• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2023

15:36

AS PARTIZANA PRED MEČ SA REALOM VELIČA OBRADOVIĆA! Imamo najboljeg trenera u ISTORIJI...

Starsportphoto

Partizan

AS PARTIZANA PRED MEČ SA REALOM VELIČA OBRADOVIĆA! Imamo najboljeg trenera u ISTORIJI...

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras imaju drugu meč loptu protiv Reala, a pred četvrti okršaj sa madridskim klubom u poslednjih deset dana govorio je Zek Ledej.

Istakao je Zek Ledej trenera Željka Obradovića kao najveću prednost koju beogradski tim ima u odnosu na rivala.

Osvrnuo se as crno-belih prvo na utakmicu odigranu u utorak koju su crno-beli izgubili (80:82).

- Kada je reč o prethodnoj utakmici, bila je vrlo teška. Dobro je što se ovaj momak vraća- rekao dodao je Ledej, misleći na Matijasa Lesora koji je prolazio pored njega dok je davao intervju.

Foto: Starsportphoto

 

- Može mnogo da nam pomogne, ali generalno, utakmica je bila vrlo teška. Poveli smo vrlo rano, bili u naletu, ali se utakmica usporila kasnije. Moramo da budemo bolji u čitanju igre i zona koje oni imaju i da ih napadamo na drugačiji način- rekao je Ledej za Basket News.

I mada je imao velikih kadrovskih problema (igrao bez Lesora i Kevina Pantera), Partizan Mozzart Bet je do samog kraja utakmice bio u životu.

- Vratićemo se na ono što smo radili u prve tri utakmice. Naravno, postoje prilagođavanja u svakoj utakmici, nije svaki meč isti, posebno u plej-ofu. I to je odlična stvar u plej-ofu, jer možete da vidite kako se igrači prilagođavaju, treneri takođe", istakao je Ledej, pa poentirao."Srećom, mi imamo verovatno najboljeg trenera u istoriji evropske košarke. Vidimo kako on pristupa igri i kako gleda na nju. Imamo i zaista pametan tim, pametne veterane. Samo ga slušamo i smišljamo različite načine da napadnemo, jer će na kraju oni svakako pokušati da se prilagode. Sve je do toga u plej-ofu.

Ističe Amerikanac da ne postoji tajna za uspeh u večerašnjoj utakmici.

- Moramo da nastavimo sa kontinuitetom koji smo imali tokom prvog poluvremena, da pokušamo da se prilagođavamo u hodu. Kao igrači, moramo da vidimo tok igre. Treneri mogu da urade samo nešto sa strane. Mi moramo da budemo ti koji će da vide te male stvari na terenu i da iskoristimo prednost našeg tima kako bismo ih napali.

Foto: Starsportphoto©

 

Osvrnuo se Ledej i na veliku tragediju koja je zadesila Srbiju i izjavio saučešće svim porodicama tragično nastadalih u pucnjavi u školi na Vračaru.

- Veoma tužno… Moje saučešće svim ljudima koji su pogođeni tragedijom. Molim se za njih. Ovo je jednostavno užasno - rekao je Ledej.

Navijači Partizana oglasili su se povodom navijanja na utakmici protiv Reala u četvrtak uveče.  Utakmica će početi minutom ćutanja, a tokom meča neće biti muzike niti zabavnog propratnog programa.

Klub je pozvao navijače da polaganjem cveća ili paljenjem sveća ispred Arene ili na Partizanovim terenima na Kalemegdanu odaju počast stradalima u ovoj tragediji. Javili su se i "grobari" koji su istakli da će utakmicu pratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom.

"Grobari, današnju utakmicu ćemo ispratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom koja je pogodila našu zemlju. Verujemo da nikome nije do pesme i preteranog slavlja koje bi bilo krajnje neukusno u ovom momentu. U skladu sa tim odlučili smo da prvo poluvreme utakmice prođe bez organizovanog navijanja. Svesni tragičnog momenta za našu naciju i važnost utakmice za naš klub potrudićemo se da nađemo sredinu.

Foto: Starsportphoto

 

Ispunimo Arenu do poslednjeg mesta, budimo uz igrače i klub i pokažimo pijetet prema nevino stradalima. Molimo da svako, ko želi i ko je u mogućnosti, na utakmicu ponese cvet. Obzirom da na početku utakmice neće biti prepoznatljive pesme mi ćemo svi uzdignutih šalova i cvetova u potpunoj tišini ispratiti početak utakmice. Ovom slikom želimo da pokažemo saosećajnost i podršku porodicama koje su u tragediji izgubili svoje najmilije. Dostojanstveno i časno jer mi smo Partizan", navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija