• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

12.05.2023

12:20 >> 13:09

HIT! PARTIZAN IMA ŠTO NIKO NEMA! Madar proglašen za najboljeg u Evroligi, pa dobio BATINE! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

HIT! PARTIZAN IMA ŠTO NIKO NEMA! Madar proglašen za najboljeg u Evroligi, pa dobio BATINE! (VIDEO)

Podeli vest

Izraelac Jam Madar (22) proglašen je za najboljeg mladog igrača Evrolige!

Nakon Novice Veličkovića (2008/09) i Bogdana Bogdanovića (2013/14), Madar je treći igrač KK Partizan koji je proglašen za "Zvezdu u usponu" Evrolige. 

Reprezentativac Izraela izabran je od strane trenera svih 18 evroligaških timova.

 

 

Jam Madar je tek četvrti igrač u istoriji najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja koji je u svojoj debitantskoj sezoni osvojio "Rising Star" priznanje. Pre Madara, to je pošlo za rukom Rudiju Fernandezu (2006/07), Danilu Galinariju (2007/08) i Gogi Bitadzeu (2018/19). 

Madar je prosečno beležio 5,8 poena po utakmici, uz čak deset mečeva na kojim je postigao dvocifreni broj poena. Tokom sezone, plejmejker crno-belih je zabeležio ukupno 60 asistencija i 23 ukradene lopte.

Košarkaši Partizana adekvatno su čestitali Madaru na priznanju. Od kluba je dobio tortu sa brojem 41 koji nosi na dresu, a saigrači su mu od srca čestitali. Ono što je pozitivno je da se na snimku koji je objavio KK Partizan vidi i da je sjajna atmosfera među igračima uprkos porazu pd Reala u top osam fazi Evrolige.

Madar je u Partizan stigao u avgustu 2021, a kako je tada objasnio, došao je da bi učio od trenera Željka Obradovića, što mu očigledno dobro ide.

Foto: Starsportphoto

Sjajna saradnja: Obradović i Madar

- Glavni razlog zašto sam došao ovde je da učim od trenera Obradovića. Tek kasnije sam shvatio šta je Partizan, kao i kakav je grad Beograd, navijači, organizacija u koju sam došao. Ali, naravno, trener je nešto drugačije. Želim da upijam znanje i učim što više od Željka, postanem bolji igrač. Cilj mi je da napravim dobru karijeru, ali i da ekipa dobije što više utakmica - pričao je šampion Evrope sa Izraelom u konkurenciji do 20 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
markos

pre 1 godinu

Sada se zna Partizanov put do F4 iduce sezone, sve je jasno kao na dlanu!Zeljko je uvek u drugoj sezoni osvajao trofej,on ekipu formira u toku dve sezone , u prvoj vidi ko vredi od postojeceg rostera ,na startu druge vidi i zna sta mu treba za vrh! Bila bi grehota zaustaviti se na ovome! Ovo je istorijska sansa i to se sa Zeljkom mora iskoristiti. Sta, dakle, treba? Zadrzati ceo ovaj tim, i obavezno kupiti dva igraca jos, dve azdahe: jednog dzina na 5-ici(daj Boze da dovedemo Milutinova!) i jednog krilnog ubitacnog napadaca, trojkasa(vidim pred sobom sliku Hezonje i Muse, tako nesto ili jos bolje,ev.!)! Nista nam vise ne treba da budemo najbolji.Mozda,ako bi isli u sitna crevca i na sefte, ipak: ev.jos jednog beka ,ali bas efikasnog poentera,kvalteta Pantera,ali pronicljivijeg od njega . Mislim da Partizan nije daleko od tima snova i za titulu. Sad je na potezu drzava i klub se malo pita, nazalost. Ali, klub valjda treba da sada izvrsi pritisak i na drzavu i na EL i da se to ostvari. Ostalo sve imamo! I publiku kao krunski prikaz Evrolige kakva treba biti, i najveceg trenera sveta izvan NBA i lepotu igre koja privlaci i fascinira poklonike kosarke. Iduca sezona ce biti KONACNO i godina finansijskog istoriskog iskoraka EL u FINANSIJSKOM smislu jer prenose preuzima i ESPN, tu su velike pare! Igranje u EL ce biti ozbiljno profitabilno, a ne kao do sada. Zato se i nasoj drzavi isplati investirati u nasa dva velikana. Kao grobalero, nikad necu da zaboravim i komsinicu, nju mi trebamo, moramo biti gospoda, dzentlmeni kao i uvek!. Valjda je i najvecem jasno da se time oba kluba definitivno dizu u evropski vrh, finansijski se oporavljaju skroz i ,sto je mnogo bitno, izmiruju sve obaveze prema drzavi, mslm na poreze. Zapravo, pitanje je ILI TAKO ili BANKROTI, unistenje ne samo KKP ,vec izvesno i CZ, jer i njoj bi visila EL sigurno ako ne bude pravo usmerenja!Klubovi sada nisu samo duznici drzavi kako se obicno spinuje, oni su sada i njeni partneri,zato se mora nastaviti sa dodatnim ulaganjima u oba kluba kao u svaki smisleni poslovni i to dobar projekat!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07