• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

29.06.2023

14:03

Bivši napadač Zvezde u Humskoj! Partizan zove Despotovića

Starsportphoto

Partizan

Bivši napadač Zvezde u Humskoj! Partizan zove Despotovića

Podeli vest

Crno-beli počeli pregovore sa nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde Đorđem Despotovićem, koji je trenutno član ruskog drugoligaša Arsenala iz Tule. Iskusni golgeter zainteresovan da se vrati u Srbiju

Uprkos lošim rezultatima, finansijskim poteškoćama i sveukupnoj teškoj krizi, Partizan se sprema da ustalasa Topčidersko brdo! Crno-beli su u pregovorima sa bivšim napadačem Crvene zvezde i povremenim reprezentativcem Srbije Đorđem Despotovićem, saznaje Informer.

Golgeter rođen u Loznici trenutno je član ruskog drugoligaša Arsenala iz Tule, a ugovor mu ističe u decembru 2024. godine. Njegova vrednost je na sajtu "Transfermarkt" procenjena na 700.000 evra, ali Partizan ne bi morao da plati obeštećenje.

Preskup Arsenalu

Gazda Arsenala Guram Adžoev još prošlog leta je kukao i nadao se da će Despotović otići iz Tule, ne zato što je loš igrač već zato što je previše skup za klub koji se takmiči u drugoj ligi. Partizanov problem mogao bi da bude da ispuni Đorđevu želju u vezi sa primanjima. Golgeter, koji je nekoliko puta bio na spisku reprezentacije ali nije upisao nastup za "orlove", navodno je zimus bio i u pregovorima sa Crvenom zvezdom, koja mu je nudila platu od 600.000 evra po sezoni, ali je on odbio da se vrati.

- Crno-beli su počeli pregovore sa Despotovićem. Partizanu se žuri, jer je odlaskom Rikarda Gomeša ostalo upražnjeno mesto prvog napadača ekipa i Despotović bi u slučaju dolaska bio upravo prva opcija trenera Igora Duljaja. Đorđe nije imao zapaženu sezonu u Arsenalu, ali čini se da je i njemu dosta Rusije i da bi se rado vratio u Srbiju. S Partizanom bi imao priliku da se bori za plasman u Ligu konferencija, a s obzirom da ima 31 godinu, možda bi dobrim igrama u Humskoj mogao da obezbedi još jedan dobar transfer - kaže naš izvor odlično upućen u dešavanja u Humskoj.

Foto: Starsportphoto

Đorđe Despotović u dresu Crvene zvezde

 


Dolaskom u Partizan Despotović bi se upisao na sve dužu listu igrača koji su u karijeri nosili dres oba večita rivala iz Beograda. On je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali je više puta pričao o tome da na "Marakani" zapravo nikad nije dobio pravu priliku da se dokaže. Odigrao je samo 12 utakmica u prvom delu sezone 2014/15. i postigao dva gola. Punu afirmaciju je stekao u kazahstanskoj Astani, za koju je odigrao 70 utakmica i dao 20 golova, a u Srbiji se proslavio u dresu subotičkog Spartaka, za koji je postigao 16 golova na 57 mečeva.

On je i 2018. godine bio blizu prelaska u Partizan, ali do transfera nije došlo. Zimus je na pripremama u Antaliji došao da gleda utakmicu Partizan - CSKA iz Moskve i tom prilikom je bio u društvu čelnih ljudi crno-belih, s kojima je u dobrim odnosima.

Pre svega profesionalac

I te 2018. i kasnije govorio je za sebe da je na prvom mestu profesionalac i da mu ne bi bio problem da igra za Partizan bez obzira što je fudbalski odrastao na "Marakani".

- Partizan? Ja sam profesionalac. Nešto slično mi se desilo u inostranstvu, u Kazahstanu sam igrao prvo za Kajrat, a odmah potom za Astanu. To su takođe dva najveća kluba u zemlji i veliki rivali. Imam želju da se vratim u svoju zemlju - rekao je Despotović pre pet godina, ali je i posle toga nastavio da igra u inostranstvu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija