• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.05.2023

16:07

RAT OKO FUDBALSKE SEKCIJE CRNO-BELIH POSTAJE KOMIČAN! Cirkus u Humskoj

Starsportphoto

Partizan

RAT OKO FUDBALSKE SEKCIJE CRNO-BELIH POSTAJE KOMIČAN! Cirkus u Humskoj

Podeli vest

Sportsko društvo Partizan potresa najveća kriza u istoriji! Čelnici fudbalskog kluba su u Agenciji za privredne registre uz neophodnu dokumentaciju podneli zahtev da istupe iz Jugoslovenskog sportskog društva. Predsednik fudbalske sekcije Milorad Vučelić i generalni sekretar Miloš Vazura time žele da spreče realizaciju odluke uprave sportskog društva, koja ih je u sredu popodne razrešila dužnosti i uvela prinudnu upravu.

Rukovodioci sportskog društva, s druge strane, nameravaju takođe da u APR-u, zvanično zavedu bivšeg ministra prosvete Zorana Lončara kao predstavnika kluba do održavanja predsedničkih izbora. Vazura i Vučelić su još u sredu uveče sazvali onlajn skupštionu kluba, čiji su članovi usvojili predlog da fudbalska sekcija istupi iz sportskog društva.

Foto: Starsportphoto

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Juče su ovlastili predsednika pravne komisije FK Partizan Dragana Palibrka da preduzme sve pravne poteze.
- To što je sportsko društvo pokušalo da uvede prinudnu upravu Fudbalskom klubu Partizan je teško pravničko nasilje. Zbog toga sam išao u APR da predam dokumentaciju po kojoj se jasno vidi da FK Partizan istupa iz Sportskog društva Partizan. Očekujem da to u najkraćem roku bude zavedeno. Sportsko društvo se ponaša kao da je ono napravilo klubove, a ne da su se klubovi udružili i osnovali - udruženje. Kao što smo bili članovi, imamo pravo i da istupimo. Pošto FK Partizan više nema veze sa Sportskim društvom, to znači da SD Partizan nema nikakva ovlašćenja nad fudbalskim klubom. Sve što pokušaju, na primer da se i oni registruju u APR, a nadam se da im neće pasti napamet, smatraće se teškim pravničkim nasiljem - kaže Palibrk za Informer.

Bez grba i boje

Informer je još pre deset dana preneo saznanja dobro obaveštenog izvora da će sportsko društvo na čijem je čelu Ostoja Mijailović uvesti prinudnu upravu. On će tako pokušati da pripremi teren za predsedničke izbore na kojima bi se kandidovao Ljubiša Tumbaković. Njegovi potpredsednici bili bi Milija Babović i Rasim Ljajić, a dolaskom te uprave na klupu bi se vratio Marko Nikolić.

Tanasković: Sačekajmo

da prođu dani žalosti

Generalni sekretar JSD i član Privremenog organa rukovođenja fudbalskim klubom Željko Tanasković ističe da je uvođenje prinudne uprave urađeno po Statutu sportskog društva.
- Ne želimo da ističemo probleme u Partizanu u prvi plan dok je zemlja zavijena u crno. Sačekaćemo nekoliko dana pre oglašavanja. Mogu kratko da poručim da je urađeno sve  po statutu, fudbalski klub nema rezultate i stvarao je Sportskom društvu finansijske probleme - poručio je Tanasković za naš list.

 


Međutim, do tad bi mogla da se desi nezamisliva situacija da fudbalski klub preostale utakmice u prvenstvu mora da odigra bez tradicionalnih klupskih obeležja, koji su u vlasništvu sportskog društva.
- FK Partizan će nastaviti da koristi i grb i boje i sva obeležja koja je imao do sada. Ako nas čelnici sportskog društva budu tužili, spor će trajati godinama, a FK će do tada sve koristiti - zaključuje Palibrk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 1 godinu

Vazura i Vučelić su dva najveća šljama koje je sportsko društvo Partizan ikada imalo u istoriji !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija