• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

11.05.2023

11:41

POSLEDNJI RAPORT SA LICA MESTA: Lesor plakao, Musa tešio Žocove junake, a u avionu muk

Starsportphoto

Partizan

POSLEDNJI RAPORT SA LICA MESTA: Lesor plakao, Musa tešio Žocove junake, a u avionu muk

Podeli vest

Niko nije mogao da uteši košarkaše Partizana nakon šokantnog poraza u Madridu!

Crno-beli izgubili su petu utakmicu u top osam seriji Evrolige od Reala sa 98:94 i ostali bez fajnal-fora (19. - 21. maja) u Kaunasu, a sve ono što se dešavalo nakon što su sudije svirale kraj bilo je blago rečeno mučno za svakog ko voli Partizan.

Foto: Starsportphoto

U suzama i na terenu i na aerodromu: Matijas Lesor

Gotovo nijedan navijač kluba iz Humske nije bio ljut na trenera Željka Obradovića i njegove igrače. Prisutni “grobari” u dvorani su ostali da im pruže podršku i na kraju, ali ih to nije mnogo utešilo. Danilo Anđušić je izašao u suzama sa parketa, a gostujući tim morao je da gleda i likovanje suspendovanog Geršona Jabuselea koji se sve vreme neprimereno ponašao.

Informer je bio na licu mesta u “Wizink centru” i prisustvovao slavlju Reala, dok je u svlačionici Partizana bio muk. Prvi pred novinare je izašao Željko Obradović. Daleko manje utučen nego prošle sezone kada je njegov tim izgubio od Burse dobijenu utakmicu posle produžetka u osmini finala Evrokupa. Svestan i da je s timom premašio očekivanja mnogih u prvoj sezoni u Evroligi od kada se vratio u redove crno-belih, popularni Žoc je elokventno i staloženo isprićao sve što mu je na duši.

Foto: Starsportphoto

Nije imao šta da zameri igračima: Željko Obradović

- Ono što je bitno je da Partizan mora da bude stalni član Evrolige. Svi ste svedoci kakvu smo sliku poslali u Evropu i svet. To je bio i moj veliki cilj kad sam došao, a generalno sam ponosan na sve što smo uradili u Evroligi – naglasio je Željko i zahvalio se navijačima.

Pred srpske medije u Madridu izašao je i bosanskohercegovački košarkaš iz redova Reala Džanan Musa. Veliki ljubitelj Partizana uputio se u svlačionicu da porazgovara sa kolegama iz suparničkog tima i uteši ih. Upitno je koliko su njegove reči da je Real velikan koji ne propušta fajnal-for utešile crno-bele, a na naše pitanje da li je izgubljena serija tragedija Partizana, Musa je šokirao.

Foto: informer

Doček na aerodromu za pamćenje: Stotine "grobara" u pet ujutru pozdravilo crno-bele

Mi smo mislili da ćemo slaviti sa 3:0 – ispalio je kao iz topa najefikasniji u jučerašnjoj utakmici sa 20 poena.

Crno-beli su u tom momentu krenuli da izlaze iz svlačionica i uputili se ka aerodromu. Anđušiću su oči bile pune suza, a Matijas Lesor, koji uvek ispoštuje medije, nije bio u stanju da govori. Zato jeste Dante Egzum. Uvek staloženom Australijancu i najprijatnijem članu Partizana očigledno je pukao film zbog svega što se dešavalo u seriji, pa je udario i na Jabuselea i na Evroligu.

- Nijednom nisam dobio direkno izvinjenje od Jabuselea. Ali, oni su takvi kakvi su. Pokazali su i kakvi su na terenu. Svi koji igraju košarku i koji su videli snimak kako me Jabusele obara znaju da kazna nije bila dovoljna. Svi su bili šokirani kada su videli da je samo pet utakmica suspendovan. Ne igramo MMA! Šta mogu da kažem, mislim da bih se osećao bolje da se barem izvinio, ali on je to radio kroz medije. Evroliga je to progutala – rekao je Dante na ivici suza.

Foto: printscreen

Siledžija likovao i provocirao Partizan: Geršon Jabusele

Za razliku od njega, Kevinu Panteru se uopšte nije pričalo, ali je kapitenski i junački stao pred predstavnike medija. Duže su trajala pitanja od odgovora, a momak iz Bronksa je bio gotovo nečujan.

- Ovo boli – kratak je bio kapiten.

Na izlazu iz dvorane dočekali su ih navijači Partizana i pozdravili ih aplauzom, a tu su bile pristalice domaćeg tima i nastavile sa provokacijama. Ni na jedne ni na druge crno-beli nisu reagovali, a na aerodromu, dok su čekali let, vladao je muk. Svako od košarkaša je sedeo sam, sa slušalicama i verovatno sa mislima o propuštenim šansama. I u avionu je atmosfera bila ista, a onda je usledio šok na aerodromu. Nekoliko stotina navijača dočekalo je u pet ujutru ekipu Partizana pesmom i skandiranjem Lesoru, Panteru, Željku... Uspeli su “grobari” da izmame osmeh kapitenu i Papapetru, ostali su nemo gledali, a Lesor je čak i zaplakao.

Navijači su ih grlili i ljubili uz poruku: “Tako se igra za Partizan” i “Hoćemo pobedu u derbiju”, aludirajući na potencijalni susret sa Zvezdom u finalu ABA lige.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čiča Avalski

pre 1 godinu

Ako je puno plakao, ... manje će da piški !!

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija