• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sofija Marjanović

09.05.2023

13:11

BIVŠI AS CRNO-BELIH SAVETUJE KAKO DO FAJNAL-FORA! Peković: Partizan mora DA BIJE TAVARESA!  (VIDEO)

Informer

Partizan

BIVŠI AS CRNO-BELIH SAVETUJE KAKO DO FAJNAL-FORA! Peković: Partizan mora DA BIJE TAVARESA! (VIDEO)

Podeli vest

Nekadašnji centar kluba iz Humske smatra da košarkaši srpskog tima moraju da budu oštriji u duelima s centrom Reala u večerašnjoj majstorici u Madridu (21.00) * Valter ne sme da postiže toliko poena, rekao je Peković za Informer

Ako košarkaši Partizana žele na fajnal-for Evrolige u Kaunasu, moraće večeras (21.00) da "prebiju" centra Reala Valtera Edija Tavaresa , poručuje nekadašnji centar crno-belih Nikola Peković!

Gorostas sa Zelenortskih Ostrva bio je ključni faktor povratka Madriđana u seriju četvrtfinala elitnog takmičenja posle vođstva ekipe Željka Obradovića od 2:0 nakon dve utakmice u Španiji.
Tavares se povredio tokom prve utakmice, nije igrao u drugoj, a onda je u Beogradu pokazao da "kraljevski klub" ne može košarkaški da živi bez njega. U trećoj utakmici odigrao je skoro 36 minuta, uz postignutih 26 poena, a u četvrtoj je za 29 minuta na parketu upisao 15 poena.

Foto: Informer

 

Željko zna kako

Bio je ključni faktor za Realovo izjednačenje u seriji (2:2) i predstavljaće najveću pretnju za srpski tim u večerašnjoj majstorici četvrtfinala elitnog takmičenja. Zbog toga i ne čudi Pekovićeva preporuka da se s Valterom ulazi u oštrije duele.

Crnogorskog centra svojevremeno je krasila snažna igra pod košem, zbog koje je jedno vreme bio najbolji centar Evrope, a potom i sila u NBA ligi. Zbog toga su njegovi saveti oko "bitke" s Tavaresom neprocenjivi za tim iz Humske.

- Mora malo više "fizički" da se odigra. Siguran sam da će Željko Obradović znati kako to da reši u petoj utakmici. Najbitnije je da ga sprečimo da postiže onoliki broj poena - rekao je Peković za Informer.


Izuzev druge utakmice u Madridu, u kojoj je Partizan razvalio Real sa 95:80, što je bio rezultat pre prekida i opšte tuče koju su izazvali košarkaši španskog kluba, ostali mečevi bili su neizvesni i odlučeni su na jednu ili dve lopte. Sličan scenario Peković očekuje i večeras.

Egzum poveo devojku u Španiju

Partizanov košarkaški univerzalac Dante Egzum na put u Španiju poveo je i lepšu polovinu. Devojka mu je pružala podršku i u teškim trenucima posle tuče u Madridu, kad je završio na štakama zbog povrede prsta stopala posle rvačkog zahvata Geršona Jabuselea. Lepa brineta utakmice Partizana često posmatra u društvu Danteovog oca Sesila.

- Sigurno je da će biti teška utakmica i neizvesna do samog kraja. U seriji je 2:2, veliki je ulog u igri, ali svi se nadamo da će Partizan pobediti. Nisam baš ubeđen da je psihološka prednost na strani Reala posla dva trijumfa u Beogradu - izjavio je Peković.

Lakše uz Pantera

Partizan će u utakmici odluke u Madridu biti jači sa sjajnim Kevinom Panterom, koji je trojkom u poslednjoj sekundi srušio Real u prvoj utakmici serije (89:87). Amerikanac se vraća u tim posle dva meča suspenzije zbog tuče u drugoj utakmici, a Peković smatra da je njegov povratak nemerljiv za crno-bele.

- Svi smo videli koliko je Kevin važan igrač za Partizan. Uz njegove poene, on i odvlači igrače za sobom, ostavlja prostor za svoje saigrače, tako da je njegov povratak veliki plus za Partizan. Nadam se da će u petom meču on biti na svom nivou - poručio je Peković.

 


Bonus video





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija