• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2023

13:51

OGLASILI SE CRNO-BELI! Partizan PRISTAO, ali ima JEDAN USLOV za ABA ligu!

Starsportphoto

Partizan

OGLASILI SE CRNO-BELI! Partizan PRISTAO, ali ima JEDAN USLOV za ABA ligu!

Podeli vest

Klub iz Humske prihvatio 13. jun kao termin početka finalne serije protiv Crvene zvezde i obavestio navijače da će za taj meč važiti ulaznice koje su kupljene za 12. jun.

Posle mnogo peripetija, u Partizanu su odlučili da se pomire sa odlukom čelnika ABA lige. Međutim, crno-beli imaju jedan uslov, a to je da se eventualna peta utakmica, odnosno "majstorica", pomeri sa 23. na 22. jun, zbog zauzetosti Beogradske arene. 

"Partizan je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finala. Iako klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata neko nešto epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duga i principa da se bude protiv ovakvog scenarija. Nakon odluke, koju je na osnovu ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige doneo sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija će, umesto 12. juna, početi dan kasnije, od 20.00 časova u Beogradskoj areni. Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi duel protiv Crvene zvezde važiće i za novi termin", poručili su iz Humske.

Foto: Starsportphoto

Biće žestoka borba u finalu ABA lige

Drugi okršaj večitih rivala planiran je za 15. jun, a treći dva dana kasnije. Međutim, "parnom valjku" problem predstavlja eventualni peti meč, u kojem bi on bio domaćin 23. juna.

"Partizan se ovim putem obraća ABA ligi kako bi se datum odigravanja "majstorice" pomeri dan ranije. Klub je danas dobio službeni dopis od Beogradske arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta. U slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samu ligu da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-beloj Areni" dodali su crno-beli.

Na kraju, Partizan je još jednom apelovao na svoje navijače da se suzdrže od bilo kakvog vređanja rivala, ali i da ne dozvole da ih bilo ko isprovocira.

"Istorija, kao učiteljica života nam kaže da, u ne tako dalekoj prošlosti, nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi za finale ABA lige. Partizan nikada takve ustupke nije tražio, niti smatra da ih iko zaslužuje. Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina finalnih mečeva, klub poziva navijače da u prve dve utakmice napune Arenu i sportski i punog srca emituju isključivo ljubav prema crno-belima. Ne bi bio prvi put da neko pokuša da isprovocira naše navijače, kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja hale ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne. Apelujemo na "grobare" da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana", zaključili su iz Humske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija