• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2023

19:08

Duljaj sa priprema: Biće teško, ali moramo da stanemo iza ideja!

Starsportphoto

Partizan

Duljaj sa priprema: Biće teško, ali moramo da stanemo iza ideja!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana nalaze se na pripremama u Sloveniji, a trener Igor Duljaj izneo je svoja očekivanja uoči naredne sezone.

Istorijski loša sezona Partizana napokon je završena zbog čega su u Humskoj odmah krenuli u "remont". Trener Igor Duljaj izneo je svoje planove i očekivanja tokom boravka na pripremama u Sloveniji. 

Partizan u narednu sezonu ulazi sa znatno izmenjenim sastavom. Ideja je da veću šansu dobiju mladi igrači pa su prvom timu priključeni Nemanja Trifunović, Bogdan Mirčetić, Milan Aleksić i Đorđe Mihajlović?

- Malo vremena je prošlo, oni su se priključili tek pre desetak dana i polako se privikavaju na ritam. Velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, posebno na fizičkom planu. Ima vremena za njih, polako i postepeno će da se ukolope, a u nekom narednom periodu ćemo da vidimo da li ima progresa ili ne, ali verujem da će ga biti – kaže Igor Duljaj.

Uskoro se očekuje da predstavljen bude i Frenk Kanute koji će biti ogromno pojačanje za vezni red crno-belih. Pored toga, bilo je i odlazaka iz Humske. 

- U ponedeljak će da odradi lekarske preglede u Beogradu i nadam se da će isti dan da nam se priključi na pripremama, ako ne stigne, onda je na Pohorju u utorak. Kanuteov dolazak u Partizan je siguran, razgovarali smo pre nekoliko dana i on nije sporan u ovom trenutku. Otišli su fudbaleri koji su ostavili dubok trag u Partizanu i naravno da su potrebne zamene za njih. Nikola Antić je već došao da zameni Slobodana Uroševića na poziciji levog beka. Napadača i štopera tražimo, Kanute dolazi da popuni mesto defanzivnog veziste, ali u svakom slučaju biće još pojačanja. Nema mnogo vremena, ali veoma je važno da ne srljamo u izboru igrača, iako budemo kasnili, bolje je da napravimo dobru analizu, donesemo pravu odluku i angažujemo fudbalera koji može da podigne našu igru na viši nivo - dodao je strateg crno-belih, a potom nastavio. 

- Nije lako, otišli su Kolorado, Traore, Andrade... Tražio sam od kluba da se nešto promeni i da dovedemo svežu krv. Želimo da imamo u timu mlade igrače, ali oni moraju da budu pokriveni iskusnijim fudbalerima, a tu ne mislim da igrače koji su na zalasku karijere, nego one od 25 do 30 godina. Voždovac je dobar primer, sedam mladih igrača u startnih 11, isto toliko na klupi i šesta pozicija u šampionatu, što je fantastično, ali Partizan to ne može da trpi. Akcenat nam je na afirmaciji mladih fudbalera, svaki put kad se stvore uslovi oni će da dobiju priliku, ali da to ne bude odmah u vatru.

Navijači nisu bili preterano oduševljeni igrama crno-belih prethodne sezone te je pred Duljajem i njegovim izabranicima težak zadatak da u narednoj godini poprave utisak. 

- Navijači, kao i sam klub kakav je Partizan, uvek teže ka dobrim igrama i rezultatima, bez obzira ko je trener i ko su igrači. Kad je u pitanju tima pokušaćemo da napravimo misk mladosti i iskustva. Moramo da ubrzamo igru i budemo agresivniji, a za to su nam potrebni takvi igrači.

Partizan je, kao što smo naveli, promenio sastav što predstavlja rizik pred kvalifikacije za Ligu konferencija. Ipak, Duljaj veruje u ono što se radi. 

- Rizik je ogroman. Ali, da li bi bilo fer da tražimo od Vujačića da ostane u Partizanu, pored velike ponude koje je imao? U ovom trenutku nisam mogao da mislim na sebe i da mu kažem da ne ide u Rubin. Onda u timu imate igrača koji zna da je imao dobru ponudu i možda je više nikada neće imati. Nisam mogao sebi to da dozvoli. Drago mi je zbog Igora, ali sa druge strane sam tužan jer će da se uveri kako se tamo radi i tek će onda da vidi razliku između Partizana i drugih klubova. Urošević je, takođe, dug niz godina proveo u Humskoj i svako ko izrazi želi da ode, nećemo da ga sputavamo.

Foto: Starsportphoto

 

Ističe Duljaj da je neophodno da svi u klubu stoje iza ideja koje su postavljene uoči početka priprema za narednu sezonu. 

- Shvatio sam da ideje uvek postoje, ali moramo svi koji smo u klubu da imamo argumente u okviru njih. Naravno, ne može svi uvek da se složimo, ali moramo da pričamo o tome šta je dobro za Partizan. Ako želimo da damo šansu mladim igračima da to ne bude na silu, već moramo da znamo na koji način ćemo da ih prezentujemo i da stojimo iza toga. Kad budemo ubacili fudbalera iz omladinske škole da trpimo ako bude pravio greške, a sigurno da hoće. Ali, mi smo prvi, počev od mene, koji ćemo da ga zaštitimo, jer je to normalno. Pažljivo gledamo i analiziramo igrače, ali nećemo da srljamo i po bilo koju cenu dovedemo pojačanje. Nije tako jednostavno odraditi dobru analizu i skauting. Morate da znate sa kim imate posla, zovete bivše trenere koji su trenirali te fudbalere, kako biste saznali kakav je i da li može da pravi probleme.

Rikardo Gomeš bio je najbolji strelac tima, a i on je tokom leta napustio Humsku. Jasno je da će crno-belima biti teško da pronađu igrača takvog kalibra. 

- Izuzetno je pronaći takvog igrača. Sve što je dobro košta. Onda uvek možete da postavite pitanje koji je cilj igrača od 30 godina koji je na viskom nivou da dođe u Partizan. To je veoma složen proces i uvek moramo da odaberemo šta je najbolje za klub. Da li je to možda igrač od 20 godina koji je željan uspeha i gladan golova ili se opredeliti za iskusnijeg fudbalera.

Tokom leta je i stručni štab Partizana doživeo određene promene pošto je Igor Duljaj dobio pomoćnike u vidu Figalda i Zudana koji će u narednom periodu raditi sa prvotimcima crno-belih. 

- Uvek biram saradnike koji imaju isti pogled na fudbal kao ja, nikad zato što smo dobri prijatelji. Davno sam razmišljao i pravio selekciju, tako je bilo i sa Brunom Fidalgom, nisam ga zvao juče da bi došao danas. Sa Valeriom Zudanom sam dugo pregovarao, on je bio u Šerifu i odlično poznaje naše igrače. Kad je završio sa Moldavcima rekao sam mu da bude strpljiv i da će mi trener biti potreban kad budu krenule promene u našoj ekipi.

Kada je reč o kapitenu, Duljaj je istakao da za takvu odluku ima vremena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija