• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2023

16:49

Duljaj otkrio: Predložio sam da Severini na dresu piše ime!

FK Partizan

Partizan

Duljaj otkrio: Predložio sam da Severini na dresu piše ime!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana došao na zanimljivu ideju.

Zadovoljan je Igor Duljaj (43) što je dobio još jedno pojačanje u vidu Ksandera Severine (22) iz holandskog Den Haga, čije je prezime posebno zanimljivo za naše prostore!

S obzirom da je isto kao ime popularne hrvatske pevačice Severine Vučković, šef stručnog štaba crno-belih je otkrio da je došao na zanimljivu ideju, a sve kako bi se izbegle razne šale na račun novajlije.

- Predložio sam da Ksanderu na dresu piše samo ime, a ne prezime. Nisam to njemu rekao, samo sam naglas razmišljao o tome - rekao je Duljaj u razgovoru za Partizanov podkast.

Foto: FK Partizan

Ksander Severina stigao u Beograd

Mladog stručnjaka raduje što će mu brzonogo krilo od ove nedelje biti na raspolaganju na treninzima, a priznao je i da bi uskoro trebalo da stigne pojačanje i na poziciji centralnog ofanzivnog veziste.

- Imam ime, ali ne mogu da vam otkrijem, jer su pregovori još u toku. Klub je stupio u kontakt, radi se na tome, a jedino mogu da kažem da se razlikuje od svih igrača koji su dosad bili u Partizanu. Jako mi se sviđa i nadam se da ćemo uspeti da ga dovedemo - poručio je Duljaj.

Potreban je i napadač, došao je Nemanja Nikolić, ali traži se i ofanzivac drugačijih karakteristika.

- Imamo Takija i Pavlovića, oni su jaki špicevi, koji umeju da zadrže i odlože loptu. Sada želimo nekoga ko "ima dubinu", da bude eksplozivan, brz, agresivan i da pravi probleme protivničkoj odbrani u tranziciji. Kada već pričamo o Nikoliću, moram da napomenem da je veliki partizanovac. Pre nego što je došao imao je ponudu sa Kipra. Dobio je naš poziv, u ugovoru su bili i neki dodatni bonusi, a meni je rekao da dolazi zbog ljubavi prema klubu. Tada sam mu odgovorio da ako je tako, onda neka ukloni sve bonuse, što je on odmah i učinio. On stvarno voli Partizan i kada sutra bude ljubio grb na dresu da znate da je to iskreno. Uz Šćekića, ključni je faktor u svlačionici - naglasio je Duljaj.

Foto: FK Partizan

 

On je dodao da je izuzetno zadovoljan kako se Frenk Kanute uklapa u tim, a ispričao je i šta je sve prethodilo kako bi Senegalac potpisao za "parni valjak".

- Čuli smo se nekoliko puta preko telefona, klub se već dogovorio, međutim, pred finalizaciju posla, Kanute je počeo da se premišlja. Video sam da nešto nije u redu, da odugovlači. Pitao sam ga da mi iskreno kaže šta ga koči, a on mi je odgovorio da ima neke predrasude oko Srbije. Tada sam ga pozvao da dođe u Beograd, a Natha i Meniga sam zamolio da posle treninga krenu sa mnom na ručak i da me ništa drugo ne pitaju. Bili smo u restoranu svi zajedno sa Frenkijem, rekao sam mu da može strance da pita sve što želi i što ga zanima, tako da su i oni odigrali veliku ulogu u svemu. Sledeći dan je bilo malo natezanja, ali mi je na kraju pružio ruku. Kratko je s nama, ali je već počeo da se izdvaja kao lider na terenu. Igrači su ga prihvatili, izuzetno je vaspitan, skroman i vredan. Vidi se da je to neka viša klasa igrača od onih koje imamo u Superligi, uz svo poštovanje - objasnio je Duljaj.

Antić mi je pomogao oko Zidana

Poznato je da je Igor Duljaj u grupnoj fazi Lige šampiona 2003. godine odigrao maestralno protiv madridskog Reala u Humskoj. Tada ga je javno pohvalio i čuveni Zinedin Zidan, koji je rekao da ga niko nikada nije bolje čuvao, a da ga pritom nije udarao po nogama.

- Dobio sam savete od pomoćnog trenera, kojem je čuveni Radomir Antić rekao kako je najbolje da se zaustavi Zidan. Pamtim tu utakmicu dobro, iako je nikada nisam odgledao. Predivno iskustvo, još kada vas protivnički igrač tako pohvali, onda je to baš posebno. Najveći kompliment za mene - priznao je Duljaj.

Mnogi su očekivali da će Bibars Natho poneti kapitensku traku posle odlaska Slobvodana Uroševića, ali je izbor pao na Svetozara Markovića.

- Natho je veliki profesionalac, koji uvek, koliko god to bilo, daje sve od sebe kada izađe na teren. Da li je to utakmica ili trening, nebitno. Podučava mlade, mnogo im pomaže, jer ima ogromno iskustvo i kao kapiten izraelske reprezentacije. Imaće sigurno važnu ulogu u timu - podvukao je Duljaj.

Foto: FK Partizan

 

Nije mnogo pratio trener "parnog valjka" šta rade komšije tokom prelaznog roka, ali zna da su doveli zvučna pojačanja.

- Bio sam koncentrisan na naše pripreme, na ono što se dešava oko moje ekipe. Naravno, uvek se čuju rezultati, ali ne opterećujem se time. Prilično dobro se Zvezda pojačala i svaka joj čast na tome. Ipak, gledam samo ono na šta mi možemo da utičemo - jasan je Duljaj.

Svestan je nekada sjajni vezista da će naredna sezona biti možda još teža od prethodne.

- Mnogi su mi rekli da nemam šta da izgubim, da imam mladu ekipu i da mi niko ništa neće zameriti. Ne slažem se s tim. Ovo je klub u kojem ne smeš da eksperimentišeš i da se igraš sa tradicijom i veličinom, bez obzira da li smo u krizi ili ne. Može puno toga da se izgubi i svestan sam toga. Da je situacija idealna verovatno bi na mom mestu bio neko drugi. Ne plašim se izazova, znam šta radim i verujem u to. Verujete mi, bio bih najsrećniji da su ovde vrhunski igrači i treneri, a da ja sedim na tribinama i uživam u igri. Borba je neprestana, ništa nije lako i ne može da se stvori preko noći. To je proces, potrebno je vreme, a mi ga nemamo. Navijači ne trpe neuspehe, ali imam hrabrosti da se uhvatim u koštac sa svim problemima - optimista je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj ima i posebnu poruku za navijače

Na kraju je šef stručnog štaba imao i posebnu poruku za navijače crno-belih.

- Uvek ih pozivam da dođu na stadion i uvek ću to raditi. Mogu da nam pomognu, imaju prava da pevaju i skandiraju šta god žele, samo neka budu na tribinama i pruže podršku ekipi. Bio sam na košarci i znam koja je to energija. Zamišljam samo da se to prebaci na stadion. Čak i ako imate slabiji tim ili loše igrate, s takvom publikom sve se menja - zaključio je Duljaj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija