• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.07.2023

18:00

Rezime Duljaja: Treba nam još pojačanja! Dijabate je u Parizu, ne znam da li dolazi! (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Rezime Duljaja: Treba nam još pojačanja! Dijabate je u Parizu, ne znam da li dolazi! (VIDEO)

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana dao ocenu posle dvonedeljnih priprema na Pohorju.

Ekspedicija crno-belih se u noći između petka i subote vratila u Beograd iz Slovenije, gde je u minulih 15 dana odrađeno skoro 30 treninga, uz odigrane četiri prijateljske utakmice.

U poslednjoj i ujedno najjačoj proveri protiv Šturma u Gracu, izabranici Igora Duljaja su, spletom nesrećnih okolnosti, poraženi sa 2:1, ali su pružili najbolju partiju ovog leta. S obzirom da je start Superlige pomeren na 28. jul, „parni valjak“ će do tada imati još dva testa – protiv novosadske Mladosti u četvrtak i Metalca u subotu.

Foto: FK Partizan

 

Do tada će se ekipi priključiti i poslednji novajlija u nizu Ksander Severina (22) iz Den Haga, dok su pre njega stigli golman Aleksandar Jovanović, levi bek Nikola Antić, vezisti Frenk Kanute i Aleksandar Šćekić i napadač Nemanja Nikolić. Međutim, tu sigurno neće biti kraj pojačanjima.

- Nemamo vremena, što pre novajlije dođu biće mnogo lakše. Verujem da će klub učiniti sve što može po tom pitanju, ali ne mogu da govorim o imenima. Nije korektno, jer ti igrači imaju klubove. U toku su pregovori, tražio sam da se taj proces ubrza što je više moguće. Moramo da imamo u vidu i činjenicu da nam je potreban „bonus“ kada je reč o prvenstvu. Što se tiče pozicija, to vi sa strane možete još bolje da vidite. Neke nove igrače očekujem već sledeće nedelje – rekao je Duljaj.

Otkako je pripremni period počeo kao „bonusi“ se najviše nameću mladi štoper Mihajlo Ilić i krilo Nemanja Trifunović.

- U ovom trenutku je tako, ali nemojte da zaboravite ni Sameda Baždara. Uvek morate da se kombinuje u zavisnosti od okolnosti i rivala. Nije lako, ali naći ćemo način da se nekako uklopimo – dodao je Duljaj.

 

 

 

Mladi stručnjak je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima, ali i mladim igračima priključenim iz omladinskog pogona.

- Imamo veliki broj omladinaca, želeo sam da osete šta znači seniorski fudbal, tako da je bilo i pozitivnih i negativnih stvari. To ćemo da ispravljamo u hodu. Čekamo i pojačanja da se uklope potpuno, to će malo da traje, jer proces prilagođavanja nije tako lak, ali nemam problem s tim. Videli ste da Nikolić donosi nešto novo, na Kanuteovom dolasku sam insistirao, ali tek je sedam dana tu. Ne tražim nikakav alibi, biće to sve kako treba – samouveren je Duljaj.

Nekada sjajni vezista priznao je da ne zna da li će se i kada Fuseni Dijabate vratiti u tim.

- I ja bih voleo da znam šta je sa Dijabateom. Koliko sam čuo, trenutno se nalazi u Parizu. A na to da li će doći ne mogu da vam odgovorim. Voleo bih da je tu, bilo bi mnogo bolje za ekipu, jer ima kvalitet. Ovo su vrlo teške okolnosti, čak i ako se pojavi kako igračima to da objasnim i da ga stavim da igra. To je i jedan od razloga za angažovanje Severine, koji će biti sa nama od ponedeljka – poručio je Duljaj.

Momak koji je zbog Partizana odbio ponudu Herenvena trebao bi dodatno da ubrza igru.

- Doneće nešto novo. Igra na poziciji krila, leva noga, inteligentan fudbaler, mlad, neko ko je gladan uspeha i željan dokazivanja, tako da će doneti energiju sigurno. Zasad ga vidim na desnoj strani. Gledam trenutnu situaciju, Dijabate nije tu, a računam samo na one koji su u ekipi – naglasio je Duljaj.

Foto: FK Partizan

 

Očigledno je da je na insistiranje šefa stručnog štaba napravljeno drastično podmlađivanje tima.

- Ne bih da neko shvati da ja rukovodim Partizanom i vodim politiku. Sticajem okolnosti imam iskustvo iz jednog kluba, u kojem se na neki način ta politika vodila da se ne ugrozi rezultat, a s druge strane da dobijete igrače od kojih kasnije može da se profitira – objasnio je Duljaj.

Ne krije kormilar crno-belih da je ispratio i šta su rivali radili tokom prelaznog roka, a posebno je podvukao da mu ne smeta što mnogi već sada njegov tim otpisuju iz trke za titulu.

- Odlično su se protivnici pojačali, drago mi je zbog toga. Što jači rivali, to ćemo bolje videti gde smo mi. Bićemo tihi, ćutaćemo i radićemo sve ono što je do nas. Da pokušamo da afirmišemo i našu decu koliko možemo, ali treba biti umeren, staložen i samo činiti ono što logika nalaže. Iskren da budem niti čitam, niti slušam šta se priča. Imam oči, mogu da vidim šta imam, a šta nemam. Neka nas otpisuje ko god hoće, možda je to i dobro za nas – zaključio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija