• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

17:20 >> 19:53

PARTIZAN NA ZVEZDU U FINALU! Crno-beli uništili "zmajčeke" u Areni! NISU IM DALI GRAM NADE! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN NA ZVEZDU U FINALU! Crno-beli uništili "zmajčeke" u Areni! NISU IM DALI GRAM NADE! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige Cedevita Olimpiju 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18)

Partizan je u prvom meču odigranom 28. maja u Beogradu pobedio 85:70, a Cedevita Olimpija je u drugom meču dva dana kasnije u Ljubljani slavila sa 95:83.

Crno-beli će u finalu plej-ofa igrati protiv Crvene zvezde.

PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18)

Beogradska arena. Sudije: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Denis Hadžić

PARTIZAN: Ledej, Drezgić, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Trifunović, Anđušić, Madar. 

CEDEVITA OLIMPIJA: Rebec, Ferel, Radović, Jeremić, Alibegović, Murić, Mulalić, Kosi, Matković, Gnjidić, Omić, Dragić.

ABA liga je ranije saopštila da će mečevi finalne serije biti odigrani od 12. do 22. juna.

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Kraj meča Partizan - Cedevita Olimpija 90:71. Crno-beli su zasluženo u finalu ABA lige gde ih čeka Crvena zvezda.

37. minut - U Areni je sve rešeno. Partizan je deklasirao rivala iz Ljubljane. Čeka se samo zvuk sirene za kraj meča. 

36. minut - Ništa sada ne polazi za rukom Slovencima, predali su se košarkaši Cedevita Olimpije.

35. minut - Četvrta lična greška za Alibegovića. Danilo Anđušić cepa mrežicu 83:58. Novi poen za Anđušića 85:58.

34. minut - Lesor za najveću razliku Partizana 76:58. 

33. minut - Anđušić još jedna za triiiii 74:58.

Foto: Starsportphoto

32. minut - Smailagić pogađa novu trojku i dodatno pali atmoferu u Areni 71:57.

31. minut - Alibegović pogađa, a onda Egzum baaaaam trojka. 

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Rebec sad na liniji penala. Jedanput je bio precizan 63:51. Sada serija faulova i slobodnih bacanja. Egzum je na crti... 65:51. Kraj treće četvrtine.

29. minut - Lesor pogađa sa penala posle faula Alibegovića 62:48. Poeni za goste, pa faul Omića na Egzumu. Pogodio prvo, promašio drugo, napad za goste

Foto: Starsportphoto

28. minut - Jeremić pokušava za tri, promašuje, ali faul, imaće tri slobodna bacanja. Sva tri je pogodio 60:46. Crno-beli promašuju, Alibegović pogađa 60:48.

27. minut - Posle poena Ledeja, Zoran Dragić pogađa za tri 56:43. Faul sad na Lesoru koji je polovićan sa bacanja 57:43.

26. minut - Flouter Madara, novi poeni crno-belih 52:36. Faul na Ferelu, koji pogađa jedno od dva bacanja. Naneli za dva. Rutinski, u njegovom stilu.

Foto: Starsportphoto

25. minut - Ledej pogađa pod faulom, pa onda odlična odbrana kapitena Pantera, koji dodaje do Nanelija. Usledilo je zakucavanje 50:34. Omić pogaša sa poludistance 50:36.

24. minut - Gosti u napadu, Ferel iz teške pozicije promašuje za tri, a onda faulk u napadu Ledeja, odlično se postavio Dragić. 

23. minut - Novi promašaj crno-belih, ali na drugoj strani Ferela. Faul pravi Jeremić, pa Naneli pogađa. Onda Naneli preseca loptu i daje četvrti poen u nizu - 45:34.

Foto: Starsportphoto

22. minut - Nastavlja se serija promašaja u Areni. I Naneli je na spisku. Fauliran Murić. Pogađa oba puta sa penala 41:34. 

21. minut - Gosti otvaraju drugo poluvreme napadom. Ferel poentira 41:32. Promašuju crno-beli, ali Madar odličan u defanzivi. Ledej iz teške pozicije promašuje, kao i Jeremić pokušaj za tri. 

DRUGA ČETVRTINA:

 

 

20. minut - Ledej u napadu komplikuje, ali lopta ostaje u posedu crno-belih. Faul na naneliju koji pogađa sa linije penala - 38:30. Sjajna blokada Lesora Rebecu, a onda Panteeeeeer za tri - 41:30. Jeremić promašuje za tri... Kraj poluvremena...

Foto: Starsportphoto

19. minut - Greše gosti u napadu, poeni za crno-bele. Faul Lesora na Matkoviću, koji pogađa prvo, a promašuje drugo slobodno bacanje - 36:30. 

18. minut - Naneli ne pogađa za tri, ne pogađaju ni Slovenci, a Smailagić pravi faul u napadu.

17. minut - Greše Slovenci, dobra odbrana Partizana, Panter do Ledeja koji zakucava 34:29. Smailagić radi odličan posao u odbrani, Omić gubi loptu

Foto: Starsportphoto

16. minut - Tehnička se piše Cedevita Olimpiji, Panter pogađa jedan od dva, pa Madar daje još dva poena - 32:29.

15. minut - Panter greši posle tajm-auta, Ferel promašuje težak šut. Egzum nije uspeo da pogodi, pa trojka Mulalića za Slovence egal - 29:29

14. minut - Bitna trojka Egzuma za ekipu Željka Obradovića, a Rebec ovog puta promašuje za tri. Radović pogađa - 29:26.

Foto: Starsportphoto

13. minut - Vraća se Olimpija posle furioznog starta domaćih. Odličan potez Alibegovića i poen pod faulom - 26:24. 

12. minut - Trojka Rebeca koji ume da pogodi sa distance. Pokazao je to još jedanput - 26:19. Novi poeni za Rebeca posle greške Partizana u napadu.

11. minut - Prvi napad u drugoj deonici ne koristi Cedevita Olimpija, a sledeći napad Panter rešava poenom - 26:16.

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Ledej se nekako snalazi, ali ne pogađa. Matković pogađa trojku, a Egzum u poslednjim trenucima sa pola terena promašuje. Kraj prve četvrtine 24:16.

9. minut - Lepa završnica Zeka Ledeja koji poentira, a onda Matković ponovo brutalno zakucava. Dobro izgrađen napad Partizana završava trojkom Trifunović 24:14. Nema poena na drugoj strani.

8. minut - Naneli do Egzuma koji promašuje. Dragić ide ka košu po čeonoj liniji, a Naneli pravi faul. Dragić promašuje za tri. Napad za domaće.

Foto: Starsportphoto

7. minut - Pogrešio je Panter, a i ostali košarkaši Partizana su bili statični. Faul Lesora. Odličan pas Dragića za Matkovića koji zakucava ispred Lesora 19:12.

6. minut - Ferel do Jeremića, a ovaj do Dragića i tri poena. Promašuje Madar, ali napad i dalje za Partizan. Naneli poentira - 19:8.

Foto: Starsportphoto

5. minut - Ledej postiže nove poene za crno-bele, a onda Dragić pogađa trojku za goste 16:5.

4. minut - Cedevita Olimpija ne može da se sastavi na parketu - 14:2. Madar se upisuje. Furiozna je ekipa Željka Obradovića u prvim minutima utakmice.

3. minut - Ledej i Madar poentiraju i podižu razliku na 12:2. 

Foto: Starsportphoto

 

2. minut - Nova trojka Smailagića, koji već na svom kontu ima osam poena 8:2. Odličan start crno-belih.

1. minut - Samilagić je pogodio prvu trojku na meču. Greše Ljubljančani, pa Smailagić postiže nove poene 5:0. Smanjuje Omić.

 

 

 

 

UŽIVO

 

18:50 - Veliku podršku crno-beli će imati od golgetera "orlova" i engleskog Fulama Aleksandra Mitrovića, a u publici je viđena i Teodora Džeghverović. Arena je odlično popunjena, ponovo se očekuje odlična atmosfera. Na tribinama je oko 15.000 navijača.

Foto: Starsportphoto

18.00 - Dobrodošli na blog uživo meča Partizan - Cedevita Olimpija na portalu Informer.rs. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija