• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

19.05.2023

10:43

NANELI JE SPASILAC PARTIZANOVE SEZONE! Pogledajte sve koševe kojima je sprečio PORAZE! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

NANELI JE SPASILAC PARTIZANOVE SEZONE! Pogledajte sve koševe kojima je sprečio PORAZE! (VIDEO)

Podeli vest

Džejms Naneli spasao je sezonu Partizanu trojkom protiv Studentskog centra, "grobari" mu se klanjaju, a sinoćnji meč nije jedini u kojem je iskusni Amerikanac doneo slavlje u finišu!

Namučili su se izabranici Željka Obradovića da pobede podgorički tim u drugom meču četvrtfinala ABA lige (81:79). Delovali su umorno i rovito, ali je Naneli sedam sekundi pre kraja pogodio trojku i produžio svom timu sezonu.

Serija je vraćena u Beograd i SC čeka pakao u ponedeljak u beogradskoj Areni (20.00) zahvaljujući jednom od omiljenih Željkovih igrača.

Foto: Starsportphoto

Veruje Amerikancu: Željko i Naneli

Međutim, nije to jedini put da je Naneli zablistao kada je najpotrebnije. Osim što je sprečavao šokantne poraze, blistao je i protiv jačih timova. 

Sve je počelo u decembru prošle godine kada su crno-beli bili u kanalu, a navijači prestali da veruju u top osam. Bio je klub iz Humske u seriji od pet poraza u Evroligi, a na gostovanje je došao i dalje aktuelni šampion Evrope Efes.

Na nešto više od 15 sekundi do kraja pogodio je trojku, ispostavilo se za pobedu (82:79), i "srušio" Arenu. Ispostavilo se da je to bila pobeda koja je preokrenula sezonu u kojoj su crno-beli bili nadomak fajnal-fora Evrolige.

Pre dva i po meseca, u regularnom delu ABA lige, splitska publika slavila je pobedu protiv Partizana, ali prerano. Nacrtao je Željko Obradović akciju za Nanelija, koji je pogodio trojku sekund i po do kraja za bitnu pobedu (96:95) za prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u potencijalnom finalu ABA sa Crvenom zvezdom.

Igrač za velika dela često je bio i osporavan tokom sezone, ali njegovo samopouzdanje ga, kada se podvuče crta, nije izdalo. U izjavi za Partizan TV rekao je, uz po koju psovku, da ga ne dotiču kritike.

- Je*e mi se šta pričaju o meni i šta misle. Ja znam ko sam i šta mogu da uradim na terenu - rekao je Naneli.

Foto: printscreen

Bez dlake na jeziku: Džejms Naneli

Očigledno zna i Željko, pa je tako Naneli zablistao i u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige. U Arenu je došao Panatinaikos, koji je već ispao iz borbe za top osam, a crno-belima je pobeda značila zbog što boljeg plasmana.

Posle velike drame, Naneli je opet bio čovek odluke na 30 sekundi do kraja i omogućio navijačima da u dobroj atmosferi isprate ekipu u plej-of (83:81).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija