• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.05.2023

18:40 >> 21:29

PARTIZAN NASTAVLJA POTERU! Crno-beli SRUŠILI Radnički! Menig i Rikardo RASPALILI Humsku! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN NASTAVLJA POTERU! Crno-beli SRUŠILI Radnički! Menig i Rikardo RASPALILI Humsku! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su kragujevački Radnički sa 2:1 (1:1) u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Još uvek će Partizanu biti potrebno čudo da stigne Čukarički i TSC budući da ima četiri boda manjka u odnosu na glavne rivale u borbi za drugo mesto, ali je prvi preduslov ispunjen. Izabranici Igora Duljaja uspeli su da upišu i treći vezani trijumf u Superligi Srbije pošto su sa 2:1 savladali kragujevački Radnički u petom kolu plej-ofa. 

Obeležio je duel u Humskoj povratak "Grobara" na tribine koji su u solidnom broju popunili južni deo stadiona. Dalo je to krila crno-belima koji su bili nešto konkretniji na startu meča, ali je Radnički uspešno odolevao. Istini za volju, nije Partizan bio previše opasan iako je imao terensku inicijativu. 

Foto: Starsportphoto

Delovalo je da će mreže mirovati u prvom poluvremenu, ali je usledio blickrig sa obe strane. Partizan je pravo niotkuda poveo golom Kvinsija Meniga koji se sjajno snašao u kaznom rivalu gostiju u 41. minutu, a samo 100ak sekundi kasnije na 1:1 poravnao je Luka Milunović posle centaršuta Stefana Čolovića.

Nije imao Igor Duljaj mnogo razloga za zadovoljstvo, ali je uspeo da motiviše svoju ekipu tokom odmora budući da je Partizan zaigrao daleko angažovanije na startu drugog dela igre. Crno-beli su pretili iz svih oružja, a do novog vođstva stigli su posle prekida. Danilo Pantić je pronašao Rikarda Gomeša u kaznenom prostoru, a golgeter Partizana izuzetno je reagovao i matirao Stojana Lekovića. 

Nastavili su crno-beli da pritiskaju Radnički kako bi rešili pitanje pobednika, u 66. minutu Fuseni Dijabate pobegao je odbrani Radničkog, uspeo da matira Lekovića, ali je njegov pogodak poništen nakon intervencije VAR sobe. 

Uzvratio je istom merom na drugoj strani Zorić nakon kontre koju je povukao Evandro što je nateralo crno-bele na nešto oprezniji pristup do kraja meča. Uspeli su izabranici Igora Duljaja da odole povremenim naletima gostiju u Humskoj i tako dođu do veoma važna tri boda koja ih vraćaju u trku  za drugo mesto. 

Foto: Starsportphoto

Partizan uoči dva poslednja kola ima 67 bodova, četiri manje od TSC-a i Čukaričkog. U narednom kolu crno-beli gostuju Vojvodini, Čukarički ide na noge Voždovcu, a gosti TSC-u u Bačkoj Topoli biće Novi Pazar. Preostali plej-of par čine Randički i Crvena zvezda, taj meč biće igran u Kragujevcu 21. maja. 

PARTIZAN - RADNIČKI 1923  2:1 (1:1)

Strelci: Menig 41, Rikardo 56 - Milunović 44
Stadion Partizana, Beograd  Sudija: Tomić Pavle

Partizan: Popović - Filipović, Saničanin, Vujačić, Urošević - Kolorado, Pantić - Jović, Natho, Menig - Gomeš

Radnički: Leković - Miličić, Pecelj, Ivanović, Mitrović - Srnić, Krajišnik - Milunović, Čolović, Đurić - Vidosavljević

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Igraće se još tri minuta u Humskoj! 

83. minut - Igra se pred golom Radničkog, Partizan se vodi logikom "napad je najbolja odbrana" budući da žestoko pritiskaju goste - 1:1!

78. minut - Mnogo prekida u finišu meča u Humskoj. Partizan je zadovoljan trenutnim rezultatom, dok Radnički ne uspeva da zapreti Aleksandru Popoviću. 

73. minut - Značajno je opao ritam utakmice...

67. minut - Poništen gol Fusenija Dijabate zbog ofsajda, čekala se reakcija iz VAR sobe i stigla je potrvrda odluke koju je doneo glavni arbitar Pavle Tomić. 

65. minut - Prekid u Humskoj nakon što je Evandro dobio nezgodan udarac u nos nakon sudara sa Vujačićem, ali biće sve u redu sa Brazilcem. 

62. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je sada Radnički da poravna rezultat još jednom, Zorić je kao brzi voz uleteo u kazneni prostor, ali mu je Evandro dodao loptu previše iskosa zbog čega je Popović dobro reagovao.  

60. minut - Imao je Partizan solidnu priliku nakon vodećeg gola, ali je loše reženje izabrao Nemanja Jović. 

56. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Pravo niotkuda Partizan dolazi do vođstva, sjajno je Danilo Pantić ubacio loptu posle prekida, najviši u skoku bio je Rikardo Gomeš i doneo prednost crno-belima - 2:1!

55. minut - Mnogo prekida na startu drugog poluvremena... Nema aktivne igre, ali je Radnički nešto opasniji. 

Foto: Starsportphoto

50. minut - Ozbiljna prilika za Radnički preko Milutina Vidosavljevića! Napadač Kragujevčana sam je pronašao prostor pored Saničanina, sjajno gađao, ali je još bolje reagovao Aleksandar Popović - 1:1!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! 

44. minut - GOOOOOOOOOL! Uzvraća Radnički ekspresno preko Luke Milunovića, ostao je bivši napadač Crvene zvezde sam na drugoj stativi nakon centaršuta Čolovića i lagano matirao Popovića - 1:1!

41. minut - GOOOOOOOOOL! Pravo niotkuda bomba Kvinsija Meniga... Spektakularan pogodak holandskog napadača koji je promešao odbranu Radničkog i pogodio dalji ugao Lekovićevog gola - 1:0!

38. minut - Šansa za Partizan preko Kolorada, šutirao je Kolumbijac sa distance, ali je lopta pogodila Mitrovića! 

33. minut - Nema mnogo razloga za zadovoljstvo Igor Duljaj budući da se Partizan ozbiljno muči na sredini terena...

29. minut - Još jednom Partizan preuzima inicijativu, sada je Rikardo Gomeš bio u dobroj situaciji, dobro odgovara Leković i raščišćava opasnost pred svojim golom, ostaje 0:0!

25. minut - Pokušao je Radnički sada da zapreti iz kontre, ali je na mestu bio Siniša Saničanin. Svemu je prethodila solo akcija Nemanje Jovića.

Foto: Starsportphoto©

21. minut - Ponovo zatišje u Humskoj... Vodi se velika borba na sredini terena, ali bez ikakvog konkretnog učinka - 0:0.

16. minut - Čini se da je Partizan preuzeo inicijativu i sada se sve više igra pred golom koji čuva Leković. Ipak, Radnički se, za sada, dobro brani. 

11. minut - Prva opasnost pred golom Radničkog, Natho je pokušao da proigra Rikarda, ali nije napadač Partizana uspeo da se snađe na ivici kaznenog prostora! 

9. minut - Ima Partizan nešto veći posed u dosadašnjem delu utakmice, ipak, Radnički deluje konkretnije i opasnije. 

4. minut - Serija grešaka na sredini terena, zapretili su i jedni i drugi na startu meča, ali nema opasnosti za Popovića i Lekovića... 

1. minut - Utakmica počinje, sa centra kreću fudbaleri Radničkog! 

18:40 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i kragujevačkog Radničkog. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija