

- Mi ćemo sutra biti jači za Matijasa Lesora, on je jedan od najboljih centara u Evropi trenutno i najbolji igrač Partizana ove sezone. Smailagić i Ledej su junački izneli svoje minute menjajući ga, ali povratkom Francuza biće više problema na oba kraja terena za centra Reala Valtera Tavaresa - rekao je Avdalović.

ZAŠTITA TAVARESA

Madriđani su u poslednjoj utakmici zbunili Partizan zonom, dok je Valter Tavares "zaključao" reket.

- Tavares je imao ogromnu minutažu i oni su na taj način, zonom, pokušali da ga malo zaštite u odbrani. Naša taktika je bila da ga izvlačimo spolja. Zona nije nešto na šta Partizan ne može da se adaptira. Ja bih baš voleo da Real ponovo pokuša sa zonom, siguran sam da će se crno-beli prilagoditi na promene odbrane - istakao je trener OKK Beograda.

Foto: Starsportphoto©

Valter Tavares i Matijas Lesor

Zonska odbrana najbolje se razbija trojkama, a Avdalović očekuje da igrači crno-belih pogađaju iz otvorenih pozicija u kojima će se nalaziti ako Real nastavi sa sličnim principima u odbrani.

- Smailagić je dobar šuter. Anđušić je imao par otvorenih šuteva koje nije pogodio. Znaju u Realu da je Naneli naš najbolji najbolji spoljni igrač uz Kevina Pantera, koji je suspendovan. Naneli neće imati mnogo otvorenih šuteva. Zato očekujemo da prorade igrači iz drugog plana. Recimo Anđušić i Papapetru. Od Grka očekujem da povuče malo više - smatra Avdalović.

FENOMENALNO OTVARANJE

Košarkaši Partizana fenomenalno su otvarali sve tri utakmice protiv španskog velikana.

U prvom meču u Madridu poveli su sa 14:6, drugi su otvorili serijom 9:0, dok su sinoć imali vođstvo od 12:0 u uvodnim minutima utakmice.

- Videli smo juče da se utakmica ne igra pet, deset ili 15 minuta, već 40 minuta. Petorka Reala se nije snašla. Partizan je igrao dobru odbranu, a malo su se i pogubili u onakvoj atmosferi. Ne mora da znači ništa ako se započne dobro, ali i da se ne otvori dobro meč, ne treba ekipa da klone duhom već mora da se bori do samog kraja - ističe naš sagovornik.

Oba trenera, Željko Obradović i Ćus Mateo, odlučila su se na skraćene rotacije, pa su pojedini igrači imali veliku minutažu.

NIKO SE NIJE VRATIO IZ 0:2

Tako je centar Reala Valter Tavares na terenu proveo nepunih 36 minuta, što mu je bila druga najveća minutaža u karijeri. 

- Najvažniji je period sezone, odlazak na fajnal-for je za Partizan istorijska prilika, ali i za Real je. Nema više kalkulisanja, ko igra, igra. Tavares je sinoć odigrao 36 minuta, igra se na život i smrt. Isto tako i Ledej u Partizanu, 32 minuta. Partizanu je potreban "iks faktor", neko sa klupe ko će da iskoči, očekujem da to budu Anđušić, Papapetru ili Avramović.

Foto: Starsportphoto©

Joanis Papapetru, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Jam Madar i Alen Smailagić 

Niko nikada u istoriji Evrolige nije nadoknadio zaostatak od 0:2 u seriji, a Avdalović veruje da će Partizan sutra završiti posao i eliminisati Madriđane.

- Imali smo jednu meč-loptu, nismo je iskoristili, sada imamo drugu. Nema tu mnogo vremena za velike promene u igri, biće jedan sastanak gde će se malo gledati video, na treningu će se raditi neke pokazne kretnje i možda prilagođavanja na tu zonu Reala. Imamo velike šanse za pobedu sutra, Lesor će doneti novu energiju, da ponovimo s početka razgovora, on je najbolji igrač Partizana ove sezone - istakao je bivši as crno-belih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija