• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

11:47

PARTIZAN BI NA STAZE STARE SLAVE! Crno-beli promenili sponzora!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN BI NA STAZE STARE SLAVE! Crno-beli promenili sponzora!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana će u narednoj sezoni nositi opremu novog proizvođača opreme, sa kojim je klub u prošlosti već sarađivao.

Reč je o "Pumi" kojoj se crno-beli vraćaju posle dve decenije, pošto su prethodno njihov logo nosili na dresovima od 2000. do 2003. godine.

Predvođen Ljubišom Tumbakovićem, klub je postao prvak države, u sezoni 2001/02, a bio je ovaj stručnjak zaslužan i za osvajanje titule u sezoni 2002/03, jer je predvodio Partizan u polusezoni i stekao devet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pre nego što je napustio klub. U Evropi, Partizan nije imao previše uspeha u tim sezonama. Međutim sledeća će postati najbolja sezona u najjačem evropskom takmičenju još od finala Evropskog kupa 1966. godine.

Foto: Starsportphoto©

Vreme je za promene

Umesto Tumbakovića na polusezoni je doveden Nemac Lotar Mateus koji je osvojio prvo mesto u sezoni 2002/03. Rukovodstvo Partizana je ozbiljno shvatilo novu sezonu i dovelo iskusne igrače Ljubinka Drulovića iz Benfike, Taribo Vesta iz Kajzerslauterna i Tomaša Žonsu iz Fajenorda. Po prvi put u svojoj istoriji, klub je igrao u Ligi šampiona nakon što je eliminisao u poslednjoj rundi kvalifikacija engleski Njukasl junajted koji je na terenu predvodio Alan Širer, a sa klupe trener Bobi Robson. Pumu je nasledila "Kapa", ali sada, mnogo godina kasnije, okončana je saradnja sa "Najkijem" započeta 2015. godine.

Prva garnitura će naravno biti crno-bela, ali u posebnom retro fazonu koji će podsećati na dresove koje je nosila generacija iz 1998. godine. Navijače Partizana raduje povratak bordo-plave garniture gostujuće varijante, koja je poslednjii put viđena u sezoni 2007/08, a pre toga je bila gotovo standardna.

Ugovor sa "Pumom" će stupiti na snagu 1. jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija