• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2023

09:00

PARTIZAN OSVAJA ABA LIGU! Sudeći po OVOME trofej ide u Humsku

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN OSVAJA ABA LIGU! Sudeći po OVOME trofej ide u Humsku

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras igraju drugi meč finala plej-ofa ABA lige, ali nažalost "delija" sve ide u korist kluba iz Humske!

Ako je verovati tradiciji, košarkaši Partizana osvojiće ABA ligu! Ekipa slavnog trenera Željka Obradovića večeras u drugom meču plej-ofa finala dočekuje Crvenu zvezdu (20.00, Arena 1 premijum) i ima priliku da uveća prednost u seriji na 2:0.


Međutim, ako je suditi po istoriji, već sada su crno-beli u sjajnoj poziciji da osvoje trofej regionalnog takmičenja posle čak deset godina pauze.

U toku je trenutno 21. sezona ABA lige, osam puta se pobednik odlučio u plej-ofu i svih osam puta pobedio je tim koji je dobio prvu utakmicu.


Nema opuštanja


Zanimljivo je i da je samo jednom to bio Partizan, 2007. godine, u prvom plej-ofu koji se igrao na dve dobijene utakmice.

Šest puta je Crvena zvezda slavila i jednom Budućnost. To znači da je pet od šest titula Partizan osvojio kada se finale igralo na jedan dobijeni meč.

Foto: Starsportphoto

Žestoka borba: Košarkaši Partizana i Crvene zvezde


Željkovi momci imaju šansu da urade mnogo toga što nisu njihovi prethodnici, ali je za bilo kakvo slavlje i otpisivanje Zvezde rano.

Toga je svestan i sjajni Zek Ledej, koji je preksinoć protiv kluba s Malog Kalemegdana proveo na terenu skoro 36 minuta, mnogo više nego bilo ko drugi, i postigao 24 poena.

ABA LIGA FINALA
 

2006/7 Partizan - FMP 2:0

2014/15 Zvezda - Cedevita 3:1

2015/16 Zvezda - Mega 3:0

2016/17 Zvezda - Cedevita 3:0

2017/18 Budućnost - Zvezda 3:1

2018/19 Zvezda - Budućnost 3:2

2020/21 Zvezda - Budućnost 3:2

2021/22 Zvezda - Partizan 3:2


*U obzir su uzeta finala u formatu plej-ofa


- Svaka utakmica je ključna, nije ova večeras manje ili više bitna od one prve. Ono što svi treba da znaju jeste da je Crvena zvezda odlična ekipa, izvanredna. Čitave sezone igraju dobru košarku. Ja samo pokušavam uvek da igram najbolje što mogu kako bih pomogao timu. Samo me pobede zanimaju - jasan je Amerikanac.

Ponoviti drugo poluvreme


Zvezdin košarkaš Ognjen Dobrić ne očajava uprkos porazu. On smatra da je njegov tim pokazao da može da se nosi s Partizanom i na gostujućem terenu, te da su kasno počeli da tope prednost.


- Imamo drugu utakmicu, imamo za šta da se uhvatimo. Pokazali smo da možemo da igramo na njihovom terenu. Nakon poraza, trener Duško Ivanović rekao nam je da igramo kao u drugom poluvremenu. Mi moramo da budemo dobri u oba pravca, da igramo s više energije, zato što Partizan igra tako i moramo da ispratimo taj način igre i da budemo mirni u tim odlučujućim trenucima - dodao je Dobrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

ZVEZDA VEČERAS PRAVI BREJK I TO JE KRAJ ZA GROBARE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija