• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

19:50

KO JE OVDE LUD, A KO ZBUNJEN!? VAZURA ZA INFORMER: FK Partizan uopšte nije ČLAN JSD-a!

Srđan Stevanović

Partizan

KO JE OVDE LUD, A KO ZBUNJEN!? VAZURA ZA INFORMER: FK Partizan uopšte nije ČLAN JSD-a!

Podeli vest

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura kaže za Informer da je Agencija za privredne registre (APR) u današnjoj odluci o odbijanju zahteva fudbalske sekcije za istupanje iz Jugoslovenskog sportskog društva Partizan zapravo otkrila da fudbalski klub nikad i nije bio član velike crno-bele porodice!

Njegove reči, međutim, teraju na pitanje: ko je uopšte zbunjen, a ko lud u ovom slučaju?! Da li oni koji žele da ostanu u foteljama po svaku cenu ili oni koji žele da se istih domognu, takođe po svaku cenu? Uglavnom, i jednima i drugima je tek danas APR otvorio oči i objasnio im u zvaničnom dopisu da fudbalski klub Partizan ustvari nikad nije bio ni registrovan kao član sportskog društva iz Humske!!!

Podsetimo, JSD Partizan je 3. maja, pozivajući se na svoj Statut, odlučio da uvede prinudnu upravu u FK Partizan. Kao odgovor na to, čelnici fudbalske sekcije su brže-bolje iste večeri organizovali Skupštinu kluba, koja je jednoglasno usvojila predlog da fudbalski klub istupi iz sportskog društva, čime je odluka o uvođenju prinudne uprave trebalo automatski da postane ništavna. Onda su obe struje pohitale da svoju odluku overe u Agenciji za privredne registre (APR) i tako steknu kredibilitet i pobede u ovom velikom ratu.

Posle današnje odluke APR razloga za slavlje ima aktuelno rukovodstvo fudbalskog kluba, mada bi i jedni i drugi trebalo da se zapitaju kako je uopšte moguće da su tek danas saznali da FK nikad nije ni registrovan kao član JSD?!

Sve u svemu, Miloš Vazura je zadovoljan odlukom APR-a i smatra da se time stavlja tačka na pokušaje da se fudbalskoj sekciji uvede prinudna uprava. 

- Danas je APR objavio odluku o odbijanju prijave, koja je u vezi sa podnetom zabeležbom FK Partizan da istupi iz JSD Partizan, kao i za izmenu i upis novog statuta. Odluka je javno dostupna pa svako može da je vidi. Obrazloženje je da se ne može upisati zabeležba o izlasku iz JSD, jer je APR uvidom u registar utvrdio da FK nije član JSD. Samim tim ne može ni da upiše zabeležbu da istupa iz istog - objasnio je Vazura za Informer.

FK je tražio i da se zavede promena Statuta, ali taj zahtev je odbijen uz objašnjenje da je prema dostavljnoj dokumentaciji Skupština kluba održana 3. maja, a na kraju istog dokumenta stoji da je novi Statut usvojen na zasedanju 4. maja.

Vazura, međutim, tvrdi da je reč o propustu koji će već sutra biti ispravljen.
- Došlo je greške u kucanju i ona će već sutra biti ispravljena. Sve će biti u redu i promena statuta biće usvojena. Nas dalje ne zanimaju potezi JSD, jer je njihovo rukovodstvo nelegalno postavljeno i o tome se odlučuje u sudskom postupku, gde se očekuje presuda - naveo je Vazura. 

Sada se očekuje reakcija čelnika JSD Partizan, predvođenih predsednikom Ostojom Mijailovićem, budući da će sigurno biti nezadovoljni odlukom APR-a kao i saznanjem da FK zapravo i nije deo Jugoslovenskog sportskog društva. Samim tim Mijailović i grupacija okupljena oko njega, nemaju zakonsku osnovu da se mešaju u rad fudbalske sekcije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ratko

pre 11 meseci

a TI SI TOTALNI KRETEN VAZURO ZAJEDNO SA VUCELICEM

Gaga

pre 11 meseci

Ljudi moji koji su ovo likovi. Može li se njima stati na put.

Bojan

pre 11 meseci

A i ti više nisi na funkciji u FK Partizan. Prošlo ti je vreme i rok. Jedino sto ce se proveriti i poslovanje u Partizanu, da vidimo gde je otišao novac i u čije dzepove se slilo. Pa ko se majstore zadnji smeje, najsladje se smeje.

Miki

pre 11 meseci

Dobro zapazanje, moze se stati na put.Momci su napravili dogovor da ce se Partizan boriti za drugo trece mesto i ispunili ga ,Druga strana ga za sada postuje, dokle ce?!Stanje govori da ce Vazura, Vucela i Ilijev morati da poloze racune.Krali su i neko ih stiti zbog ispunjenja svoga dela ugovora.Sramota za srpski sport, ali i za one koji seire iz komsiluka.Nicija do zore nije gorela.

Boris

pre 11 meseci

Ja ne samo kao navijač mog Partizana od 1960 god. nego i kao član mog Parnog valjka od 1968/69god. Broj članske karte 17285. Ja sam znači član mog Partizana više od 50 godina. Gospodo iz Skupštine mog Partizana kao i Upravni odbor Predsednik i direktor mog Partizana svi ste krivi što je moj PARTIZAN zadnjih godina totalno uništen a Vi bando jedna sedite u fotelje i baš vas briga. Ja sam ovo predvideo davno jer vi niste bili sposobni da nadjete nekog sponzora iako ste znali da ove godine prvi kod nas u ligi ide direktno u ligu ŠAMPIONA. UEFA to nagradjuje sa 20.000.000 €. Svi Marš iz mog Partizana. O rezultatima neću da pišem jer me sramota kako su nas ove godine svi rasturili. Nisam siguran da ćemo ići u Evropu. Samo se vi nesposobni sklonite iz Partizana.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija