• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

19:25

Partizan slavio, Pavlović i Saničanin srušili slovenačkog trećeligaša! (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Partizan slavio, Pavlović i Saničanin srušili slovenačkog trećeligaša! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih savladali Dravu u Ptuju sa 3:0 (0:0), u trećem kontrolnom meču na pripremama.

Pokazao se slovenački trećeligaš kao tvrd orah za Partizan, koji je ovu utakmicu odigrao bez lakše povređenih Bibarsa Natha, Kvinsija Meniga i Janka Jevremovića. Šef stručnog štaba Igor Duljaj kombinovao je sastave u oba poluvremena, šansu su dobili praktično svi momci, a na kraju je golove vredne trijumfa nad Dravom postigli Andrija Pavlović u 63. i 89. i Siniša Saničanin u 93. minutu.

Ovo je ujedno i druga pobeda crno-belih tokom priprema na Pohorju, pošto su prethodno bili bolje takođe od trećeligaša Pesnice (5:0), dok im je meru uzeo češki prvoligaš Bohemijans (0:2). Ipak, najjači test i priliku da provere šta su ovog leta uradili, ekipa iz Humske imaće u petak, kada će u Gracu odigrati prijateljsku utakmicu protiv austrijskog Šturma.

Kada je reč o današnjem okršaju, od prvog minuta se na terenu našao novajlija Frenk Kanute i ostavio je dobar utisak. Dug korak, siguran na lopti i jak u duelu potvrdio je da će doneti stabilnost u veznom redu.

Drava - Partizan 0:3 (0:0)

Strelac: Pavlović (63, 89), Saničanin (93)

Stadion: u Ptuju

Gledalaca: oko 200

DRAVA: Janžehović, Đuran, Lovenjah, Vidović, Drevenseh, Marot, Erhatić, Jadrić, Šalamun, Đuhadin, Mlahur. Drugo poluvreme: Krušić, Rah, Vogrinec, Jadrić Marko, Vršić, Himetec.

PARTIZAN: Jovanović, Ilić, Marković, Filipović, Antić, Kanute, Belić, Trifunović, Pantić, Terzić, Nikolić. Drugo poluvreme: Stevanović, Saničanin, Šćekić, Živković, Pavlović, Mirčetić, Baždar, Stjepanović, Aleksić, Petković.

Međutim, jasno je kao dan da su Partizanu pojačanja preko potrebna. Najviše škripi u organizaciji igre i tom završnom pasu, pogotovo kada na terenu nema ni Natha, ali i na krilnim pozicijama, u nedostatku Fusenija Dijabatea, koji nije ni došao u Sloveniju.

Jeste "parni valjak" imao dominaciju, veći posed lopte, stvarao šanse, ali realizacija nije bila na pravom nivou. Međutim, bilo je nekoliko situacija kada je odbrana loše reagovala, pa je golman Aleksandar Jovanović morao nekoliko puta da interveniše i spreči iznenađenje.

Foto: FK Partizan

Frenk Kanute

Kanute je pokazao da ima i dobar šut sa distance, kada je u prvom delu pogodio stativu sa 20-ak metara, dok su u nastavku mlađi momci poput Baždara, Mirčetića, Aleksića, Stjepanovića i Petkovića uneli određenu dozu agresivnosti.

Upravo je Mirčetić nakon sat vremena igre uspeo da oduzme jednu loptu na 30 metara od gola, asistirao je Pavloviću, a on se lepo okrenuo, namestio loptu na desnu nogu i preciznim udarcem sa 15 metara pogodio donji levi ugao.

Imali su u nastavku Baždar i Petković priliku da povećaju prednost, ali je u samom finišu ponovo Pavlović rutinski pogodio mrežu, pošto je prethodno ukrao loptu defanzivcu domaćeg tima.

Konačan rezultat postavio je, posle udarca glavom Siniša Saničanin u poslednjim trenucima meča, kada je iskoristio odličan centaršut Mirčetića posle kornera.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija