• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2023

07:51

PEŠIĆ SKENIRAO MADRIĐANE: Namazani su, iskusni, koriste slabosti.. Ali, to je stara, izrabljena ekipa!

Starsportphoto

Partizan

PEŠIĆ SKENIRAO MADRIĐANE: Namazani su, iskusni, koriste slabosti.. Ali, to je stara, izrabljena ekipa!

Podeli vest

Košarkaši Partizana u sredu od 21.00 čas u Madridu igraju odlučujuću utakmicu plej-ofa Evrolige protiv Real, a pobedom će obezbediti plasman na fajnal-for elitnog takmičenja.

Nakon dve pobede crno-belih u Madridu "kraljevski klub" savladao je Partizan dva puta u Beogradu i sada sve staje u jedan meč. "Parni valjak" biti lišen pomoći plejmejkera Alekse Avramovića, dok, s druge strane, neće biti kažnjenog centra Geršona Jabuselea i povređenog krila Gabrijela Deka.

Pred meč sezone crno-belih selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić skenirao je Madriđane. 

- Znam svakog igrača tamo, skoro sam bio trener Barselone. Kad god me je neko pitao, rekao sam da je dobro što Partizan igra sa Realom. Ne verujem Realu, ne kao klubu, nego tome što se kod njih dešava u poslednje tri godine. To je jedna stara ekipa, sa ogromnim znanjem, da ne govorimo o Ljulju i Rudiju, iza njih stoji karijera, ali i uspesi. Izrabljena su ekipa. Pobediti takav tim u takvim uslovima na strani je teško. Ali to je Partizanu uspelo. Imali su kontinuitet dobrih igara, podizali samopouzdanje - rekao je za Sport klub Svetislav Pešić.

Kaže da je Real u Beogradu pre svega pokazao zbog čega je veliki.

- Pokazao je ono što je odlika velikih klubova, da mogu da se vrate iz teške situacije. Pobedili su prvu utakmicu, potom i drugu koja je bila pod okolnostima koje nisu odgovarale Partizanu. U svetlu toga ja tako vidim i petu utakmicu.

Foto: Starsportphoto©

 

Selektor je istakao mane vrline i mane Madriđana. 

- Namazani su, iskusni, koriste sve slabosti protivnika. Znaju da zamaskiraju, da istaknu prednosti i sakriju slabosti, kao mlade dame kad krenu u šoping. Kada ih sretnete, to su dva različita lica. Takav je Real Madrid. Znaju da sakriju ono što nemaju, a nemaju - nemaju atletiku, fiziku, za jedan intenzivan meč.  Partizan je odigrao jako poslednju utakmicu, imali su puno problema da reše odbranu crno-belih. Svi su ocenjivali da nisu rešili zonu, ali oni ne mogu drugo da igraju, jer ne umeju da brane jedan na jedan. Spori su, povređeni. Sa psihološkog aspekta je na strani igrati lakše protiv Reala u Madridu. Ako se dobro prodaš, to je dobar rezultat. Treba da zadrže mirnoću. Taj fajnal for svi navijači, ali igrači žele da ostvare.  Nije igrao Panter u Beogradu, a on je mnogo važan za ukupnu igru. Odjedanput je otkinuta jedna ruka i teško je to zamaskirati bez posledica.

Foto: Starsportphoto©

 

Otkrio je i šta Partizan treba da uradi u slučaju Valtera Tavaresa.

- Treba ga dovesti u situaciju da trči. Lako je odavde reći, nadam se da nikome ne držim govore, samo komentarišem. On je igrač za kontrolisanu košarku i ne može da trči.Može da istrči jednom ili dva puta, ali ostane bez goriva. Nije ni on u dobrom fizičkom stanju, ima problema sa kolenom.  Vrlo je inteligentan, zna da proceni situaciju. Ima ogromno iskustvo.

Foto: Starsportphoto©

 

Selektor Pešić veruje da Partizan može do pobede.

- Sigurno, verujem da mogu, mora tu puno stvari da se poklopi. Očekujem od ekipe da izgura to. Ovo će biti ekipni izazov, to su takve utakmice. Jedan igrač ne pravi ekipu, ali može da je rasturi. Neće to rešavati napad na zonu, nego hrabrost, pridržavanje koncepata odbrane. Nekada se to ne poklopi, ali pravi put do pobede je agresivna, hrabra ekipa. Ovo je poslednja utakmica. Bez rizika nema uspeha.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!
Šta reži

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!

Mađarski premijer Viktor Orban dobio je juče podršku kineskog predsednika Si Đinpinga u naporima koje čini da okonča rat u Ukrajini. Orban je, nakon Kijeva i Moskve, juče otputovao u Peking, gde je sa Sijem zaključio da sukob u Ukrajini mora što pre biti završen, te da treba hitno uspostaviti prekid vatre i započeti pregovore između zaraćenih strana.

08.07.2024

22:40

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!
Nimalo naivno

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!

Pravi građanski rat izbio je na ulicama francuskih gradova nakon drugog kruga parlamentarnih izbora, i to malo više od dve nedelje pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Građani, nezadovoljni jer je najviše mesta u skupštini dobila levičarska koalicija Novi narodni front, razbijali su i palili sve na šta su naišli i sukobili se sa policijom.

08.07.2024

22:22

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija