• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2023

17:14

CRNO-BELI PREDSTAVILI PRVO POJAČANJE: Kada je stigao poziv PARTIZANA nisam se dvoumio, želim TITULE u Humskoj (FOTO)

FK Partizan

Partizan

CRNO-BELI PREDSTAVILI PRVO POJAČANJE: Kada je stigao poziv PARTIZANA nisam se dvoumio, želim TITULE u Humskoj (FOTO)

Podeli vest

Bivši reprezentativac Srbije, Nikola Antić, prvo je pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

Bilo je jasno nakon sezone za zaborav u Humskoj da će Partizanu biti potreban ozbiljan restart tokom letnjeg prelaznog roka, a na prvo pojačanje nije se dugo čekalo. Crno-beli su već danas u klupskim prostorijama predstavili nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Srbije - Nikolu Antića. 

- Kada me je pozvao Ivica Kralj, više nisam razmišljao o drugim solucijama. Razgovarali smo fudbalski i za mene je povratak bio veliki izazov, jer mi je negde ostala želja da debitujem za prvi tim Partizana. Išao sam okolnim putem do cilja, sada sam vratio i jako sam srećan zbog toga - rekao je Antić. 

Momak rođen 1994. godine ponikao je u omladinskoj školi Partizana, a pored crno-belog dresa nosio je opremu Rada, Crvene zvezde, Jagodine, Šahtjor Soligorska i Himkija pre nego što se vratio u matični klub. 

– Bilo je mnogo talentovanih momaka u toj generaciji, ali i u selekcijama rođenim 1995. i 1996. godine, gdes u bili Danilo Pantić, Andrija Živković, Saša Lukić… Sa svima smo se znali, trenirali, igrali, trenirali su nas isti treneri, legende kluba i mnogo momaka je uspelo u fudbalu. Zato mi je drago što sam se vratio, jer pamtim mnogo lepih stvari iz tog perioda omladinske škole i jedva čekam da počnem da radim sa prvim timom - dodao je novopečeni fudbaler Partizana, a potom nastavio. 

Foto: FK Partizan

– Bio sam član mnogi klubova, dosta toga prošao u karijeri, sticao iskustvo, dosta i video. Sve je to veliko iskustvo, jer imate i dobre i loše strane fudbala, ali to naprosto mora da se prođe kako biste koračali pravim putem i odredili neke svoje prioritete. Predan rad i upornost su jako bitni, saradnja sa trenerima takođe, da shvatite da možete da naučite od svakoga, jer kao stariji uvidiš da je sve to koristilo i lakše je da se prilagodiš svakom radu i sistemu. 

Antić je sa crno-belima potpisao trogodišnji ugovor, a sportski direktor Ivica Kralj uručio mu je dres sa brojem 15. 

– Apsolutno, mnogo je talenata i nije lako doći do mesta pod suncem u takvoj konkurenciji. Sećam se, recimo, da sam skupljao lopte kada je Marko Lomić bio istaknuti prvotimac Partizana i obožavao sam da ga gledam. Ta konkurencija ne škodi, tera vas da radite. Nisam se tada izborio, ali sam našao neki svoj put i na kraju sam stigao tu gde sam i želeo, pa se nadam trofejima sa Partizanom.

Bivši omladinski reprezentativac Srbije bio je član generacije koja je 2013. godine u Litvaniji osvojila Evropsko prvenstvo. Antić je minutažu na levom beku delio sa Slobodanom Uroševićem, dojučerašnjim kapitenom Partizana kog će zameniti u Humskoj. 

– Da, zaista neverovatno, Čakiju želim mnogo sreće u daljem nastavku karijere, mnogo mi je drago da je pronašao inostrani angažman i ima mogućnost da potvrdi kvalitet koji je pokazao u Partizanu. Igrali smo zajedno u toj selekcviji koja je uzela evropsko zlato i to su svima nama prelepi momenti, uspomene za ceo život. To nam je svima bio podstrek za dalji nastavak karijere. 

Nakon veoma uspešne epizode u Šahtjoru iz Soligorska sa kojim je Antić osvojio tri titule usledila je kratka etapa u Rusiji. Srpski bek je nakon godinu dana napustio Soči. 

– Bio sam u kontaktu sa sportskim direktorom Partizana Ivicom Kraljem još od tog prelaznog roka, kada sam potpisao za Himki. Bilo je želje, priče, ali sam bio pod ugovorom. Nažalost, po povratku u Rusiju se dodatno zakomplikovalo, pa sam posle prvog sledećeg poziva Partizana izabrao da se vratim. Sve sam to ostavio iza sebe, gledam samo ispred sebe, sada sam u Humskoj, želim da osvajam titule - objasnio je Antić i potom dodao. 

– Srce je zaigralo od sreće, video sam doktora Seada Malićevića koga znam od detinjstva, još neke momke… Od ponedeljka smo počeli sa radom, uzeo sam broj 15, pošto je moj omiljeni broj pet kod Igora Vujačića i nema problema, Uzimam novi i probaću da ga proslavim u Partizanu.

Foto: FK Partizan

Za kraj, Antić je imao i poruku za Grobare. 

– Želim da, pre svega, dođu u što većem broju na tribine kada sezona počne, da nas prate i podržavaju. Oni su nam oduvek bili jako važni, naš “12. igrač”, ta podrška je krucijalna u zajedničkim uspesima našeg Partizana – zaključio je Nikola Antić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija