• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.06.2023

10:24 >> 10:26

RIKARDO IDE IZ PARTIZANA: Arapi nude milione za napadača crno-belih

Starsportphoto

Partizan

RIKARDO IDE IZ PARTIZANA: Arapi nude milione za napadača crno-belih

Podeli vest

Golgeter Rikardo Gomeš napušta Partizan! On će otići iz Humske u klub iz jedne od zemalja sa istoka koje ulažu milijarde evra u fudbal, saznaje Informer.

Finansijska kriza u Partizanu prouzrokovala je rasprodaju tima kao na pijaci, a prvi su u izlogu oni za koje najviše može da se zaradi. Prema saznanjima Informera, napadač Rikardo Gomeš (31) na izlaznim je vratima iz Humske.

Igrač je ove sezone u svim takmičenjima na 48 utakmica dao 28 golova uz sedam asistencija. Takvim partijama privukao je pažnju nekoliko klubova, a i Partizan i on su najviše za opciju koja će im doneti najveću zaradu. Prema rečima našeg izvora, postoji klub iz jedne od zemalja sa istoka, koji je spreman da plati višemilionsko obeštećenje crno-belima i da dobre uslove Rikardu. Cena igrača sa Zelenortskih ostrva na "Transfermarktu" iznosi pet miliona evra, mada je jasno da toliko neće niko platiti za njega.

Foto: Starsportphoto

- Partizan nema para i prihvatiće svaku unosniju ponudu koju dobije, za bilo kog igrača. Tako se i Rikardo našao na transfer listi. On ima ugovor jo godinu dana, male su šanse da bi pristao da produži i ovo je rukovodstvu maltene poslednja šansa da zaradi na njemu. Problem je u visini obeštećenja. Taj klub je spreman da plati oko milion i po evra do dva maksimalno, a Partizan bi da izvuče tri, četiri miliona evra - objašnjava naš izvor.

Rikardo nema problem da ide. Vidi priliku da potpiše još jedan unosan ugovor. Transfer bi trebalo da bude realizovan u narednih nekoliko dana, a Partizan će verovatno morati malo da spusti cenu.

- Partizan je u krizi, pare mu baš trebaju i pristaće i na manje. Možda neće baš na milion i po, ali za dva miliona evra će verovatno pustiti igrača. Problem je što nikog od kapitalaca ne mogu da prodaju, a novac moraju da nađu - zaključio je naš izvor.

Rikardo je u Partizan stigao u leto 2018. godine iz portugalskog Nacionala bez obeštećenja. Godinu dana kasnije, crno-beli su ga prodali Al Šarži iz Dubaija za 3,6 miliona evra. Pre dva leta Rikardo je opet stigao u Humsku. Za klub iz Humske ukupno je odigrao 151 utakmicu i dao 92 gola uz 19 asistencija. 

Tako je postao stranac sa ubedljivo najviše datih golova za neki klub iz Srbije. Na toj listi prestigao je nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde El Fardua, Bena, koji drži drugo mesto sa 83 pogotka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija