• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

17:30 >> 20:03

KRAJ: Partizan poražen u Sloveniji!

Starsportphoto/abaliga.com

Partizan

KRAJ: Partizan poražen u Sloveniji!

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su u drugom meču polufinalne serije ABA lige u Sloveniji.

Preživeo je Partizan seriju sa Studentskim centrom iako je klub iz Podgorice bio na pragu velikog iznenađenja i eliminacije crno-belih. Četa Željka Obradovića izborila se sa Crnogorcima, a onda u prvom meču polufinala ABA lige deklasirali Cedevita Olimpiju u Beogradu pa će večeras u "Stožicama" imati prvu meč loptu za plasman u veliko finale. 

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN  95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:26)

Dvorana Stožice, Ljubljana    Sudije: Miloš Koljenšić, Luka Kardum, Denis Hadžić

Cedevita Olimpija: Rebec, Ferel, Radović, Jeremić, Alibegović, Murić, Mulalić, Kosi, Matković, Gnjidić, Omić, Dragić

Partizan: Ledej, Drezgić, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - KRAJ! 

39. minut - DRAGIĆ! Stavlja slovenački reprezentativac tačku na meč u Stožicama! Cedevita Olimpija sada ima 11 poena prednosti, a do kraja utakmice ostalo je nešto više od jednog minuta - 92:81!

38. minut - Krade loptu Jam Madar i vraća Partizan na jednocifren minus, na drugoj strani pogađa Jogi Ferel - 89:81!

37. minut - MADAAAAAR! Evo je nada za Partizan, pogađa za tri poena izraelski reprezentativac - 87:74!

Foto: Starsportphoto/abaliga.com

36. minut - Serija promašaja na obe strane...

34. minut - Trojka za Dante Egzuma, ali na drugoj strani laki poeni za Karla Matkovića - 84:69!

33. minut - NESPORTSKA! Isekao je Lesor kontranapad Cedevita Olimpije, sudijska trojka je pregledala snimak i odlučila da je to bio nesportski faul. Mulalić pogađa dva penala i posed ostaje za Cedevita Olimpiju - 80:66!

33. minut - Polovičan učinak Egzuma sa linije penala, na drugoj strani izmišlja poene Rebec i donosi plus 14 Cedevita Olimpiji. Vraća to Joanis Papapetru - 78:66!

32. minut - Dobra odbrana Partizana, ali je sve to "razbio" dalekom trojkom Matec Rebec... Cedevita Olimpija čuva prednost na startu poslednje četvrtine - 76:63!

31. minut - LESOOOOOOOR! Iz trećeg pokušaja pogađa Lesor pod košem i to pod faulom Matkovića pa koristi i dodatno slobodno bacanje - 73:63!

Treća četvrtina:

30. minut - Raspad sistema... Partizan je potponuo u finišu treće četvrtine, koriste to domaći i preko Mulalića i Rebeca odlaze na 13 poena prednosti - 73:60!

29. minut - Ne uspeva Partizan da zaštiti obruč od ofanzivnog skoka Cedevita Olimpije, sada to koristi Amar Alibegović i vraća loptu u koš nakon promašaja Marka Jeremića - 65:56! Odmah tajm-aut Željka Obradovića

Foto: Starsportphoto

28. minut - Poentira Rok Radović posle prodora, nešto agresivnija igra obe ekipe u finišu trećeg perioda - 61:56!

27. minut - Novi ofanzivni skok za Alena Omića koji je uspeo da iznudi faul Dante Egzuma i pogodi jedno od dva bacanja, na drugoj strani trojka za Džejmsa Nanelija - 59:56!

26. minut - Lagani poeni za Matijasa Lesora posle prodora. Na drugoj strani faul u napadu za Alena Omića - 58:53!

25. minut - Nova trojka za Cedevita Olimpiju, sada pogađa Edo Murić i vraća osetniju prednost - 58:51!

24. minut - Tehnička greška za Zorana Dragića, evo je šansa da se Partizan potpuno vrati u meč - 53:50!

23. minut - Prekida seriju Partizana Zoran Dragić koji pogađa posle prodora preko Zeka Ledeja - 53:46!

22. minut - Dobar početak drugog poluvremena za crno-bele i serija 5:0 preko Jama Madara - 51:46!

Foto: Starsportphoto

21. minut - MADAAAAAAR! Cepa mrežicu Izraelac iz nemoguće pozicije i pogađa na isteku napada, na drugoj strani dobra odbrana Partizana - 51:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Velika greška Matijasa Lesora u finišu poluvremena... Karlo Matković uspeo je da pokupi ofanzivan skok i pogodi, a sve pod faulom francuskog centra! Prednost domaćeg sastava značajno se uvećala u drugoj četvrtini - 51:41!

20. minut - Tehnička za Uroša Trifunovića nakon što je u borbi za loptu faulirao Jogija Ferela... Burno je reagovao reprezentativac Srbije i tako zaradio četvrtu ličnu grešku. Sa druge strane, Amerikanac pogađa tri slobodna bacanja - 48:41!

19. minut - Prekida seriju Cedevita Olimpije Dante Egzum poenima sa niskog posta, ali trojku na drugoj strani pogađa Jogi Ferel - 45:40!

18. minut - Razigrali su se Ljubljanačni u finišu poluvremena, pogađa Alen Omić, potom silovito zakucavanje Amara Alibegovića preko Ledeja - 42:38!

17. minut - Seriju grešaka i promašaja na obe strane prekida Matijas Lesor koji je iznudio dva slobodna bacanja nakon faula Eda Murića, Francuz je bio polovičan sa linije penala - 38:38.

16. minut - Nova greška Partizana, povukao je kontru Ferel i dobio faul Trifunovića. Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja, Cedevita Olimpija ponovo vodi - 38:37!

Foto: Starsportphoto©

15. minut - Loša reakcija Partizanove odbrane, Omić to kažnjava i pogađa uz faul Papapetrua, a pogom koristi i dodatno slobodno bacanje - 36:37!

15. minut - Uzvraća na drugoj strani Egzum istom merom, Australijanac je promešao odbranu domaćih, Omić je "naseo" i napravio faul pa je bek Partizana pogađao sa linije penala oba puta - 33:37!

15. minut - Nadmudrio je Zoran Dragić Egzuma i naterao ga na faul pri šutu za tri poena, pogađa potom dva od tri bacanja plejmejker Cedevita Olimpije - 33:35!

14. minut - Dve dobre odbrane Partizana, kruniše to Kevin Panter i donosi vođstvo crno-belima na sredinom druge deonice - 31:35! Odmah tajm-autom reaguje Miro Alilović... 

13. minut - Uspeo je Alibegović da zaustavi Pantera u kontri, ali ispravlja to Dante Egzum poenima pored Marka Jeremića, sada je nerešeno u Stožicama - 31:31.

13. minut - Još jednom je Lesor "izmislio" poene, naterao je centar Partizana Rebeca da ga faulira, a potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Na drugoj strani dobra reakcija Francuza u odbrani - 31:29!

12. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija domaćeg sastava, sada za tri pogađa Karlo Matković - 31:28!

Foto: Starsportphoto

11. minut - Otvara Matijas Lesor svojim poenima drugu četvrtinu, morao je Francuz da završava napad budući da je vreme isticalo i uspeva da okrene Matkovića za lagane poene za obruču - 29:28!

Prva četvrtina:

10. minut - EGZUUUUUUUUUUM! Sa pola terena pogađa Australijanac iz redova Partizana i smanjuje prednost Cedevita Olimpije - 29:26!

10. minut - Izuzetna reakcija Radovića koji je primio ekstra pas i poentirao pored Lesora. Nije zadovoljan Željko Obradović i odmah reaguje tajm-autom ne 30ak sekundi pre kraja prve deonice - 27:23...

9. minut - Promašaj Joanisa Papapetrua na jednoj strani, u tranziciji treću trojku pogađa Marko Jeremić! Izuzetan šuterski učinak obe ekipe 5/9 imaju domaći, a 5/10 gosti iz Beograda - 25:23!

8. minut - Siguran je sa linije penala bio Matijas Lesor koji seče seriju domaćih 6:0, ali potom greška u odbrani crno-belih koju kažnjava Jogi Ferel i pogađa novu trojku za Cedevita Olimpiju - 22:23!

7. minut - Bolje su izašli Ljubljačani iz tajm-auta i vezali dve trojke, precizni su bili Marko Jeremić i Zoran Dragić, ali jednu uspeva da vrati Džejms Naneli - 19:21!

6. minut - Ide još jedna trojka crno-belih iz tranzicije, pogađa ponovo Džejms Naneli - 13:18! Idemo na prvi televizijski tajm-aut na večerašnjoj utakmici...

6. minut - PANTEEER! Gasi kapiten Partizana nalet domaćeg sastava u Stožicama i vraća rezultatsku klackalicu na stranu crno-belih - 13:15!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Nova dobra odbrana Cedevita Olimpije i laki poeni za Zorana Dragića u kontri, potom greška Partizana, kažnjava to Edo Murić i Ljubljanači vode - 13:12!

4. minut - Pronašao je Jogi Ferel napadački ritam, vezuje sada Amerikanac četiri poena i smanjuje razliku u Stožicama nakon uvodnog naleta Partizana - 9:12

3. minut - Još jedna trojka za crno-bele, pogađa Džejms Naneli iz uručenja, raste prednost Partizana na startu meča. Usledila je dobra odbrana, a potom i poeni za Kevina Pantera uz faul - 5:12!

3. minut - Raspoložen je Smailagić za igru! Pogađa centar Partizana sada za tri poena, prethodno je precizan bio Marko Jeremić - 5:6.

2. minut - Promašaj Smailagića na jednoj strani, na drugoj je precizan Alen Smailagić. Ipak, nisu se dobro košarkaši Cedevita Olimpije vratili što koristi Smailagić i pogađa uz faul, a potom pogađa i dodatno slobodno bacanje - 2:3!

1. minut - Utakmica počinje, prvi napad na meču za Partizan pošto je Smailagić dobio podbacivanje protiv Omića! 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča polufinalne serije ABA lige između Cedevita Olimpije i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija